Ανέλαβε και τυπικά τα καθήκοντά του ο πρύτανης του ΑΠΘ Π. Μήτκας

548 Views
Ανέλαβε και τυπικά τα καθήκοντά του ο πρύτανης του ΑΠΘ Π. Μήτκας Ανέλαβε και τυπικά τα καθήκοντά του ο πρύτανης του ΑΠΘ Π. Μήτκας

Ανέλαβε και τυπικά τα καθήκοντά του ο πρύτανης του ΑΠΘ Π. Μήτκας

Ανέλαβε και τυπικά τα καθήκοντα του πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ο καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ, Περικλής Μήτκας.

Στις 16 Ιανουαρίου δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση διορισμού του κ.Μήτκα, από το Συμβούλιο Ιδρύματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το οποίο προηγουμένως επικύρωσε το αποτέλεσμα της εκλογικής διαδικασίας της 13ης Ιανουαρίου 2015, για την ανάδειξη πρύτανη στο ΑΠΘ.

Ο διορισμός του πρύτανη του ΑΠΘ, με πλήρη θητεία από τις 16-1-2015, διαπιστώθηκε από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Παιδείας στην απερχόμενη κυβέρνηση, Αθανάσιο Κυριαζή, με απόφαση που αναρτήθηκε στη “Διαύγεια”, την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015.

Αύριο, στις 3 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Συμβουλίου Ιδρύματος του ΑΠΘ, με μοναδικό θέμα τον ορισμό των αναπληρωτών πρύτανη.

Σε δηλώσεις του στο ΑΜΠΕ ο κ.Μήτκας γνωστοποίησε, ότι η πρότασή του στο Συμβούλιο Ιδρύματος είναι να παραμείνουν αναπληρωτές του οι νυν αντιπρυτάνεις, ενώ τη θέση αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών και Φοιτητικών Θεμάτων (από την οποία είχε παραιτηθεί ο καθηγητής του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής, Ιωάννης Τζιφόπουλος), προτείνει να αναλάβει η πρόεδρος του Τμήματος Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, καθηγήτρια Αριάδνη Στογιαννίδου.

Η καθηγήτρια του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας Παρασκευή Αργυροπούλου – Πατάκα προτείνεται να παραμείνει αντιπρύτανης Ανθρώπινων Πόρων και αντίστοιχα ο αν. καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών Νικόλαος Βαρσακέλης ως αντιπρύτανης Οικονομικών, ο καθηγητής του Τμήματος Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών Θεόδωρος Λαόπουλος (και μέχρι πρότινος προσωρινά ασκών τα καθήκοντα πρύτανη) ως αντιπρύτανης Έρευνας και Συντονισμού, ενώ η καθηγήτρια της Νομικής Σχολής Δέσποινα Κλαβανίδου, ως αντιπρύτανης Προγραμματισμού και Ανάπτυξης.

Πηγή: ΑΜΠΕ


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Μία βραδιά γεμάτη συγκίνηση στο θέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής»
Μία βραδιά γεμάτη συγκίνηση στο θέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής»
με 0 Σχόλια 2395 Views

Ήταν μία βραδιά γεμάτη συγκίνηση, με τα αποκαλυπτήρια της επιγραφής, που μετονομάζει το θέατρο της οδού Χηλής, σε θέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής» και μία συναυλία, που ταξίδεψε το κοινό στον χρόνο.

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη