Από σήμερα η ΠΑΡΑΘΙΝΟΥΠΟΛΗ 2017 στην Καλαμαριά. Πρόγραμμα Εκδηλώσεων.

549 Views
Από σήμερα η ΠΑΡΑΘΙΝΟΥΠΟΛΗ 2017 στην Καλαμαριά. Πρόγραμμα  Εκδηλώσεων. Από σήμερα η ΠΑΡΑΘΙΝΟΥΠΟΛΗ 2017 στην Καλαμαριά. Πρόγραμμα Εκδηλώσεων.

 Από σήμερα η ΠΑΡΑΘΙΝΟΥΠΟΛΗ 2017 στην Καλαμαριά. Πρόγραμμα  Εκδηλώσεων.

Με πολύ μεράκι, διάθεση, ζωντάνια και ποικιλία χρωμάτων,  ο παρα θιν αλός χώρος  της πλαζ  Αρετσούς από αύριο Τετάρτη 24 και μέχρι την Κυριακή 28 Μαΐου, μεταμορφώνεται  σε μια μαγική πόλη, σε μια παραμυθούπολη, στην οποία πρωταγωνιστές είναι τα παιδιά και σε «δεύτερο» ρόλο όλοι οι υπόλοιποι (εμψυχωτές,  παιδαγωγοί  κλπ). Δημιουργικά εργαστήρια, εκπαιδευτικές  και πρωτότυπες δράσεις, μουσικές και θεατρικές παραστάσεις  και πολλά παιχνίδια, πλαισιώνουν το ημερήσιο  πρόγραμμα, που θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι μικροί φίλοι. 

Την Πέμπτη  στις 7.30 το βράδυ, στην πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού  θα γίνουν τα εγκαίνια του φεστιβάλ, με μεγάλη μουσική παρέλαση από την Μπάντα δρόμου του ΚΡΟΥΣΤΟΦΩΝΟΥ. 

Tο παιδικό φεστιβάλ «ΠΑΡΑΘΙΝΟΥΠΟΛΗ», το μεγαλύτερο στη Βόρεια Ελλάδα  που συμπληρώνει φέτος 17 χρόνια και οδεύει προς ενηλικίωση, απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας μέχρι 12 ετών,  και υπόσχεται να τους «ταξιδέψει μέσα από τις τέχνες». 

Τα πρωινά από Τετάρτη24 Μαΐου έως Παρασκευή 26 Μαΐου 2017, θα συμμετέχουν νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία της Καλαμαριάς και της ευρύτερης περιοχής με οργανωμένες επισκέψεις (ώρες 09:00-12:00)
.
Το πρόγραμμα των σχολείων δίνει τη δυνατότητα να συνομιλήσουν παιδιά και εκπαιδευτικοί με τους παιδαγωγούς και εμψυχωτές της πόλης μας, να προσεγγίσουν νέες προτάσεις εκπαιδευτικών προγραμμάτων και να αποκομίσουν χρήσιμα ερεθίσματα που μπορούν να αξιοποιήσουν στη σχολική τάξη. Τα παιδιά μαθαίνουν με διασκεδαστικό και βιωματικό τρόπο και εκφράζονται δημιουργικά μέσα από πολύτεχνες δραστηριότητες.

Τα απογεύματα από Παρασκευή 26 Μαΐου έως Κυριακή 28 Μαΐου 2017, ώρες 18:00-22:00,  καθώς και την Κυριακή 28/5, ώρες 11:00-14:00, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις ανοιχτές για το κοινό της πόλης. 

Σκοπός της διοργάνωσης είναι, μέσα από επιλεγμένες προτάσεις εκδηλώσεων, να προσφέρει την δυνατότητα στα παιδιά, τόσο της Καλαμαριάς όσο και της υπόλοιπης Θεσσαλονίκης, να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους, να καλλιεργήσουν τη φαντασία και την αισθητική τους, να διευρύνουν τους ορίζοντες των γνώσεών τους, και να ευαισθητοποιηθούν σε όλα τα θέματα της εποχής μας και φυσικά να ψυχαγωγηθούν. Ομάδες κουκλοθεάτρου και μαριονέτας, μουσικά δρώμενα, θέατρο δρόμου, καλλιτεχνικά εργαστήρια από παιδαγωγικές ομάδες της πόλης και σημαντικές παρουσίες φορέων. 
Η είσοδος στο φεστιβάλ είναι ελεύθερη
.
Πρόγραμμα  Εκδηλώσεων 

Παρασκευή 26 Μαΐου, ώρες  6-10 μ.μ. Πλαζ Αρετσούς
Περίπτερα ∆ράσεων 6-9 µ.µ.
«Η ταξιδιάρικη βαλίτσα» του Ακριθάκη, εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
 
 «Μαθαίνω παίζοντας», επιδαπέδιο παιχνίδι με κόμιξ από την ομάδα ADD ART
 Εργαστήρι καλλιτεχνικής βιβλιοδεσίας με ιαπωνική τεχνική, με το Καλλιτεχνικό βιβλιοδετείο, σε επιμέλεια του Νίκου Λειβαδιώτη και της Ράνιας Καμπουράκη
 «Εργαστήριο εκπαιδευτικής ρομποτικής» με την ομάδα EDU ACT, σε συνεργασία με τον Φάρο του κόσμου
 «Περιβαλλοντικοί ερευνητές», δημιουργική βιωματική δράση με την περιβαλλοντική οργάνωση για την άγρια ζωή και τη φύση «Καλλιστώ»
 
 «Για που ταξιδεύουμε;», δημιουργική δράση από την Κοιν.Σ.Επ. Εργαστήρι χωρίς σύνορα
 «Αεροταξιδέματα», καλλιτεχνικό εργαστήρι με την εικαστικό Ζωή Τσέου
 «Φτιάχνουμε MANDALA και γνωρίζουμε την τέχνη άλλων πολιτισμών», εργαστήριο δημιουργικών κατασκευών με την εικαστικό Σταυριανή Κωτούλα
 «Ο παγκόσμιος χάρτης της φαντασίας μας»: φανταστική γεωγραφία για παιδιά από 5 έως 10 ετών, καλλιτεχνικό εργαστήριο από τον «Μυστικό κήπο της Νέλλης»

 «Μικροί ζογκλέρ», εργαστήριο τσίρκου από το CIRCUS TARADADAN και την ομάδα ΚΙΡΚΟ

 “Παίζουμε σκάκι” με την Ένωση Σκακιστών Καλαμαριάς

Παιχνιδότοπος 6-9 µ.µ.
«Το δικό μας αυτοσχέδιο λούνα παρκ», παιχνίδια και αστείες δοκιμασίες για παιδιά και γονείς. Επιμέλεια: Τίμος Κεχαγιάς
 
 «Μια κάμπια πολύ πεινασμένη»: γωνιά παιχνιδιού για πολύ μικρά παιδιά: διαδραστικό εργαστήρι με αφήγηση και παιχνίδια από την Άντζυ Κάντζου, «Σβούρα»

Μικρή σκηνή ώρα 7:00 μ.μ.

 «Παραμυθάκι ρεβυθάκι»: αφήγηση λαϊκών παραμυθιών με συνοδεία ζωντανής μουσικής από την Ανθή Θάνου και τον Αλέξανδρο Μακρή

Κεντρική σκηνή ώρα 8:30 μ.μ.
«Πινόκιο, ένα διαφορετικό αγόρι»: Παράσταση κουκλοθεάτρου με κούκλες και 
γιγαντόκουκλες από τον κουκλοθίασο REDICOLO

Σάββατο 27 Μαΐου, 6-10 μ.μ. Πλαζ Αρετσούς Περίπτερα ∆ράσεων 6-9 µ.µ.
«Η ταξιδιάρικη βαλίτσα» του Ακριθάκη, εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Εργαστήρι καλλιτεχνικής βιβλιοδεσίας με ιαπωνική τεχνική, με το Καλλιτεχνικό βιβλιοδετείο, σε επιμέλεια του Νίκου Λειβαδιώτη και της Ράνιας Καμπουράκη
  
 «Εργαστήριο εκπαιδευτικής ρομποτικής» με την ομάδα EDU ACT, σε συνεργασία με τον Φάρο του κόσμου
  «Για που ταξιδεύουμε;», δημιουργική δράση από την Κοιν.Σ.Επ. Εργαστήρι χωρίς σύνορα

 «Ταξιδεύοντας με τα καράβια της ποίησης»:  εργαστήριο πηλογλυπτικής και κατασκευών από το ΑRT FACTORY - ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ, σε επιμέλεια της εικαστικού Τατιάνας Τριγώνη
  «Έτοιμοι για Βαρκελώνη;… Φύγαμε!»:  ο μαγικός κόσμος του Gaoudi μας εμπνέει να φτιάξουμε το δικό μας ψηφιδωτό. Καλλιτεχνικό εργαστήριο από το δημιουργικό βιβλιοπωλείο «Το Πράσινο σύννεφο»
  «Ταξίδι στον κόσμο του Καντίνσκι. Το σχήμα και το χρώμα, η γραμμή και η κηλίδα»: εργαστήρι ζωγραφικής με την εικαστικό Ζωή Τσέου
  «Γεύσεις του κόσμου, παγκόσμια χαρτοκοπτική μαγειρική»:  Χάρτινα γλυπτά τροφίμων για παιδιά από 4 ετών, δημιουργική δράση από το καλλιτεχνικό εργαστήριο «Ο μυστικός κήπος της Νέλλης»
  
 «Μαθήματα χαράς»:  δημιουργικό εργαστήρι ερεθισμάτων και φαντασίας για μικρά παιδιά και γονείς από την Άντζυ Κάντζου, «Σβούρα»
  «Ταξιδεύοντας με γεύσεις του κόσμου», εργαστήρι διαπολιτισμικής κουζίνας με την παιδαγωγό Όλγα-Μαρία Παπαγεωργίου
 
 «Παίζουμε σκάκι» με την Ένωση Σκακιστών Καλαμαριάς

Παιχνιδότοπος 6-9 µ.µ.
«Το δικό μας αυτοσχέδιο λούνα παρκ»: παιχνίδια και αστείες δοκιμασίες για παιδιά και γονείς. Επιμέλεια: Τίμος Κεχαγιάς.  Γωνιά παιχνιδιού για πολύ μικρά παιδιά: Messy Play με τους Hehe Art
 
 Μικρή σκηνή ώρα 7.00 μ.μ.
“Το αγόρι με τ΄ αστέρια”: αφήγηση παραμυθιού με κουκλοθέατρο από τον κουκλοθίασο JINX. Επιμέλεια: Ντόμινι Λυμπέρη

Κεντρική σκηνή ώρα 8:30 μ.μ.
“Αγησίλαγος” του Δημήτρη  Μπασλάμ,  παράσταση με κούκλες και ζωντανή μουσική. Ηθοποιοί: Νανά Παπαγαβριήλ,  Σταύρος Ευκολίδης, Ηλίας Παπαδόπουλος . Μουσικοί: Ανθή Κίρκου και Αθηνόδωρος Καρκαφίρης

Κυριακή 28 Μαΐου, 11-2 το μεσημέρι (πλαζ Αρετσούς)
Περίπτερα ∆ράσεων
«Περιβαλλοντικοί ερευνητές»:  βιωματικές δραστηριότητες με την περιβαλλοντική οργάνωση για την άγρια ζωή και τη φύση «Καλλιστώ»
 «Εργαστήριο εκπαιδευτικής ρομποτικής» με την ομάδα EDU ACT, σε συνεργασία με τον Φάρο του κόσμου
 «Tαξιδεύοντας με τις κούκλες»: εργαστήρι κουκλοθεάτρου με την εικαστικό Σταυριανή Κωτούλα
 «Μικροί ακροβάτες»,  εργαστήριο τσίρκου με την ομάδα ΚΙΡΚΟ
«Ταξίδι στον κόσμο του Καντίνσκι. Το σχήμα και το χρώμα, η γραμμή και η κηλίδα», εργαστήρι ζωγραφικής με την εικαστικό Ζωή Τσέου
«Ταξιδεύοντας με τα καράβια της ποίησης»: εργαστήριο πηλογλυπτικής και κατασκευών από το ΑRT FACTORY - ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ, σε επιμέλεια της εικαστικού Τατιάνας Τριγώνη
 «Εκπαιδευτικά παιχνίδια και νέες τεχνολογίες», από το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Θεσσαλονίκης των Παιδικών Χωριών SOS - Πλαγιάρι. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα των νέων τεχνολογιών με χρήση τάμπλετ, πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Ιδρύματος VODAFONE.

Παιχνιδότοπος

Παραδοσιακά παιχνίδια, τσουβαλοδρομίες, σκυταλοδρομίες και αστείες δοκιμασίες. 
Επιμέλεια: Άντζυ Κάντζου, «Σβούρα»

Μικρή σκηνή  12 το μεσημέρι

 «Χοροπαραμύθια»: Διαδραστική παράσταση κουκλοθεάτρου με κούκλες μάπετ από την ομάδα  κουκλοθεάτρου ΤΙΚ ΝΙΚ

Κεντρική σκηνή ώρα 13.00

«Τα δοντάκια μου προσέχω μια ζωή για να τα έχω!» : αφήγηση παραμυθιού από τη συγγραφέα του βιβλίου Μαρία Ιορδανίδου. Επιμέλεια: Εκδόσεις ΔΙΑΠΛΟΥΣ

Κυριακή 28 Μαΐου, 6-9 μ.μ.  (πλαζ Αρετσούς)
Περίπτερα ∆ράσεων
«Για που ταξιδεύουμε;»:  δημιουργική δράση από την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση - Εργαστήρι χωρίς σύνορα. Εργαστήρι καλλιτεχνικής βιβλιοδεσίας με ιαπωνική τεχνική, με το Καλλιτεχνικό βιβλιοδετείο, σε επιμέλεια του Νίκου Λειβαδιώτη και της Ράνιας Καμπουράκη
«Περιβαλλοντικοί ερευνητές»: βιωματικές δραστηριότητες με την περιβαλλοντική οργάνωση για την άγρια ζωή και τη φύση «Καλλιστώ» 
 «Πλατς πλουτς στη θάλασσα, ταξιδεύουν καραβάκια και φτάνουν λιμανάκια!»: παιχνιδιάρικη ζωγραφική από 18 μηνών, από το καλλιτεχνικό εργαστήριο «Ο μυστικός κήπος της Νέλλης»
«Έτοιμοι για Βαρκελώνη;… Φύγαμε!»:  ο μαγικός κόσμος του Gaoudi μας εμπνέει να φτιάξουμε το δικό μας ψηφιδωτό. Καλλιτεχνικό εργαστήριο από το δημιουργικό βιβλιοπωλείο «Το Πράσινο σύννεφο»
«Παίζοντας με τον πουαντιγισμό»:  καλλιτεχνικό εργαστήριο από την εικαστικό Σταυριανή Κωτούλα
«Μαθαίνω παίζοντας»:  επιδαπέδιο παιχνίδι με κόμιξ από την ομάδα ADD ART
«Ταξιδεύοντας με γεύσεις του κόσμου»:  εργαστήρι διαπολιτισμικής κουζίνας με την παιδαγωγό Όλγα-Μαρία Παπαγεωργίου
«Μικροί ζογκλέρ»: εργαστήριο τσίρκου από το CIRCUS TARADADAN και την ομάδα ΚΙΡΚΟ
«Μαθήματα χαράς»: δημιουργικό εργαστήρι ερεθισμάτων και φαντασίας για μικρά παιδιά και γονείς από την Άντζυ Κάντζου, «Σβούρα»
«Εκπαιδευτικά παιχνίδια και νέες τεχνολογίες»,  από το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Θεσσαλονίκης των Παιδικών Χωριών SOS - Πλαγιάρι. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα των νέων τεχνολογιών με χρήση τάμπλετ, πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Ιδρύματος VODAFONE.
«Οι χρωματιστές ιστορίες του Πάουλ Κλέε», εργαστήρι ζωγραφικής από την Καλλιτεχνική Παιδαγωγική Ομάδα «Σχεδία στην πόλη»

Παιχνιδότοπος
«Το δικό μας αυτοσχέδιο λούνα παρκ»: παιχνίδια και αστείες δοκιμασίες για παιδιά και γονείς. Επιμέλεια: Τίμος Κεχαγιάς
 
 Γωνιά παιχνιδιού για μικρά παιδιά: «Παίζουμε με πηλό και φαντασία» με την Hehe Art

Μικρή σκηνή ώρα 7.00  μ.μ.

 «Αισώπου κόμιξ 2», του Σάκη Σερέφα. Θεατρική παράσταση από την ομάδα Μικρός Βορράς

Κεντρική σκηνή ώρα 8 μ.μ.
«Το πείραμα που έκανε... μπαμ!»: παράσταση σύγχρονου τσίρκου με εναέρια ακροβατικά, ξυλοπόδαρους, τεχνικές τσίρκου και στοιχεία clowing από την ομάδα τσίρκου ΚΙΡΚΟ

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
«Πέρσες» του Αισχύλου από την Ομάδα Σημείο Μηδέν σε καλοκαιρινή περιοδεία.
«Πέρσες» του Αισχύλου από την Ομάδα Σημείο Μηδέν σε καλοκαιρινή περιοδεία.
με 0 Σχόλια 2160 Views

H Ομάδα Σημείο Μηδέν συνεχίζει την έρευνά της στα θεμελιώδη κείμενα της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας παρουσιάζοντας αυτή τη φορά τους «Πέρσες» του Αισχύλου.

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερη Παράξενη ζωή