Δήμος Θεσσαλονίκης: Χρηματοδότηση 12 εκατ. ευρώ για τη διάνοιξη της Ψελλού

621 Views
Δήμος Θεσσαλονίκης: Χρηματοδότηση 12 εκατ. ευρώ για τη  διάνοιξη της Ψελλού Δήμος Θεσσαλονίκης: Χρηματοδότηση 12 εκατ. ευρώ για τη διάνοιξη της Ψελλού


Ανοίγει ο δρόμος για το έργο διάνοιξης της οδού Ψελλού, καθώς ο Δήμος Θεσσαλονίκης εξασφάλισε χρηματοδότηση 12 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Εσωτερικών για τις αναγκαίες απαλλοτριώσεις.


Μιλώντας χτες (25/07) βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας έκανε λόγο για ένα έργο μητροπολιτικής κλίμακας, που θα αλλάξει τον κυκλοφοριακό και συγκοινωνιακό χάρτη της πόλης. Σημείωσε μάλιστα ότι πρόκειται για χρηματοδότηση - μαμούθ για τη μεγαλύτερη απαλλοτρίωση που έχει γίνει στον Δήμο Θεσσαλονίκης τις τελευταίες δεκαετίες.


Όπως εξήγησε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, εξασφαλίζεται με τον τρόπο αυτό δημόσια γη 24 στρεμμάτων γύρω από τον σταθμό «Νέα Ελβετία» του Μετρό Θεσσαλονίκης, η οποία θα αξιοποιηθεί στο πλαίσιο και του ευρύτερου masterplan για την ανάδειξη της λεγόμενης νοτιοανατολικής πύλης της Θεσσαλονίκης.


«Όταν αναλάβαμε τη Διοίκηση του Δήμου, διαπιστώσαμε ότι ο τερματικός σταθμός έβγαινε μέσα σε χωράφια. Δεν υπήρχε πρόσβαση, δεν υπήρχε καμία δυνατότητα αξιοποίησης του όμορου χώρου», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζέρβας, τονίζοντας ότι πλέον επιχειρείται μια ολιστική προσέγγιση αναφορικά με την ανάπτυξη και την αξιοποίηση της ευρύτερης περιοχής.


Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, παράλληλα με τη διάνοιξη της οδού Ψελλού και την εξασφάλιση πρόσβασης στον σταθμό του μετρό, δημιουργείται ένας πνεύμονας πρασίνου, αφού μεγάλες ζώνες θα αξιοποιηθούν ως πάρκα. Μάλιστα για τις μελέτες για τα πάρκα έχει ήδη εξασφαλιστεί χρηματοδότηση ενός εκατομμυρίου ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.


Στην Ψελλού σχεδιάζεται πολυτροπικός σταθμός μετεπιβίβασης, όπου θα υπάρχουν χώροι στάσης, στάθμευσης αυτοκινήτων και μετεπιβίβασης στο μετρό, σε λεωφορεία, σε ταξί. Στην περιοχή θα δημιουργηθεί χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων χωρητικότητας περίπου χιλίων θέσεων, ενώ προβλέπονται ανισόπεδος κόμβος για τη σύνδεση της Ψελλού με τη Μουδανίων και την Κωνσταντίνου Καραμανλή και ισόπεδος για τη σύνδεσή της με την Παπαναστασίου.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε στη στενή συνεργασία που υπάρχει για την υλοποίηση του έργου με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τον Οργανισμό Συγκοινωνιακού Έργου, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών όπως και με το Υπουργείο Εσωτερικών.

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: Δήμος Θεσσαλονίκης

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Στη Θεσσαλονίκη το Διεθνές Συνέδριο για τη Μαύρη Θάλασσα στην αρχαιότητα
Στη Θεσσαλονίκη το Διεθνές Συνέδριο για τη Μαύρη Θάλασσα στην αρχαιότητα
με 0 Σχόλια 778 Views
130 σύνεδροι από όλο τον κόσμο παίρνουν μέρος στο 7ο Διεθνές Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί από τις 26 έως τις 30 Σεπτεμβρίου - Θα γίνουν ανακοινώσεις και για πρόσφατα αρχαιολογικά ευρήματα από ελληνικές αποικίες, όπως η Σωζόπολη
Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή