Ποιος βρίσκεται πίσω από το SΕΧaloniki.gr; Ο άγνωστος δημιουργός της επιτυχημένης σελίδας μιλά στην «Κ».

8983 Views
Ποιος βρίσκεται πίσω από το SΕΧaloniki.gr; Ο άγνωστος δημιουργός της επιτυχημένης σελίδας μιλά στην «Κ». Ποιος βρίσκεται πίσω από το SΕΧaloniki.gr; Ο άγνωστος δημιουργός της επιτυχημένης σελίδας μιλά στην «Κ».


Συνέντευξη στην Ιωάννα Δούνδη

 
Ακόμη κι αν δεν είσαι Σαλονικιός, αν χρησιμοποιείς το FB, όλο και κάπου θα έχει πάρει το μάτι σου δημοσίευση από το Sexaloniki.gr. Την δημοφιλή χιουμοριστική σελίδα με χαρακτηριστική φωτογραφία που έχει φόντο τον λευκό πύργο και μπροστά του δυο χέρια να σχηματίζουν μια καρδιά.
 
Με πάνω από 110.000 κόσμο να την ακολουθεί, να σχολιάζει, και να κοινοποιεί τις δημοσιεύσεις της, θα έλεγε κάποιος ότι ναι, στο επίπεδό της, είναι μια πολύ πετυχημένη σελίδα.
 
Ποιος όμως είναι ο δημιουργός της; Βρέθηκα μαζί του για έναν καφέ, και μου τα είπε όλα, ή… σχεδόν όλα.
 
Θα μας συστηθείς τελικά; γιατί ενώ έχεις αφήσει πολλές φορές να εννοηθεί το φύλο σου, δεν νομίζω πως ξέρουμε κάτι άλλο για σένα.
Είμαι ο Δημήτρης. Αυτό μπορώ να πω.
 
Πολύ μυστικοπαθής βρε παιδί μου. Εντάξει, αφού δεν λες κάτι παραπάνω εσύ, θα πω εγώ όσα μπορώ. Είσαι μελαχρινός, αξύριστος, (όπως 9 στους 10 Έλληνες δηλαδή) μεταξύ 30-40 ετών. Μου επιτρέπεις να τα πω αυτά;
Ως εκεί ναι, επιτρέπω.
 
Λοιπόν, πως ήρθε η ιδέα για να δημιουργήσεις την σελίδα, και πως προέκυψε αυτό το όνομα;
Το χιούμορ ήταν το χαρακτηριστικό του προσωπικού μου προφίλ στο facebook. Ανέβαζα πάντα ποστ που έβρισκα αστεία, και υπήρχε θετική ανταπόκριση από τους φίλους. Στα τέλη του 2012, που ήταν πολύ ¨στα πάνω¨ τους οι σελίδες στο facebook, επηρεάστηκα και είπα να φτιάξω μία, με σκοπό να κάνω ότι έκανα στο προφίλ μου, αλλά πλέον απευθυνόμενος σε μεγαλύτερο κοινό.
 
Κάπως έτσι δημιούργησα την Sexαλονίκη. Στην πορεία υπήρξε και άλλος διαχειριστής, και άλλα άτομα που με βοηθούσαν. Κάποια στιγμή το 2015, όπως συνήθως γίνεται για λόγους ασφαλείας, δημιούργησα το Sexαλονίκη.gr, ωςbackup δηλαδή.
 
Τελικά για κάποιους λόγους εγώ κράτησα την δεύτερη σελίδα, και ο άλλος διαχειριστής που με βοηθούσε, διατηρεί ακόμη την πρωταρχική.
 

 
 
Και το όνομα;  πως προέκυψε;
Ήθελα να ενώσω την Θεσσαλονίκη που είναι αγάπη μου, με μια από τις άλλες δύο μεγάλες. Το Sex, και την μπουγάτσα.
 
Αλλά η λέξη που έβγαινε από το ¨Θεσσαλονίκη¨ με το ¨μπουγάτσα¨ δεν ήταν τόσο εύηχη.
 
Ο κόσμος ρωτάει και ανησυχεί Δημήτρη, μίλα. Βγάζεις χρήματα από όλο αυτό; Μπορεί κάποιος με αντίστοιχη σελίδα να βγάλει μεροκάματο;
Εγώ δεν την ξεκίνησα σίγουρα με τέτοιο σκοπό. Στην πορεία, προέκυψαν κάποια έσοδα, αλλά σε καμία περίπτωση αρκετά για να θεωρηθεί μισθός. Ένα μικρό χαρτζιλίκι μπορούμε να το πούμε καλύτερα.
 
Ένα σημαντικό θέμα για τους δημιουργούς κειμένου ή φωτογραφίας, είναι τα Credits. Θεωρείς ότι κάνεις ότι πρέπει στο κομμάτι αυτό, ώστε να αποδίδονται εκεί που πρέπει τα εύσημα;
Έχει συμβεί στο παρελθόν να ενοχληθεί ένας φωτογράφος του οποίου φωτογραφία αναδημοσίευσα, αλλά δεν γνώριζα ότι ήταν δική του δουλειά, και ήταν και στα πολύ αρχικά βήματα της σελίδας που και εγώ δεν γνώριζα πολλά σε αυτό το θέμα.
 
Γενικά προσπαθώ όταν ξέρω τον δημιουργό να τον αναφέρω, όμως δεν είναι πάντα εφικτό. Υπάρχουν τόσες πολλές αναδημοσιεύσεις σε κάτι που βρίσκουμε στο ίντερνετ, που είναι δύσκολο να φτάσεις στην αρχική πηγή.
 
Παρόλα αυτά, αν κάποιος δει δική του δουλειά αναδημοσιευμένη στην σελίδα, θα ήθελα να μου πει να τον αναφέρω, ή αν κάποιος άλλος γενικότερα γνωρίζει τον αρχικό δημιουργό μπορεί πάντα να τον ταγκάρει στα σχόλια.
 
Έτσι είναι το σωστό, και πρέπει να είμαστε τυπικοί με αυτά. Προστατεύουμε την πνευματική ιδιοκτησία. Έχει θιχτεί ποτέ κάποιος ή κάποιοι τόσο με κάποιο ποστ, ώστε αναγκάστηκες να το κατεβάσεις, ή έγιναν πολλές αναφορές που ¨έριξαν¨ την σελίδα;
Πάντα θα υπάρχει κάποιος που θα θίγεται, όχι πάντα δίκαια. Κάποιες φορές μπορεί να έχει και δίκιο παρόλα αυτά, γιατί άθελα μου ανέβασα κάτι που δεν σκέφτηκα ότι ίσως να είναι προσβλητικό για κάποιους. Φυσικά και έχω αποσύρει ποστ για τέτοιον λόγο και αναγνωρίζω το λάθος μου. Πάντα ο στόχος μου είναι το χιούμορ και η σάτιρα όμως, δεν υπάρχει κάτι κακοπροαίρετο από πίσω.
 
Εννοείται πως η σελίδα έχει ¨πέσει¨ κάποιες φορές λόγω αναφορών, ναι. Πάντως ενώ είμαι δεκτικός στο να μου επισημάνει κάποιος το ενοχλητικό του πράγματος ώστε να υπάρξει επανόρθωση αν χρειάζεται, δεν δέχομαι επιθετικές ή υβριστικές αντιδράσεις.
2
 
Στον αντίποδα λοιπόν, εσύ πότε θα φτάσεις να μπλοκάρεις κάποιον;
Αν δω  ή μου υποδείξουν, γιατί δεν μπορώ να διαβάζω τα πάντα,  πως υπάρχει κάποιος που είναι προσβλητικός στα σχόλια, είτε προς εμένα, είτε ενοχλεί κάποιον άλλον, τότε ναι, θα τον μπλοκάρω.
 
 
Από τα στατιστικά σου, ποιο είναι κυρίως το κοινό της σελίδας; Μόνο οι Θεσσαλονικείς σε διαβάζουν;
Οι γυναίκες υπερτερούν σίγουρα των ανδρών αριθμητικά, και γεωγραφικά, ενώ σαφώς το μεγαλύτερο κοινό είναι από Θεσσαλονίκη, είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί υπάρχει μερίδα κοινού από Γερμανία, Αυστραλία και άλλες χώρες που βρίσκονται Έλληνες. Πάντα χαίρομαι όταν διαβάζω σχόλιά τους.
 
Έχει πολιτική χροιά η σελίδα;
Πολιτικοποιημένος είμαι, αλλά σε καμία περίπτωση η σελίδα δεν έχει τέτοιους είδους υπόσταση. Προσπαθώ να κρατάω ίσες αποστάσεις, και το χιούμορ αφορά όλες τις παρατάξεις.
 
Απαντάς σε όλα τα μηνύματα που σου στέλνουν;
Ναι! Σε όλα! Βέβαια δέχομαι και πολλά με χυδαίο περιεχόμενο. Πιο σύνηθες είναι να παρερμηνεύουν λόγω ονόματος, το περιεχόμενο της σελίδας, και δέχομαι μηνύματα στα οποία κόσμος μου ζητάει να του βρω π.χ γυναίκα! Καταλαβαίνεις με τι σκοπό!
 
Και τι κάνεις; Απαντάς και σε αυτούς;
Α, ναι! Τους πιάνω κουβέντα. Τους ρωτάω πως την θέλουν για παράδειγμα. Ε κάποια στιγμή καταλαβαίνουν ότι τους τρολάρω και το κόβουν. Επίσης μου στέλνουν πολλές πρόστυχες φωτογραφίες, και γυναίκες και άνδρες μάλλον για τον ίδιο λόγο, παρανόηση.
 
Αυτό συνηθισμένο ακόμη και σε ατομικούς λογαριασμούς πια. Και ερχόμαστε στο θέμα που προκύπτει. Έχει χρησιμοποιήσει κάποια την σελίδα ως μέσο για να σε φλερτάρει; Και έχει προκύψει ίσως και κάποια σχέση με αυτόν τον τρόπο;
Ναι, αυτό έχει συμβεί. Μάλιστα με την τωρινή μου σχέση, έτσι γνωριστήκαμε. Με προσέγγισε με σκοπό να υπάρξει κάποια συνεργασία με σκοπό να διαφημίσει την δουλειά της, και προέκυψαν τα υπόλοιπα. Και μάλιστα τώρα με βοηθάει και στην διαχείριση της σελίδας.
 
Έχεις όνειρα για την σελίδα; Πως θα ήθελες να εξελιχθεί, ιδανικά;
Με ενδιαφέρει να εξακολουθεί να διασκεδάζει ο κόσμος με τις αναρτήσεις, αυτό. Τώρα, αν μπορεί να εξελίσσεται, να μεγαλώνει το κοινό, και με νέες συνεργασίες ίσως αύριο αποφέρει και κάποιο μεγαλύτερο κέρδος, είναι φυσικά θεμιτό.
 
Επίσης υπάρχει και ένα υπό κατασκευή σάιτ που θα αποτελεί συνέχεια της SEXαλονίκης, αλλά πάνω σε αυτό δεν έχω πολλά να πω ακόμη.
 
Και κλείνοντας με το μότο σου, εξήγησέ μου, γιατί τελικά  είναι η Θεσσαλονίκη η πιο ερωτική πόλη του κόσμου;
Γιατί έχουμε το καλύτερο αφροδισιακό της Ελλάδας! Την μπουγάτσα!
 
Σε ευχαριστώ πολύ!
Κι εγώ.

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Ιωάννα Δούνδη
Ιωάννα Δούνδη
Γεννήθηκα στις 30/3/1984 στην Θεσσαλονίκη, έτσι και να θέλω μελλοντικά να κρύψω την ηλικία μου, θα μπορείτε πλέον να με ξεμπροστιάσετε. Πιστεύω στην φράση του Μπέρναρντ Σω " Όταν κάτι είναι αστείο, ψάξτο προσεκτικά για μια κρυμμένη αλήθεια" , και ταυτόχρονα το γκουγκλάρω για να δω πόσο αλήθεια είναι ότι το είπε αυτός, γιατί τέτοιος άνθρωπος είμαι. Αν χαμογελάσεις με κάτι που έγραψα, αν μάθεις κάτι που δεν ήξερες, αν βρεις μια άποψη που θα σε κάνει να ταυτιστείς στα κείμενά μου, θα έχω πετύχει τον στόχο μου. Αν δεν συμβεί τίποτα απο αυτά, ή δεν σου άρεσε ότι διάβασες, δεν πειράζει. Αν άρεσα σε όλους, θα ήμουν η Μόνικα Μπελούτσι, τηγανητή πατάτα ή παγωτό. Email επικοινωνίας : ioanna.doun@yahoo.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
«Drama for Life» της Δέσποινας Καλαϊτζίδου: Η νέα θεατρική στήλη της «Κ» από 15/4
«Drama for Life» της Δέσποινας Καλαϊτζίδου: Η νέα θεατρική στήλη της «Κ» από 15/4
με 0 Σχόλια 524 Views

Η στήλη αυτή θα προσπαθήσει να δείξει πτυχές θεατρικών κειμένων και θεατρικών τεχνικών που συνδέονται με τον άνθρωπο και την κοινωνία στην οποία ζει, βασανίζεται, αλλά συνεχίζει με τόλμη να αγαπά.


Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή