Χριστουγεννιάτικο Παζάρι του Συλλόγου Φίλων-Εθελοντών της Εταιρίας Προστασίας Ανηλίκων.

338 Views
Χριστουγεννιάτικο Παζάρι του Συλλόγου Φίλων-Εθελοντών της Εταιρίας Προστασίας Ανηλίκων. Χριστουγεννιάτικο Παζάρι του Συλλόγου Φίλων-Εθελοντών της Εταιρίας Προστασίας Ανηλίκων.

Χριστουγεννιάτικο Παζάρι του Συλλόγου Φίλων-Εθελοντών της Εταιρίας Προστασίας Ανηλίκων.

Ο Σύλλογος Φίλων-Εθελοντών της Εταιρίας Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσει το ετήσιο Χριστουγεννιάτικό Παζάρι του, την Τετάρτη και Πέμπτη 17 & 18   Δεκεμβρίου 2014, στο Ξενοδοχείο Mediterranean Palace, στην αίθουσα «Ποσειδώνας», οδός Σαλαμίνος 3.
Ώρες λειτουργίας 

Τετάρτη   17 Δεκεμβρίου 10.00- 21.00

Πέμπτη   18 Δεκεμβρίου 10.00- 21.00
Θα βρείτε : Χριστουγεννιάτικα δώρα, διακοσμητικά για το σπίτι, κεριά,  κεραμικά, κοσμήματα, ρούχα, παραδοσιακά γλυκά με αγνά υλικά, σημειωματάρια-λεύκωμα φιλοτεχνημένα με έργα των παιδιών από τα εργαστήρια μας από το 1998 έως σήμερα .
 
Όλα τα είδη του παζαριού είναι φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι στα εργαστήρια μας από τα παιδιά της Ε.Π.Α.Θ. , Δενδροποτάμου, του Παπαφείου , των Δικαστικών Φυλακών Θεσσαλονίκης και του Νεανικού Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Νέων Εργατικών Κατοικιών Ευκαρπίας «το στέκι» καθώς και από τα εργαστήρια των εθελοντριών.
 
Πληροφορίες: Κατερίνα Φλωράν-Ιωάννου
                        Τηλέφωνα επικοινωνίας    2310-342842 & 2310-869150
Φαξ        2310-869152
Κινητό       6945-153363
 E-mail    katerina942@gmail.com
Ιστοσελίδα   www. sfe-epath.com                   
  
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ...
 Ο σκοπός μας....
Ο Σύλλογος Φίλων-Εθελοντών Εταιρίας Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης αποτελείται από εθελοντές που υποστηρίζουν ενεργά το έργο της Εταιρίας Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης από το 1992 και με επίσημη νομική υπόσταση από 1998. Στους σκοπούς-στόχους του Συλλόγου περιλαμβάνεται η κάλυψη των αναγκών των κοινωνικά αποκλειόμενων ανηλίκων, σε νομική υποστήριξη, υγειονομική συμπαράσταση, εκπαίδευση, σίτιση, στέγαση, ψυχοκοινωνική υποστήριξη, εργασιακή ένταξη και γενικότερα η ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ανήλικοι σε κίνδυνο παραβατικότητας και οι ανήλικοι παραβάτες. 
Ο Σύλλογος Φίλων Εθελοντών από το 1998 έως σήμερα οργανώνει και λειτουργεί εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης για τους ανήλικους παραβάτες σε συνεργασία με την Εταιρία Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης και την Υπηρεσία Επιμελητών του Δικαστηρίου Ανηλίκων Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Επιμελητών του Δικαστηρίου Ανηλίκων Θεσσαλονίκης από τα συνολικά 300 παιδιά περίπου που συμμετείχαν στις δραστηριότητες του Συλλόγου μας (εργαστήρια, προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης, πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής, ενισχυτική διδασκαλία και ψυχολογική υποστήριξη από τον ψυχολόγο του συλλόγου) μόνον το 10% των ανηλίκων έχει υποτροπιάσει, ενώ   ένας μεγάλος αριθμός των ανηλίκων έχει δημιουργήσει οικογένεια και εργάζεται. 
Γεγονός είναι ότι η φτώχεια και η παραβατικότητα είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Οι ανήλικοι παραβάτες αντιμετωπίζουν την έλλειψη βασικής εκπαίδευσης και την έλλειψη επαγγελματικής κατάρτισης και κατά συνέπεια είναι αποκλεισμένοι από την αγορά εργασίας. Είναι καθήκον μας να τους υποστηρίξουμε, δικαιούνται και προστασία και μια δεύτερη ευκαιρία και πρέπει να τους τα παρέχουμε .  
Τα εργαστήρια μας.... 
Για την επίτευξη του στόχου της πρόληψης των ανηλίκων σε κίνδυνο παραβατικότητας ο Σύλλογος λειτουργεί Εργαστήρια Δημιουργικής Απασχόλησης με στόχο την οργάνωση της καθημερινής ζωής των ανηλίκων, την ανακάλυψη και ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους και την απόκτηση γνώσεων. Οι δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης συνεισφέρουν στη σωματική και ψυχική υγεία και στην προσαρμογή στην κοινωνία, ενώ βοηθούν τους νέους τόσο στην πρόληψη της παραβατικότητας, όσο και στη μείωση της υποτροπής, εισάγοντας τους σε πιο θετικές μορφές δραστηριοτήτων κατά τον ελεύθερο χρόνο τους.
 
Εργαστήρια με τα παιδιά της Εταιρίας Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης.
Τα εργαστήρια με τα παιδιά της Εταιρίας Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης διαφοροποιούνται κάθε χρόνο ανάλογα με τις ανάγκες και την ηλικία των παιδιών (13-18 ετών). Τέτοια εργαστήρια είναι : ζωγραφική, ξύλινες κατασκευές, κόσμημα, πηλός, διακοσμητικό κερί, ψηφιδωτό, χορός, φωτογραφία, πληροφορική, κινηματογράφος , μαγειρική, ψηφιακό κολάζ, περιβαλλοντική εκπαίδευση, ρομποτική  κ.α. Ετησίως στα εργαστήρια μας συμμετέχουν περίπου 15-20 ανήλικοι (αγόρια, κορίτσια) σε ένα ασφαλές περιβάλλον που προσομοιάζει με εργασιακό περιβάλλον με σκοπό την κοινωνικοποίηση τους και την εργασιακή τους ένταξη( λαμβάνουν εν μικρό χαρτζιλίκι ανά ώρα συμμετοχής). Για την εργασιακή τους ένταξη ο σύλλογος οργανώνει συναντήσεις ομαδικές και ατομικές με ειδικό σύμβουλο επαγγελματικού προσανατολισμού , σεμινάρια επαγγελματικής κατάρτισης, αναλαμβάνει τα έξοδα για μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας και φοίτησης σε επαγγελματικές σχολές (κομμωτική, αισθητική, μαγειρική κλπ.) καθώς και προετοιμασίας στο Πανεπιστήμιο.  
 Εργαστήρια Δημιουργικής Απασχόλησης σε περιοχές της πόλης μας.
Για την πρόληψη της παραβατικότητας ο Σύλλογος οργανώνει και λειτουργεί από το 2003 έως σήμερα εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης σε υποβαθμισμένες περιοχές της πόλης μας : χώρος φιλοξενίας " Παπάφειο" και " Φάρο του Κόσμου " Κέντρο Προστασίας Ανηλίκων Ρομ. Στα εργαστήρια διακοσμητικού κεριού, κοσμήματος, ξύλινων κατασκευών, θεατρικής έκφρασης , δημιουργικού παιγνιδιού συμμετείχαν έως σήμερα άνω των 300 ανηλίκων ηλικίας από 8-16 ετών. Από το Νοέμβριο του 2009 ο Σύλλογος σε συνεργασία με τον πολιτιστικό Σύλλογο «Οδυσσέας» λειτουργεί το Νεανικό Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Νέων Εργατικών Κατοικιών Ευκαρπίας «Το Στέκι» για τα παιδιά της περιοχής , καθημερινώς από 16,00-20,00 με συντονιστές δύο κοινωνικούς επιστήμονες ψυχολόγους.
Τα εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης λειτουργούν από εθελοντές-εκπαιδευτές (χειροτεχνία, κόσμημα) και ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό (θεατρικό παιγνίδι, μοντέρνος χορός, φωτογραφία, κοινωνικές δεξιότητες). Στο πρόγραμμα συμπεριλαμβάνονται και ομάδες παιδιών , εφήβων και γονέων υπό την εποπτεία των δύο ψυχολόγων. Στα προγράμματα αυτά συμμετέχουν 100-120 παιδιά ετησίως, ηλικίας 8-18 ετών δωρεάν.Οι διακρίσεις μας... Ο Σύλλογος για το έργο του έχει βραβευθεί από τον Δήμο Θεσσαλονίκης, από τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης από τον Δήμο Σταυρουπόλεως -Μενεμένης ,έλαβε τιμητικό έπαινο από την Εταιρία Εικαστικών Θεσσαλονίκης   και έλαβε αργυρό μετάλλιο ως βραβείο ευποιίας των Ροταριανών Ομίλων Θεσσαλονίκης .

Οι πόροι μας.....
 Οι πόροι του προέρχονται κυρίως από εκδηλώσεις, από συνδρομές , από χορηγίες και δωρεές συμπολιτών μας καθώς και από δωρεές σε είδος.
Από το 2011 έχει ιδρυθεί ο Σύλλογος Enfants de Salonique A.A.B.στην Γενεύη της Ελβετίας  με σκοπό την οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου μας.  Ενδεικτικά από το 2002 έως σήμερα οι πόροι του Συλλόγου κατανέμονται ως εξής : μόλις 4% κρατική επιχορήγηση, 10% συνδρομές, 15% χορηγοί, 25% δωρεές  και το 46% προέρχεται από εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Σύλλογος.
 
Από το 2010, ο Σύλλογος δεν επιχορηγείται καθόλου από το κράτος, τα έσοδά μας έχουν μειωθεί σημαντικά λόγω της κρίσης, ενώ στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία οι ανάγκες των ανηλίκων αυξάνονται.
                                                              
ΤΑ ΠΑΙΔΙΆ ΕΊΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΌΛΩΝ ΜΑΣ

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή