3Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΟΛΥΓΛΩΣΣΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ -ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

463 Views
3Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΟΛΥΓΛΩΣΣΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ -ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 3Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΟΛΥΓΛΩΣΣΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ -ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

3Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΟΛΥΓΛΩΣΣΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ -ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Η 3η Γιορτή Πολυγλωσσίας με τίτλο «Θεσσαλονίκη, Πολύγλωττη Πόλις 2015» θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης (Βασ. Γεωργίου Α΄1) από την Παρασκευή 22 έως και την Κυριακή 24 Μαΐου 2015.
 
Τη γιορτή διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τη Δημοτική Εταιρεία Πληροφόρησης, Θεάματος και Επικοινωνίας (ΔΕΠΘΕ).
 
Η διοργάνωση απευθύνεται σε νέους αλλά και μεγαλύτερους σε ηλικία  με στόχο να ανακαλύψουν την ποικιλία και τον πολιτισμικό πλούτο των γλωσσών και να πάρουν μέρος σε θεατρικά και μουσικά εργαστήρια, εκπαιδευτικά σχέδια δράσης, βιωματικές δραστηριότητες πολιτισμικού χαρακτήρα, ερευνητικά προγράμματα, φιλικές και αυθόρμητες συζητήσεις και παρουσιάσεις.
 
Στην 3η Γιορτή Πολυγλωσσίας συμμετέχουν περισσότεροι από 115 φορείς της πόλης, πολιτιστικοί και μορφωτικοί σύλλογοι, ξένα Ινστιτούτα, σωματεία, σχολεία, Προξενεία και μη κυβερνητικές οργανώσεις, που παρουσιάζουν ένα σύνολο δράσεων, μέσω των οποίων αναδεικνύεται ο γλωσσικός πλούτος που χαρακτηρίζει τη Θεσσαλονίκη.
 
Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού, Έλλη Χρυσίδου, τόνισε ότι σκοπός της διοργάνωσης είναι η προβολή των πολιτιστικών στοιχείων της Θεσσαλονίκης αλλά και η παρουσίαση του πλούτου των γλωσσών και διαλέκτων που συναντάμε στην πόλη, η αλληλεπίδραση μεταξύ τους καθώς και η ανάδειξη της δυναμικής της πολυγλωσσίας στη σύγχρονη κοινωνία.
«Η μεγάλη εκδήλωση ενδιαφέροντος από φορείς που συμμετείχαν στις δύο προηγούμενες διοργανώσεις αλλά και η στήριξη των εθελοντών, αποτελούν στοιχεία που εγγυώνται την επιτυχημένη διεξαγωγή και της φετινής γιορτής» δήλωσε ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για Δράσεις Παιδείας, Αναστάσιος Τελίδης.
.
Για το πρόγραμμα πατήστε εδώ και για το αναλυτικό πρόγραμμα πατήστε εδώ.

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή