Philoxenia-Hotelia: 46% αύξηση της επισκεψιμότητας, 91% περισσότεροι οι εμπορικοί επισκέπτες

433 Views
Philoxenia-Hotelia: 46% αύξηση της επισκεψιμότητας, 91% περισσότεροι οι εμπορικοί επισκέπτες Philoxenia-Hotelia: 46% αύξηση της επισκεψιμότητας, 91% περισσότεροι οι εμπορικοί επισκέπτες

 Philoxenia-Hotelia: 46% αύξηση της επισκεψιμότητας, 91% περισσότεροι οι εμπορικοί επισκέπτες

Ως η μεγαλύτερη τουριστική διοργάνωση των Βαλκανίων εδραιώθηκε το εκθεσιακό «δίδυμο» Philoxenia-Hotelia, που ολοκληρώθηκε χθες. Με δεδομένη τη σημαντική αύξηση τόσο των ποσοτικών όσο και των ποιοτικών μεγεθών των δύο εκθέσεων, ο πρωταγωνιστικός τους ρόλος στην ευρύτερη περιοχή επιβεβαιώθηκε έμπρακτα.
 
Η συνολική επισκεψιμότητα στις δύο εκθέσεις αυξήθηκε κατά 46% έναντι της περσινής διοργάνωσης, με πάνω από 20.000 άτομα να περνούν τις πύλες τους, ο αριθμός των εμπορικών επισκεπτών σχεδόν διπλασιάστηκε, καθώς η αύξηση άγγιξε το 91%, ενώ οι ξένοι εμπορικοί επισκέπτες ήταν κατά 70% περισσότεροι.
 
Πάνω από 5.500 επιχειρηματικές συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν μεταξύ εμπορικών επισκεπτών και εκθετών μέσα σε ένα μόλις  τριήμερο, ανοίγοντας τον δρόμο για τη σύναψη συμφωνιών. Οι συνολικά 621 εκθέτες, οι 383 hosted buyers από 34 χώρες και τα περισσότερα από 20.000 τ.μ. εκθεσιακού χώρου που καλύφθηκαν συνέθεσαν το προφίλ των Philoxenia και Hotelia, που ήταν οι μεγαλύτερες της τελευταίας πενταετίας.
 
Ιδιαίτερα πλούσιο ήταν το «μενού» των παράλληλων εκδηλώσεων των δύο εκθέσεων, που έγινε πόλος έλξης όχι μόνο για τους εμπορικούς επισκέπτες αλλά και για το κοινό. Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το Διεθνές Τουριστικό Συνέδριο [re]branding Destinations: Image making, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Philoxenia, με εκατοντάδες άτομα, κυρίως νεολαία, να κατακλύζουν την αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης», για να παρακολουθήσουν κορυφαίους Έλληνες και ξένους ομιλητές να αναλύουν το ιδιαίτερα σημαντικό θέμα του branding των τουριστικών προορισμών, σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες.
 
Χορηγοί στο συνέδριο της Philoxenia ήταν η Μουζενίδης Τravel & Ellinair Group (φιλοξενία), το ΑCT-American College of Thessaloniki (coffee break), η Domotel (catering) και η εταιρεία Transfer for All (μετακινήσεις). Μετά το πέρας των συνεδριών, με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και το διαδραστικό εργαστήριο «Destination Thessaloniki 2020».
 
Επίσης, τις σημαντικές προοπτικές που εμφανίζει για την Ελλάδα η τουριστική αγορά της Κίνας ανέδειξε το σεμινάριο «Εξερχόμενος Τουρισμός από την Κίνα (σχεδόν) όλα όσα θα θέλατε να μάθετε», το οποίο διοργάνωσε η ΔΕΘ-Helexpo σε συνεργασία με την Tourism Generis. Δεκάδες ήταν οι εκδηλώσεις τουριστικού ενδιαφέροντος που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της Philoxenia από φορείς όλης της χώρας, δίνοντας το στίγμα του ελληνικού τουρισμού και αναδεικνύοντας τις ανάγκες και τις προοπτικές του.
 
Εν τω μεταξύ τα βλέμματα προσέλκυσε η θεματική ενότητα DPOINT Spaces της Hotelia, με τα green zero hotel, future boutique και rent a design room, που πέραν της αισθητικής τους αρτιότητας, αποτέλεσαν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες προτάσεις στον χώρο της αρχιτεκτονικής και του τουρισμού.
 
Στο πλαίσιο της Hotelia δεκάδες ήταν οι εκδηλώσεις της θεματικής ενότητας THE ART OF DRINKING Coffee & Spirit, που παρουσίασε όλες τις σύγχρονες τάσεις στον κλάδο, ενώ στο πλαίσιο της ενότητας The art of dining, τα dining events έδωσαν το γευστικό στίγμα της διοργάνωσης, με live παρουσιάσεις των παγκόσμιων γαστρονομικών τάσεων.
 
Η Philoxenia και η Ηotelia υλοποιήθηκαν υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού, του υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), του ΕΟΤ, καθώς και όλων των μεγάλων τουριστικών φορέων της χώρας, όπως ο ΣΕΤΕ, το ΞΕΕ, ο HATTA και η ΠΟΞ. Επίσημος αερομεταφορέας της 32ης Philoxenia ήταν η Qatar Airways.

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: PhiloxeniaHotelia

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Κερδίστε προσκλήσεις για να δείτε: το απολαυστικό μιούζικαλ «Mamma mia» στο Ράδιο Σίτυ
Κερδίστε προσκλήσεις για να δείτε: το απολαυστικό μιούζικαλ «Mamma mia» στο Ράδιο Σίτυ
με 2 Σχόλια 1719 Views

...για να δείτε για να δείτε το απολαυστικό μιούζικαλ «Mamma mia» με Νάντια Κοντογεώργη, Χρήστος Πλαΐνη, Ντορέττα Παπαδημητρίου, Ευαγγελία Μουμούρη, Μιχάλη Μαρίνος κ.ά. στο Ράδιο Σίτυ


Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη