«Πνιγμένη» στο σκουπίδι η Θεσσαλονίκη

480 Views
«Πνιγμένη» στο σκουπίδι η Θεσσαλονίκη «Πνιγμένη» στο σκουπίδι η Θεσσαλονίκη

 «Πνιγμένη» στο σκουπίδι η Θεσσαλονίκη...

«Βουνά» σχηματίζουν τα σκουπίδια στους περισσότερους δρόμους της Θεσσαλονίκης, με τη θερμοκρασία να αγγίζει τους 36 βαθμούς Κελσίου και τους συμβασιούχους εργαζομένους στους ΟΤΑ να συνεχίζουν τις καταλήψεις των αμαξοστασίων.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν τη νομοθετική ρύθμιση για τη μονιμοποίηση τους και εμφανίζονται ανυποχώρητοι μέχρι την ικανοποίηση του αιτήματός τους. Την ίδια στιγμή, πάντως, τα προβλήματα με τα απορρίμματα στους δρόμους γίνονται όλο και μεγαλύτερα. Στον Δήμο Θεσσαλονίκης ο όγκος των σκουπιδιών ξεπερνά τους 1.500 τόνους. Σε συνάντηση που είχε με τους συμβασιούχους ο γενικός γραμματέας και υπεύθυνος για την Καθαριότητα, Θωμάς Ψαρράς, ελήφθη η απόφαση να επιτραπεί η κυκλοφορία σε 11 απορριμματοφόρα με προσωπικό ασφαλείας για την κάλυψη των βασικών αναγκών σε γειτονιές, λαϊκές αγορές και νοσοκομεία.

Τα απορριμματοφόρα περνούν από Τούμπα, Τριανδρία, Ξηροκρήνη, Ανω Πόλη, ΑΠΘ, ΠΑΜΑΚ, Φοιτητική Λέσχη και Φοιτητική Εστία, Καπάνι, όπως λαϊκές αγορές και νοσοκομεία. Σημειώνεται πως και στους υπόλοιπους δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος επιτρέπεται η κυκλοφορία λίγων απορριμματοφόρων με προσωπικό ασφαλείας για την αποκομιδή των σκουπιδιών. Εκ διαμέτρου αντίθετη η κατάσταση στο κέντρο της πόλης, όπου πρακτικά δεν γίνεται αποκομιδή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
2200 ψήφοι, ποιες παραστάσεις προηγούνται. Η ψηφοφορία για τα Βραβεία Κοινού συνεχίζεται έως 22/05
2200 ψήφοι, ποιες παραστάσεις προηγούνται. Η ψηφοφορία για τα Βραβεία Κοινού συνεχίζεται έως 22/05
με 0 Σχόλια 3338 Views

Χωρίς μεγάλες διαφορές μεταξύ τους 10 παραστάσεις έχουν ήδη ξεχωρίσει στις πρώτες θέσεις Η 1η Ψηφοφρία συνεχίζεται έως την Κυριακή 22 Μαίου Για να ψηφίσεις κλικ ΕΔΩ

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερη Παράξενη ζωή