Μετά από 35 χρόνια στην δημοσιογραφία ο Σάκης Αποστολάκης έγινε ντελιβεράς...

3245 Views
Μετά από 35 χρόνια στην δημοσιογραφία ο Σάκης Αποστολάκης έγινε ντελιβεράς... Μετά από 35 χρόνια στην δημοσιογραφία ο Σάκης Αποστολάκης έγινε ντελιβεράς...

 

ΑΞΙΟΣ


"Δεν αποφάσισα να γίνω ντελιβεράς. Αποφάσισα να μην είμαι άλλο άνεργος” λέει ο Σάκης Αποστολάκης, ο οποίος μετά από 35 χρόνια στη δημοσιογραφία αναγκάστηκε να αλλάξει πορεία στη ζωή του. 

Το λουκέτο στην Ελευθεροτυπία και η μάχη με την ανεργία στον κλάδο, τον έκανε να στραφεί αλλού για να αναζητήσει εργασία. Εδώ και ένα χρόνο εργάζεται ως ντελιβεράς και όπως τονίζει, αυτό που κάποιος θα ονόμαζε επαγγελματική κατάντια, ο ίδιος το ονομάζει ελευθερία.

"Στην Ελευθεροτυπία είχα πάει 18 χρονών και ήξερα να κάνω δύο πράγματα. Ρεπορτάζ και να οδηγώ μηχανάκια. Το ένα μας τελείωσε και το άλλο είναι αυτό που τώρα μας ζει” ανέφερε στο σχετικό ρεπορτάζ του OPEN. 

Ο Σάκης Αποστολάκης είχε δημοσιεύσει πρόσφατα και ένα εξαιρετικά συγκινητικό άρθρο για την απόφασή του στο σάιτ antropinews.gr 

"Δεν ξέρω τι ήταν για σάς χθες, αλλά για μένα σήμερα είναι ιδιαίτερη μέρα και γιορτινή. Σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από τότε που δοκίμασα να κάνω το βήμα στο άγνωστο. Με πολύ φόβο είναι η αλήθεια. Αν θα μπορέσω. Αν θα τα καταφέρω. Αν θ’αντέξω. Πού να’ ξερα!

Πέρσι λοιπόν, 13/2/2019 είχα μείνει και πάλι άνεργος. Στις 14/2 έψαξα για δουλειά. Στις 14/2 το απόγευμα με πήραν τηλέφωνο δυο-τρεις. Στις 15/2 πρωί, δούλευα. Και έκτοτε, δεν σταμάτησα. Μια δουλειά δύσκολη, με πολλές ώρες πάνω στο μηχανάκι, με κίνδυνο. Στην αρχή 4ωρα και πονούσαν τα πόδια μου. Έβλεπα όμως πολύ μεγαλύτερους στην ηλικία να ανεβοκατεβαίνουν σκάλες, να τρέχουν με το μηχανάκι με κάθε καιρό. Ε και λες, σκασμός. Αφού το κάνει αυτός, θα το κάνεις κι εσύ. Και πλέον, 14ωρα και 15ωρα 5-6 μέρες τη βδομάδα. Στην αρχή με φόβο μη μας πετύχει κάνα μάτι. Κάνας γνωστός. Αλλά σε λίγο καιρό, ούτε που μ’ ένοιαζε. Την είχα ζήσει δυο χρόνια την ανεργία, όταν έκλεισε η "Ελευθεροτυπία”. Δεν είναι κι ό,τι καλύτερο, μετά από 35 χρόνια δουλειάς, να σου πληρώνει η μάνα σου το νοίκι από την πετσοκομμένη σύνταξή της.

Δε λέει, από κει που τόσα χρόνια βοηθούσες, να βρεθείς να παίρνει. Ξαφνικά βέβαια, εξαφανίστηκαν και οι τόσοι πολλοί "φίλοι”. Μετά, φυσικά, από πολλές υποσχέσεις. Καλύτερα. Έμειναν οι πραγματικοί. Κι έβλεπες άλλους, με διάφορους τρόπους, να μην χάνονται. Πάντα υπήρχαν τέτοιοι και πάντα θα υπάρχουν. Αλλά αυτό το παιχνίδι δεν έμαθα να το παίζω. Η λύση ήταν μονόδρομος. Άλλωστε, ποτέ δε μου πήγαινε το σκύψιμο. Δε έβγαινε. Φυσικά και μου λείπει αυτό που έκανα τόσα χρόνια. Αλλά, απ’ότι βλέπω και μαθαίνω, αυτό δεν υπάρχει πλέον" ανέφερε μεταξύ άλλων σε εκείνο το άρθρο. 
Ο

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: Σάκης Αποστολάκης

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή