Πού θα βρίσκεται η νέα Πλατεία Ερνέστου Εμπράρ

574 Views
Πού θα βρίσκεται η νέα Πλατεία Ερνέστου Εμπράρ Πού θα βρίσκεται η νέα Πλατεία Ερνέστου Εμπράρ

 


Στην τελική ευθεία μπαίνει η διαδικασία ονοματοδοσίας ανώνυμης πλατείας από τον δήμο Θεσσαλονίκης, ώστε αυτή να ονομαστεί "Πλατεία Ερνέστου Εμπράρ", μετά τη διευθέτηση διαδικαστικών λεπτομερειών και τη θετική γνωμοδότηση της αρμόδιας επιτροπής, που εντάσσεται στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της για την ανάδειξη της ιστορικής μνήμης της πόλης.

Στη συνέχεια, αφού ληφθεί η σχετική απόφαση της 3ης Δημοτικής Κοινότητας και επισημοποιηθεί το πρακτικό της Επιτροπής, οι διαδικασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν με την αντίστοιχη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η ανώνυμη πλατεία, που θα ονομαστεί «πλατεία Ερνέστου Εμπράρ», βρίσκεται άνωθεν του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου, με πρόσωπο επί της οδού Κασσάνδρου, στην οποία καταλήγει ο μνημειακός άξονας της Αριστοτέλους.

Ο Ερνέστος Εμπράρ (Ernest Hebrard/1875-1933) ήταν Γάλλος αρχιτέκτονας, αρχαιολόγος και πολεοδόμος και έγινε ιδιαίτερα γνωστός για τα σχέδια που εκπόνησε για την ανοικοδόμηση της Θεσσαλονίκης, μετά τη μεγάλη πυρκαγιά που σημειώθηκε το 1917, κατά την οποία καταστράφηκε μεγάλο μέρος της πόλης.

Να σημειωθεί ότι το όνομα του Ερνέστου Εμπράρ υπάρχει σε ένα στενό στα άνω λαδάδικα ωστόσο όπως διαπιστώθηκε ο δρόμος στην ουσία δεν υφίσταται καθώς δεν υπάρχει στο σχέδιο πόλης…

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: ΠλατείαΕρνέστου Εμπράρ

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή