Συνάντηση στη Μονή Λαζαριστών με θέμα Πολιτισμός, κρίση & βιωσιμότητα

323 Views
Συνάντηση στη Μονή Λαζαριστών  με θέμα Πολιτισμός, κρίση & βιωσιμότητα Συνάντηση στη Μονή Λαζαριστών με θέμα Πολιτισμός, κρίση & βιωσιμότητα

Συνάντηση στη Μονή Λαζαριστών  με θέμα “Πολιτισμός, κρίση & βιωσιμότητα”

Το Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών διοργανώνει το Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014 μία Συνάντηση στη Μονή Λαζαριστών με θέμα “Πολιτισμός, κρίση & βιωσιμότητα. Δυνατότητες, προκλήσεις, κίνδυνοι για τους καλλιτεχνικούς οργανισμούς και τα φεστιβάλ που βρίσκονται στο κέντρο της κρίσης”.
 
Η ανάγκη των πολιτιστικών φορέων να παραμείνουν ενεργοί αλλά και να διαμορφώσουν μοντέλα ανάπτυξης σε καιρό κρίσης αποτελεί το αντικείμενο εργασίας της παρούσας συνάντησης.
 
Το ερώτημα που τίθεται είναι με ποιο τρόπο και υπό ποιες προϋποθέσεις μπορεί να είναι βιώσιμος και χρήσιμος ένας πολιτιστικός φορέας, τόσο δημόσιος όσο και ιδιωτικός, σ’ ένα ασταθές και συνεχώς μεταβαλλόμενο πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον που βρίσκεται σε παρατεταμένη ύφεση σε ευρωπαϊκό αλλά και διεθνές επίπεδο.
 
Η παρούσα ημερίδα γίνεται ο χώρος συνομιλίας και παρουσίασης προτάσεων για καινοτόμες παρεμβάσεις στο χώρο του πολιτισμού. Κρατικοί φορείς, ειδικοί της πολιτιστικής διαχείρισης αλλά και επιτυχημένοι παραγωγοί επιχειρούν να δώσουν ιδέες για τον επανασχεδιασμό της πολιτιστικής πολιτικής και την αναθεώρηση των τρόπων διαχείρισης της.
 
Η συνάντηση θα εστιάσει στην αξιοποίηση της εξωστρέφειας, της δικτύωσης και των ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών προγραμμάτων, καθώς και στη δημιουργία ενός ελκυστικού πολιτιστικού προϊόντος συνδεδεμένο με την κοινωνία ως μέσα για τη βιωσιμότητα των φορέων. Παράλληλα, θα διερευνηθούν εναλλακτικοί τρόποι χρηματοδότησης μέσω χορηγιών και εφαρμογή της δημιουργικής οικονομίας.
 
Η εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό, που μπορεί να συμμετέχει με ερωτήσεις και τοποθετήσεις.
 
Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014
Ώρα έναρξης: 11.00
Χώρος: Αίθουσα εκδηλώσεων Μονής Λαζαριστών (1Ος όροφος παλαιού κτιρίου)
Τηλ. επικοινωνίας: 2310 589.237

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή