Αυτό είναι το νέο πάρκο Πασαλίδη στην Καλαμαριά που κόστισε 341.000€

3218 Views
Αυτό είναι το νέο πάρκο Πασαλίδη στην Καλαμαριά που κόστισε 341.000€ Αυτό είναι το νέο πάρκο Πασαλίδη στην Καλαμαριά που κόστισε 341.000€

 

 
δ.τ.
 
Το πάρκο Πασσαλίδη, ένα από τα ομορφότερα της Καλαμαριάς, το οποίο ετοιμάστηκε και παραδίδεται σε μικρούς και μεγάλους, δύο μήνες νωρίτερα από τον προκαθορισμένο χρόνο παραλαβής, επισκέφτηκε  ο Δήμαρχος Γιάννης Δαρδαμανέλης με την Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Ναταλία Παντελίδου.
.
Ο κ. Δαρδαμανέλης δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα των εργασιών, βλέποντας τα καινούργια παιχνίδια, που αντικατέστησαν τα παλιά,  όπως και τα γερασμέναδέντρα, που έδωσαν το χώρο τους σε νέα, πιο γερά, για την ασφάλεια όλων, πόσο μάλλονόταν πρόκειται για μικρά παιδιά.
«Όταν αλλάζουν οι γειτονιές, γίνονται πιο όμορφες, περιποιημένες και ασφαλείς για όλους, τότε έχουμε βάλει ένα παραπάνω λιθαράκι για την βελτίωση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων. Χαίρομαι που το πάρκο Πασαλίδη θα γεμίσει και πάλι παιδικές φωνές και κυρίως, γιατί έγινε φιλόξενο προς όλους, ακόμη και για τους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα», δήλωσε ο κ. Δαρδαμανέλης.
 


Εντυπωσιακές οι αλλαγές που έγιναν
 
Πρόκειται για ένα έργο, το κόστος του οποίου διαμορφώθηκε στις 341.000€, μετά την έκπτωση του αναδόχου, παρά το γεγονός, ότι ο αρχικός προϋπολογισμός του άγγιζε τις  600.000€.
Με αυτό το ποσό  λοιπόν εκσυγχρονίστηκε η παιδική χαρά με σύγχρονο εξοπλισμό, ώστε ναπροσελκύει χρήστες όλων των ηλικιών και να ικανοποιεί όλες τις συνθήκες ασφαλείας. 
Διασφαλίζεται πια προσβασιμότητα σε όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως κινητικών προβλημάτων, με την κατάργηση των σκαλοπατιών, την αποφυγή των μεγάλων υψομετρικών διαφορών, και την δημιουργία ραμπών, όπου κρίθηκε απαραίτητο.
Τοποθετήθηκε περίφραξη στον χώρο και δημιουργήθηκαν μόνο δύο είσοδοι επί τουπεζόδρομου, ώστε να αποφευχθεί πιθανή ανεξέλικτη έξοδος νηπίων σε δρόμουςπου κυκλοφορούν αυτοκίνητα.
Επιπλέον μειώθηκαν οι σκληρές επιφάνειες, για να εμπλουτίζεται από τα όμβριαύδατα ο υδροφόρος ορίζοντας και να μειωθούν τα πλημμυρικά φαινόμενα στηνπεριοχή.
Τα πρωτότυπα παιχνίδια
Ο στόχος κατά τη μελέτη της κατασκευής του πάρκου Πασαλίδη ήταν πολύ συγκεκριμένος: Τα παιδιά πρέπει να απολαμβάνουν το παιχνίδι! Με αυτό το σκεπτικό τοποθετήθηκαν, κούνιες για νήπια αλλά και για μεγαλύτερα παιδιά, αιώρα,  τούνελ, ένα παιχνίδι ισορροπίας με κορμούς αναρρίχησης, σύνθετο με τσουλήθρα, διπλές τραμπάλες, κούνια φωλιά, ζωάκια ελατήρια και  χωροδικτύωμα αναρρίχησης. Στον χώρο μπήκαν βρύσες, παγκάκια και μία ξύλινη εξέδρα-καθιστικό, προκειμένου να ξεκουράζονται οι συνοδοί των παιδιών, ή όσοι θέλουν να απολαύσουν μία βόλτα στο πάρκο.
 


Φυτεύτηκαν περισσότερα δέντρα απ’ όσα κόπηκαν

Δέκα δέντρα κόπηκαν και αντικαταστάθηκαν από είκοσι νέα είδη σε παρακείμενες θέσεις, με άδεια από το Δασαρχείο, εξαιτίας της επικινδυνότητας που παρουσίαζαν.  Συγκεκριμένα απομακρύνθηκαν τέσσερα δέντρα Λεύκης-Αργυρόλευκης, ηλικίας 35-40 ετών περίπου και έξι υβρίδια Λεύκης, 25 ετών περίπου έκαστο, δένδρα επιπολαιόριζα, τα οποία είχαν ξεπεράσει τον περίτροπο χρόνο ζωής, με υπερβολικό ύψος και σήψεις κατά μήκοςδένδρων.«Τίποτα δε γίνεται χωρίς ειδική μελέτη, ακόμη και για τα δέντρα», ξεκαθάρισε η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Ναταλία Παντελίδου, που επέβλεπε από την αρχή την πορεία του έργου. «Όλα προχώρησαν βάσει σχεδιασμού. Μοναδική «έκπληξη» κι αυτή  ευχάριστη, ήταν η πρόωρη παράδοση του έργου, η οποία βάσει σύμβασης θα γινόταν τον Οκτώβριο, όμως μετά από πιέσεις και εντατική δουλειά, το έργο παραδόθηκε δύο μήνες νωρίτερα» επεσήμανε η κα ΠαντελίδουΗ χρηματοδότηση για την κατασκευή του πάρκου δόθηκε από το  ΕΣΠΑ μέσω της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Στη Θεσσαλονίκη το Διεθνές Συνέδριο για τη Μαύρη Θάλασσα στην αρχαιότητα
Στη Θεσσαλονίκη το Διεθνές Συνέδριο για τη Μαύρη Θάλασσα στην αρχαιότητα
με 0 Σχόλια 778 Views
130 σύνεδροι από όλο τον κόσμο παίρνουν μέρος στο 7ο Διεθνές Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί από τις 26 έως τις 30 Σεπτεμβρίου - Θα γίνουν ανακοινώσεις και για πρόσφατα αρχαιολογικά ευρήματα από ελληνικές αποικίες, όπως η Σωζόπολη
Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή