Εντυπωσιακός ο νέος φωτισμός του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης

796 Views
Εντυπωσιακός ο νέος φωτισμός του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης Εντυπωσιακός ο νέος φωτισμός του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης

 

Εντυπωσιακός χαρακτηρίσθηκε ο νέος φωτισμός του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης από τους παρευρισκόμενους στη λιτή τελετή που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 17 Μαΐου.

 
Τα «αποκαλυπτήρια» στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία αφού τα κτήρια του Οργανισμού και το παραθαλάσσιο μέτωπο που τα περιβάλλει «λούστηκαν» με φως, αναδεικνύοντας την ευρύτερη περιοχή.
 
Η φωταγώγηση του Μεγάρου πραγματοποιήθηκε συμβολικά τη 17η Μαΐου καθώς χθες συμπληρώθηκαν 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης του 1821 στη Μακεδονία. Αυτός είναι ο λόγος που έως την Τετάρτη 19 Μαΐου ειδικά προβολικά συστήματα απεικονίζουν στις όψεις των κτηρίων μια ψηφιακή ελληνική σημαία και τα ονόματα Μακεδόνων αγωνιστών της Εθνικής Παλιγγενεσίας.Το φωτεινό διάκοσμο ολοκληρώνουν μεγάλες δέσμες φωτός που αναδύονται από το Πρόπυλο του Κτηρίου Μ1 (προαύλιο) δίνοντας στο χώρο τη λάμψη που του αξίζει.
 
Παράλληλα,ο νέος φωτισμός σηματοδοτεί τη μετάβαση του ΟΜΜΘ στη νέα εποχή, καθώς το δίκτυο φωτισμού επισκευάστηκε και συντηρήθηκε μετά από πολλά χρόνια και με απόλυτο σεβασμό στην αρχική αρχιτεκτονική μελέτη φωτισμού των κτηρίων.
 
«Ο πολιτισμός φωτίζει την ανθρωπότητα. Έτσι και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, ως φορέας έκφρασης του Πολιτισμού στη Βόρεια Ελλάδα, φωτίζει την πόλη. Φως σημαίνει ελπίδα και ομορφιά και ο Οργανισμός μας το παρέχει απλόχερα στους Θεσσαλονικείς, συμβάλλοντας ενεργά στην προσπάθεια να ξεπεράσουμε το γκρίζο της πανδημίας» ανέφερε στο σύντομο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Μεγάρου κ. Βασίλειος Γάκης.
 
Την απόφαση φωταγώγησης χαιρέτισε και η Υπουργός Πολιτισμού, κα. Λίνα Μενδώνη, απονέμοντας τα εύσημα στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΜΜΘ για την πρωτοβουλία που ανέλαβε.
 
Το κόστος των εργασιών δεν ξεπέρασε τις 8.000 ευρώ, με τους ενεργοβόρους λαμπτήρες που υπήρχαν να αντικαθίστανται από λάμπες Ledοι οποίες αποτρέπουν την εκδήλωση του φαινομένου της φωτορύπανσης και το ενεργειακό τους αποτύπωμα είναι φιλικό προς το περιβάλλον.

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Ανθίζοντας στη Θεσσαλονίκη χωρίς τον Βασίλη… στον Θεατρόκοσμο της Νταίζης Λεμπέση.
Ανθίζοντας στη Θεσσαλονίκη χωρίς τον Βασίλη… στον Θεατρόκοσμο της Νταίζης Λεμπέση.
με 0 Σχόλια 3215 Views

Ετούτη η χρονιά είχε απ' όλα. Είχε όμορφα, είχε άσχημα. Είχε φόβο,  είχε άγνωστο, είχε αγωνία, είχε απώλειες, είχες χαρές, είχε  επαναπροσδιορισμούς και τι δεν είχε. Βασικά καταλάβαμε όλοι ότι δεν υπάρχουν δεδομένα. Γράφει η Νταίζη Λεμπέση για την Κουλτουρόσουπα.

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή