Κι όμως, 32 χιλ. τροχονομικές παραβάσεις βεβαιώθηκαν σε δύο μήνες στη Θεσσαλονίκη

368 Views
Κι όμως, 32 χιλ. τροχονομικές παραβάσεις βεβαιώθηκαν σε δύο μήνες στη Θεσσαλονίκη Κι όμως, 32 χιλ. τροχονομικές παραβάσεις βεβαιώθηκαν σε δύο μήνες στη Θεσσαλονίκη

 


Περίπου τριάντα δύο χιλιάδες τροχονομικές παραβάσεις βεβαιώθηκαν το τελευταίο δίμηνο από την Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης ενώ αφαιρέθηκαν 335 πινακίδες κυκλοφορίας για παραβάσεις που αφορούν σε αντικοινωνική στάθμευση, όπως, για παράδειγμα, σε ράμπες ή σε αποκλειστικές και γενικές θέσεις που προορίζονται για Α.μ.Ε.Α.

Η Δημοτική Αστυνομία παρουσίασε σήμερα τον καθιερωμένο απολογισμό του έργου της για το δίμηνο Μαΐου-Ιουνίου 2019 και, μεταξύ άλλων, γνωστοποίησε ότι, σε συνεργασία με το τμήμα Ελεγκτών και Επιδοτών, συγκροτήθηκαν 44 μικτά κλιμάκια, διενεργώντας συνολικά 310 τακτικούς και έκτακτους έλεγχους στους οποίους διαπιστώθηκαν 119 παραβάσεις σε 104 καταστήματα ενώ επιβλήθηκαν 13 διοικητικές κυρώσεις.

Επίσης οργανώθηκαν τρεις επιχειρήσεις απομάκρυνσης τραπεζοκαθισμάτων σε καταστήματα τα οποία "καθ’ υποτροπή και κατ’ εξακολούθηση έκαναν αυθαίρετη χρήση κοινοχρήστου χώρου", διενεργήθηκαν 153 αυτοψίες για εγκαταλελειμμένα οχήματα, για θέσεις φορτοεκφόρτωσης και ζητήματα γενικής φύσεως, ενώ στο πλαίσιο του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης «THESi», διενεργήθηκαν 110.734 έλεγχοι. Έγιναν, ακόμη, 357 κατ’ οίκον επισκέψεις και πραγματοποιήθηκαν 699 θεωρήσεις γνησίου της υπογραφής για δημότες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και αδυνατούν να μετακινηθούν, εξετάστηκαν 1.502 ενστάσεις και διεκπεραιώθηκαν 650 τηλεφωνικές και 75 έγγραφες/ψηφιακές καταγγελίες.

Επίσης, ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση των ελέγχων τήρησης της αντικαπνιστικής νομοθεσίας στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Η υπηρεσία πραγματοποίησε 374 ενημερώσεις και στη συνέχεια διενεργήθηκαν 195 έλεγχοι από Δημοτικούς Αστυνομικούς, εκ των οποίων οι 71 πραγματοποιήθηκαν από μικτά κλιμάκια με υπαλλήλους της διεύθυνσης δημόσιας υγείας της Π.Κ.Μ.

Όσον αφορά τους ελέγχους για το παράνομο υπαίθριο εμπόριο, κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2019, συγκροτήθηκαν, υπό την εποπτεία του Συντονιστικού Κέντρου Εποπτείας της Αγοράς και Αντιμετώπισης του Παραεμπορίου (ΣΥ.Κ.Ε.Α.Α.Π.) και σε συνεργασία κατά περίπτωση με την ΕΛ.ΑΣ, το Λιμενικό Σώμα και την Διεύθυνση Ανακύκλωσης και Διαχείρισης Αστικών Απορριμμάτων, 35 μικτά κλιμάκια ελέγχου, κατά την διάρκεια των οποίων πραγματοποιήθηκαν 104 κατασχέσεις/καταστροφές προϊόντων παραεμπορίου, ενώ επιβλήθηκαν συνολικά, 89 διοικητικά πρόστιμα στους παραβάτες.

Τέλος, στο πλαίσιο του προγράμματος κυκλοφοριακής αγωγής που αφορά σε μαθητές δημοτικών σχολείων, το αρμόδιο εκπαιδευτικό κλιμάκιο πραγματοποίησε 7 επισκέψεις, στη διάρκεια των οποίων εκπαιδεύτηκαν 266 μαθητές.

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: Τα στραβά κι ανάποδα

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Τελευταίες παραστάσεις για «Κοτοπούλη» και «Μαγειρικές» , έως Κυριακή 17/11.
Τελευταίες παραστάσεις για «Κοτοπούλη» και «Μαγειρικές» , έως Κυριακή 17/11.
με 0 Σχόλια 406 Views

 Τελευταίες έως και την Κυριακή 17  Νοεμβρίου  για τις παραστάσεις «ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΕΣ» του Ανδρέα Στάικου και «ΜΑΡΙΚΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΗ – ΤΟ ΑΓΡΙΜΙ» της Δήμητρα Παπαδήμα.


Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή