Μεγάλα διεθνή τουριστικά γεγονότα οι εκθέσεις Philoxenia & Hotelia

775 Views
Μεγάλα διεθνή τουριστικά γεγονότα οι εκθέσεις Philoxenia & Hotelia Μεγάλα διεθνή τουριστικά γεγονότα οι εκθέσεις Philoxenia & Hotelia

Τουρισμός 365 ημέρες το χρόνο για την Ελλάδα

Την ανάπτυξη του τουρισμού 365 ημέρες το χρόνο και την καθιέρωση της Ελλάδας ως ενός κορυφαίου παγκόσμιου ελκυστικού προορισμού, που προσφέρει ολοκληρωμένες αυθεντικές βιωματικές  εμπειρίες, επισήμανε πριν από λίγο από το βήμα των εγκαινίων των εκθέσεων Philoxenia και Hotelia η Υπουργός Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά.
 
Οι δύο εκθέσεις θα διαρκέσουν μέχρι τις 12 Νοεμβρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.
 
Η κ. Κουντουρά αναφερόμενη στις δύο εκθέσεις θέλησε να συγχαρεί την ΔΕΘ-Helexpo για τις δυναμικές προσπάθειές της στη διαρκή ενίσχυση του διεθνούς χαρακτήρα του καταξιωμένου εκθεσιακού θεσμού, που συνιστούν η Philoxenia και η Hotelia.
«Είναι  σημαντικό  να δώσουμε το μήνυμα ότι ο τουρισμός αποτελεί ισχυρή κινητήρια δύναμη για την ανάπτυξη. Ο τουρισμός στηρίζει την εθνική οικονομία και την απασχόληση. Δίνει πνοή στις τοπικές κοινωνίες. Αντιπροσωπεύει άμεσα και έμμεσα περισσότερο από 20% του ΑΕΠ και σχεδόν 1 εκατομμύριο θέσεις εργασίας. Συνδέεται και υποστηρίζει κάθε άλλη παραγωγική δραστηριότητα όπως η πρωτογενής παραγωγή, το εμπόριο, οι εξαγωγές, η προώθηση των τοπικών προϊόντων» υπογράμμισε η κ. Κουντουρά.
 
Όπως είπε «στοχεύουμε στην τουριστική ανάπτυξη που θα είναι  βιώσιμη,  ισόρροπη και δίκαιη, με οφέλη για όλους. Που προσδίδει υπεραξία στους φυσικούς και τουριστικούς πόρους σε όλη τη χώρα, με σεβασμό στο περιβάλλον, με διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και του ιστορικού πλούτου και με ανάδειξη όλων των ιδιαίτερων στοιχείων που καθιστούν την ταυτότητα της Ελλάδας μοναδική».
 
Από την πλευρά της η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), κ. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά τόνισε πως η Philoxenia είναι μία μεγάλη ευκαιρία για να βρεθούν μαζί άνθρωποι που έχουν την αγωνία του τόπου τους. Ακόμη, υπογράμμισε ότι η συγκεκριμένη έκθεση δείχνει την προσπάθεια που καταβάλλουν οι άνθρωποι της ΔΕΘ-Helexpo, ενώ επισήμανε πως η ίδια η ΔΕΘ είναι ένα δείγμα ότι μπορούμε να αναπτύξουμε και τον εκθεσιακό τουρισμό στην Ελλάδα.
 
Ο Πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo κ. Τάσος Τζήκας, σημείωσε πως οι δύο εκθέσεις, Philoxenia-Hotelia, είναι πλέον δύο σημαντικά διεθνή εκθεσιακά γεγονότα του τουριστικού κλάδου, ενώ φέτος συγκεντρώνουν 600 εκθέτες, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν πάνω από 4.000 επιχειρηματικά ραντεβού με hosted buyers από 36 χώρες.
 
Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης ανέφερε πως η φετινή Philoxenia-Hotelia έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία, ενώ η Θεσσαλονίκη πλέον διεκδικεί θέση στον διεθνή τουριστικό «χάρτη», ενώ πριν 5 χρόνια δεν ήταν τουριστικός προορισμός.
 
Με τη σειρά του ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Αλέξανδρος Θάνος, δήλωσε από το βήμα των εγκαινίων των δύο εκθέσεων ότι ο ρόλος της Philoxenia οικοδομείται συνέχεια, ενώ αποδεικνύεται πως οι συνέργιες στον τουρισμό πιάνουν τόπο και αφήνουν προστιθέμενη αξία στην πόλη.
 
Χαιρετισμό στα εγκαίνια των δύο εκθέσεων απηύθυνε η country manager Ελλάδας-Κύπρου της Qatar Airways κ. Theresa Cissell.
 
Οι δύο εκθέσεις τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), του ΕΟΤ και των μεγάλων φορέων του τουρισμού (ΣΕΤΕ, ΗΑΤΤΑ, ΠΟΞ και ΞΕΕ) ενώ «πετούν» και φέτος με την Qatar Airways ως επίσημο αερομεταφορέα.

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
«Ατενίζοντας τον χρόνο»: Μια ιστορία του Σ. Παρχαρίδη εμπνευσμένη από φωτογραφίες των Ελένη &. Παναγιώτη Σταθοπούλου.
«Ατενίζοντας τον χρόνο»: Μια ιστορία του Σ. Παρχαρίδη εμπνευσμένη από φωτογραφίες των Ελένη &. Παναγιώτη Σταθοπούλου.
με 0 Σχόλια 3644 Views

Όταν η πρώτη πέτρα ακούμπησε τη γη, για να γίνει θεμέλιο, που θα στέγαζε ζωές, όνειρα και ελπίδες, δεν φανταζόταν πως θα γινόταν σιωπηλός μάρτυρας μιας πορείας στην φθορά αλλά και την εξέλιξη, τη δημιουργία, τη ζωή. Μια πρωτότυπη #ιστορία γραμμένη από τον ηθοποιό και σκηνοθέτη #ΣταύροςΠαρχαρίδης εμπνευσμένη από φωτογραφίες της συγγραφέας Ελένης Σταθοπούλου και του φωτογράφου Παναγιώτη Σταθόπουλου  για τη στήλη «ΕικόνεςΛέξεις» και την #Κουλτουρόσουπα.

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή