Ένα νέο «Πάρκο Γειτονιάς» ξεπροβάλλει στην καρδιά της Σταυρούπολης

698 Views
Ένα νέο «Πάρκο Γειτονιάς» ξεπροβάλλει στην καρδιά της Σταυρούπολης Ένα νέο «Πάρκο Γειτονιάς» ξεπροβάλλει στην καρδιά της Σταυρούπολης

 
Ένα νέο «Πάρκο Γειτονιάς» διαμορφώνεται στην περιοχή της Πρόνοιας, που ανήκει στη Δημοτική Ενότητα Σταυρούπολης του Δήμου Παύλου Μελά. Πρόκειται για χώρο συνολικής έκτασης δύο στρεμμάτων,  ο οποίος βρίσκεται δίπλα στον παιδικό σταθμό «Ουράνιο Τόξο» (στο παλιό φυτώριο του πρώην Δήμου Σταυρούπολης) και για πολλά χρόνια τελούσε σε αχρησία, παρά τις προφανείς δυνατότητες αξιοποίησής του.
 
Σε πρώτη φάση τα συνεργεία του Δήμου μπήκαν στο χώρο, αποξήλωσαν και απομάκρυναν τις παλιές εγκαταστάσεις και τα θερμοκήπια, ενώ τώρα συνεχίζεται η διαμόρφωση της έκτασης, έτσι ώστε να δημιουργηθούν και να τοποθετηθούν οι απαραίτητες υποδομές, που θα επιτρέψουν την μετατροπή του σε επισκέψιμο και προσβάσιμο χώρο στους πολίτες.
 
Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στο γενικότερο σχεδιασμό του Δήμου Παύλου Μελά «Ομορφαίνοντας τις Γειτονιές μας» που έχει ξεκινήσει τα προηγούμενα χρόνια και έχει στόχο, με επεμβάσεις μικρής και μεσαίας κλίμακας, να αναζωογονήσει συγκεκριμένα σημεία εντός του αστικού ιστού, που έχουν εμφανή έλλειψη πρασίνου. Παράλληλα, τέτοιες δράσεις αποβλέπουν στην αναβάθμιση του δημόσιου χώρου και της ποιότητας ζωής των πολιτών, ώστε οι κάτοικοι όλων των ηλικιών να έχουν ξανά ως σημείο αναφοράς τις γειτονιές τους.
 
Ο χώρος αναμένεται να παραδοθεί στους πολίτες το επόμενο χρονικό διάστημα, όταν και θα τοποθετηθούν καλλωπιστικά φυτά και δενδρύλλια, παγκάκια και άλλες κατασκευές, ενώ τις εργασίες συντονίζουν και επιβλέπουν ο Δημήτρης Αθάνατος, Εντεταλμένος Σύμβουλος Καθημερινότητας και Άμεσης Επέμβασης και ο Σάκης Λαζαρίδης, Εντεταλμένος Σύμβουλος Περιβάλλοντος, Πρασίνου, Δράσεων Εθελοντισμού και Πολιτικής Προστασίας, οι οποίοι εξέφρασαν αμφότεροι την ικανοποίησή τους για την ταχύτητα με την οποία εξελίσσονται οι εργασίες από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Φωτογραφικό υλικόΜε ετικέτα: Σταυρούπολη

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Θεατρικά κουίζ της «Κ». Κατηγορία «Διάσημες κόντρες» στο ελληνικό θέατρο. Μάθε, παίξε, διασκέδασε, αποθήκευσε, εκτύπωσε…
Θεατρικά κουίζ της «Κ». Κατηγορία «Διάσημες κόντρες» στο ελληνικό θέατρο. Μάθε, παίξε, διασκέδασε, αποθήκευσε, εκτύπωσε…
με 0 Σχόλια 1128 Views
Σε ποια παράσταση έθεσαν όρους Παξινού και Κυβέλη; Για ποιο λόγο αλληλοκατηγορούνταν Πλωρίτης και Μινωτής; Είπε ο Γεωργουσόπουλος: η «Κιτσοπούλου ηδονίζεται να εκσπερματώνει λεκτικά, όπως οι παλιές τσατσάδες των πορνείων»; Γιατί ο Φασουλής κοντραρίστηκε έντονα στο παρελθόν με τον Κραουνάκη; Και γιατί η Ντενίση θύμωσε με τον Σπυρόπουλο;  Είναι μερικές από τις 15 ερωτήσεις του νέου –εβδομαδιαίου-Θεατρικού κουίζ της «Κ». Μάθε, παίξε, διασκέδασε, αποθήκευσε, εκτύπωσε… Κατηγορία «ΔΙΑΣΗΜΕΣ ΚΟΝΤΡΕΣ» ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ. 
Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή