Ημέρες Ψυχικής Υγείας 2021»: διήμερη εκδήλωση του ΑΠΘ στο «Hyatt Regency»

794 Views
 Ημέρες Ψυχικής Υγείας 2021»: διήμερη εκδήλωση του ΑΠΘ στο «Hyatt Regency» Ημέρες Ψυχικής Υγείας 2021»: διήμερη εκδήλωση του ΑΠΘ στο «Hyatt Regency»


 Ημέρες Ψυχικής Υγείας 2021»

 
 
«Ημέρες Ψυχικής Υγείας 2021» είναι ο τίτλος της διήμερης εκδήλωσης που διοργανώνουν η Γ’ Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική του ΑΠΘ και η «International Society on Neurobiology & Psychopharmacology», στις 26 και 27 Νοεμβρίου 2021, στο ξενοδοχείο «Hyatt Regency», στη Θεσσαλονίκη.
 
Σύμφωνα με τους διοργανωτές, «οι Ημέρες Ψυχικής Υγείας 2021 συνιστούν μέρος μιας προσπάθειας να επιτευχθεί η καλύτερη ποιότητα στη συνεχιζόμενη εκπαίδευση, με έμφαση στη βασιζόμενη σε ερευνητικά δεδομένα ψυχιατρική». Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στις παρεχόμενες υπηρεσίες ψυχικής υγείας, με έμφαση στις ανάγκες της κοινότητας και τις διεργασίες που αφορούν στην πρωτοβάθμια περίθαλψη και την παροχή υπηρεσιών υγείας.
 
Η εκπαίδευση, σύμφωνα με τους διοργανωτές, θα εστιάσει «στον σεβασμό και την ικανοποίηση των αναγκών τόσο των ασθενών και των οικογενειών τους όσο και του κοινωνικού συνόλου γενικότερα, σε ένα περιβάλλον το οποίο γίνεται όλο και πιο δύσκολο, απαιτητικό και ταυτόχρονα εξαιρετικά περίπλοκο με την ποικιλία των δομών και των χαρακτηριστικών του, αλλά και των δεικτών ποιοτικού και οικονομικού ελέγχου που ταχύτατα φαίνεται να υιοθετούνται». Κι’ αυτό συμβαίνει σε μία περίοδο κατά την οποία, σύμφωνα με τους διοργανωτές του Συνεδρίου, «η περίθαλψη των ασθενών με προβλήματα ψυχικής υγείας υποβαθμίζεται με την αναστολή της λειτουργίας των Ψυχιατρικών Κλινικών στα Γενικά Νοσοκομεία, όπως της Γ’ Ψυχιατρικής Κλινικής του ΑΠΘ στο Πανεπιστημιακό ΓΝΘ ΑΧΕΠΑ, για να μετατραπούν σε κλινικές νοσηλείας ασθενών με Covid-19».
 
Στο πλαίσιο του διήμερου Συνεδρίου, θα πραγματοποιηθεί ειδικό Συμπόσιο, με θέμα την επικινδυνότητα και την ψυχική υγεία. Καθηγητές/τριες της Ιατροδικαστικής και της Νομικής θα ανταλλάξουν απόψεις για την επικινδυνότητα και τις ακούσιες νοσηλείες, με αφορμή την εγκύκλιο του Αρείου Πάγου.
 
Κατά τη διάρκεια των «Ημερών Ψυχικής Υγείας 2021» θα φιλοξενηθεί στον χώρο του Συνεδρίου Έκθεση Ζωγραφικής με έργα μελών της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, με τη συμμετοχή οργανώσεων κοινωνικής στήριξης.
 
Πληροφορίες για τη συμμετοχή και την παρακολούθηση του Συνεδρίου στον σύνδεσμο: https://www.psychiatry.gr/days2021/index.php/%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B5%CF%83-%CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%83
 

Φωτογραφικό υλικό

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
'Η Στοργή - Ψυχογραφώντας το Χρήστο και την Αγνή',
'Η Στοργή - Ψυχογραφώντας το Χρήστο και την Αγνή', "Πέρα από αυτό που βλέπεις" | Νέλη Βυζαντιάδου.
με 0 Σχόλια 2177 Views

Δεν κρατάμε έναν άνθρωπο δίπλα μας αν δε θέλει να μείνει. Ούτε περιμένουμε από τον άλλο να μας πει να φύγουμε αν εμείς έχουμε ήδη αποφασίσει ότι θέλουμε να φύγουμε.  Γράφει η Νέλη Βυζαντιάδου για την Κουλτουρόσουπα.

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη