Παγκόσμια ημέρα Γυναίκας στη Θέρμη. Μια βραδιά με θέατρο και μουσική.

316 Views
Παγκόσμια ημέρα Γυναίκας στη Θέρμη. Μια βραδιά με θέατρο και μουσική. Παγκόσμια ημέρα Γυναίκας στη Θέρμη. Μια βραδιά με θέατρο και μουσική.

Παγκόσμια ημέρα Γυναίκας στη Θέρμη. Μια βραδιά με θέατρο και μουσική.

Στη σημαντική αυτή ημέρα τιμούμε τις γυναίκες εθελόντριες του συλλό­γου ΛΑΜΨΗ , σε μια βραδιά με θέατρο και μουσική.
 Η γυναίκα αγωνίζεται ισότιμα και ισάξια για μία κοινωνία ανθρώπων που θα στη­ρίζεται στις αξίες της ειρήνης, της προό­δου, της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Η εξασφάλιση των δικαιω­μάτων της γυναίκας δεν είναι αποκλειστι­κή ευθύνη των γυναικών, αλλά ευθύνη όλων. Ο Δήμος Θέρμης οραματίζεται και υποστηρίζει την προσπάθεια μίας κοινω­νίας, όπου η ισότητα των δύο φύλων δεν θα είναι αποτέλεσμα καθημερινού αγώ­να, αλλά κάτι το αυτονόητο. Κι αυτό η δημοτική αρχή το έκανε πράξη, τοποθε­τώντας σε νευραλγικούς τομείς διοίκησης επικεφαλής γυναίκες, τιμώντας το ρόλο τους στη σύγχρονη κοινωνία".
«Η Λάμψη»
Ο Σύλλογος ΛΑΜΨΗ ιδρύθηκε το 1987 στη Θεσσαλονίκη (απόφαση 1364/1987 του πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης) από γονείς απ’ όλη τη Βόρεια Ελλάδα που τα παιδιά τους προσβλήθηκαν από κακοήθες νόσημα και νοσηλεύτηκαν στα παιδο-ογκολογικά τμήματα της Θεσσαλονίκης. Στη Θεσσαλο­νίκη υπάρχουν 2 παιδο-ογκολογικά τμήμα­τα, ένα στο Ιπποκράτειο Γ.Ν. Θεσσαλονί­κης κι ένα στο ΑΧΕΠΑ που εντάσσεται στη Β΄ Παιδιατρική κλινική ενώ αντίστοιχη κλι­νική στο Γ.Ν. Θ. Παπανικολάου φιλοξενεί εφήβους και παιδιά που οδηγούνται προς μεταμόσχευση του μυελού των οστών.
Στο καλλιτεχνικό μέρος θα παρουσια­στεί με τη μορφή θεατρικού αναλογίου ο μονόλογος των Ντάριο Φο - Φράνκα Ράμε «Το ξύπνημα», από τις σπουδά­στριες του θεατρικού εργαστηρίου «Οραματιστές».
Συμμετέχουν οι: Κατερίνα Σεργιάννη, Άννα Ιακώ­βου, Ντίνα Ντισλή, Κατερίνα Γιάμπαστου, Κατερί­να Δαλκιρανίδου, Χρύσα Βίγγλη, Ειρήνη Κούτρα, Δήμητρα Μαυρίδου, Παναγιώτα Καρροπούλου.
Επίσης θα συμμετέχει το προεπαγγελματι­κό τμήμα σύγχρονου χορού Κ.Π. Τριαδίου με τις «Μεσογειακές Φωνές».
Χορογραφία: Ράνια Πούλιου. Χορεύουν οι: Βασιλίνα Ρώσση, Ιωάννα Μπλέκου, Γεωργία Βα­λασίδου, Κωσταντίνα Βαλασίδου, Σοφία Παπαβα­σιλείου, Κυριακή Παλάσκα, Ειρήνη Παπαντωνίου, Μάριαν Κοραίδου, Κατερίνα Λαζαρίδου, Χριστιά­να Κυριακίδου, Στέλλα Χουρεμίδου, Κωσταντίνα Καραμάνογλου.
Την εκδήλωση θα επενδύσει μουσικά ο σα­ξοφωνίστας Θεόφιλος Σωτηριάδης.
Στο φουαγιέ θα εκτίθενται έργα των
Λουκία Βώβου, Τζίνα Νικολαΐδου, Γεωργία Μπίλ­λιου, Χρυσούλα Ντάφλου, Μιμή Σικαλίδου (Από Κέντρο Πολιτισμού Πλαγιαρίου με υπ. καθηγή­τρια τη Δήμητρα Κερεφιάδου), Ντίνα Κουτσμανή (Από Κέντρο Πολιτισμού Βασιλικών με υπ. καθη­γήτρια την Ευαγγελία Κούσα), Φωτεινή Θεοδω­ράνου, Θάνος Καζάκης, Έφη Σαφρατζά, Αθηνά Μουλαΐδου (Από Κέντρο Πολιτισμού Νέου Ρυσίου με υπ. καθηγήτρια την Ευαγγελία Κούσα)

Κυριακή 8 Μαρτίου | Ώρα: 18:30 στο Δημοτικό Θέατρο Θέρμης

Διοργάνωση Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ.
Καλλιτεχνική - Σκηνοθετική επιμέλεια: Θε­όφιλος Λάλος

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
ΘΒΘ 2020: Αποδόθηκαν τα βραβεία στη καλύτερη παράσταση της χρονιάς, «Ιστορία χωρίς Όνομα».
ΘΒΘ 2020: Αποδόθηκαν τα βραβεία στη καλύτερη παράσταση της χρονιάς, «Ιστορία χωρίς Όνομα».
με 0 Σχόλια 3119 Views

 Στα χέρια των νικητών της καλύτερης παράστασης της χρονιάς για το 2020 βρίσκονται τα 4 κορυφαία #βραβεία που κέρδισαν στα 10α θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης οι συντελεστές της εμπνευσμένης «Ιστορίας χωρίς όνομα». Φώτο και βίντεο από το Αριστοτέλειον


Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή