Η παιδική ηλικία στο επίκεντρο της Παιδαγωγικής Σχολής του Α.Π.Θ.

359 Views
Η παιδική ηλικία στο επίκεντρο της Παιδαγωγικής Σχολής του Α.Π.Θ. Η παιδική ηλικία στο επίκεντρο της Παιδαγωγικής Σχολής του Α.Π.Θ.

Η παιδική ηλικία στο επίκεντρο της Παιδαγωγικής Σχολής του Α.Π.Θ.

Με στόχο τη διεύρυνση των γνώσεων και των διαδικασιών και μεθόδων που συνδέονται με την αγωγή και την εκπαίδευση των παιδιών προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας, το Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης σε συνεργασία με την Παιδαγωγική Σχολή και το Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης της Παιδαγωγικής Σχολής του Α.Π.Θ. διοργανώνουν Πανελλήνιο Συνέδριο, με διεθνείς συμμετοχές, με τίτλο: «Αναστοχασμοί για την παιδική ηλικία».
 
Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου και το Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014, στον Πύργο της Παιδαγωγικής Σχολής και στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων του Α.Π.Θ. Η έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 9.30, στο ΚΕ.Δ.Ε.Α.
 
Οι θεματικές ενότητες που θα αναπτυχθούν στο Συνέδριο είναι: το παιδί στην τέχνη και τον πολιτισμό, το παιδί στην κοινωνία, την οικογένεια και το σχολείο, το παιδί στην εκπαιδευτική διαδικασία, παιδί, παιχνίδι και δημιουργικότητα, μέσα επικοινωνίας και παιδί, διαπολιτισμικότητα και παιδική ηλικία, εγγραμματισμός στην προσχολική και πρώτη σχολική ηλικία, θέματα ανάπτυξης στην παιδική ηλικία, ειδική αγωγή και παιδική ηλικία, τεχνολογία και παιδική ηλικία, παιδί και θετικές επιστήμες.
 
Στο πρόγραμμα του Συνεδρίου περιλαμβάνονται κεντρικές ομιλίες, στρογγυλές τράπεζες, ανακοινώσεις, εργαστήρια, ομαδικές δραστηριότητες και καλλιτεχνικές-παιδαγωγικές εκδηλώσεις. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί Στρογγυλό Τραπέζι, με θέμα «Το παιδί στον 21ο αιώνα: Κρίση, προκλήσεις, προτάσεις». Στις εργασίες του Συνεδρίου θα συμμετάσχουν ερευνητές/τριες από όλα τα ελληνικά Πανεπιστήμια, προσωπικότητες από τον επιστημονικό, παιδαγωγικό, καλλιτεχνικό και δημοσιογραφικό χώρο από την Ελλάδα και το εξωτερικό, εκπαιδευτικοί, μεταπτυχιακοί και προπτυχιακοί φοιτητές/τριες, κ.ά.
 
«Η παιδική ηλικία, όπως έχει δείξει η έρευνα και η εμπειρία, είναι η πιο κρίσιμη περίοδος για την ανάπτυξη των ψυχικών, κοινωνικών, γνωστικών και αισθητικών χαρακτηριστικών κάθε ανθρώπου. Για το λόγο αυτό, η αγωγή και η εκπαίδευση του παιδιού είναι καθοριστικής σημασίας για τη διαμόρφωση της μετέπειτα ζωής του. Οι κοινωνικές και πολιτισμικές αλλαγές καθώς και τα νέα επιστημονικά δεδομένα, μας καλούν να εξετάσουμε, σε νέο πλαίσιο, τα ζητήματα που αφορούν στην παιδική ηλικία και το ρόλο της εκπαίδευσης» υποστηρίζουν οι διοργανωτές του Συνεδρίου.
 
Το Συνέδριο πραγματοποιείται παράλληλα με  τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την ίδρυση του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ.
 
Πληροφορίες για ενδιαφερόμενους: Γραμματεία Συνεδρίου, τηλ. 2310995090
Περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο: http://www.nured.auth.gr/congress2014/

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: συνέδριαομιλίεςδιαλέξεις

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Κική Πίττα: Η σκηνογράφος μεγάλων επιτυχιών και του «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο», μιλά στην Κουλτουρόσουπα.
Κική Πίττα: Η σκηνογράφος μεγάλων επιτυχιών και του «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο», μιλά στην Κουλτουρόσουπα.
με 0 Σχόλια 408 Views

Συναντήσαμε τη σκηνογράφο μεγάλων επιτυχιών, Δεκαπενταύγουστος, Νήσος,  «Νικόστρατος (με Κουστουρίτσα)  Κόκκινος Κύκλος,  10η Εντολή,  Δυο Μέρες Μόνο, Πέτα τη Φριτέζα κ.ά.   και μας μιλάει για την επερχόμενη σειρά της ΕΤ1  Συνέντευξη στην Ρένα Καλπάκη για την Κουλτουρόσουπα.


Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή