ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ-ΒΡΕΣ ΟΝΟΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

566 Views
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ-ΒΡΕΣ ΟΝΟΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ-ΒΡΕΣ ΟΝΟΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ-ΒΡΕΣ ΟΝΟΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Μέχρι τις 31 Ιουλίου

Το Γαλλικό Σχολείο Θεσσαλονίκης (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο) αποτελεί σύμβολο φιλίας και αλληλεγγύης ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γαλλία, συνοδεύοντας την πολυτάραχη ιστορία της πόλης μας για περισσότερο από έναν αιώνα. 

Για να αναδείξουμε την κοινή ιστορία, αποφασίσαμε να δώσουμε στο Γαλλικό Σχολείο το όνομα μιας εξέχουσας προσωπικότητας, ελληνικής ή γαλλικής καταγωγής, που εργάστηκε για την σύσφιξη των δεσμών και συνέβαλε στο να έρθουν πιο κοντά οι δύο χώρες.   

Αποτελεί παράδοση, το όνομα που επιλέγει κάθε Γαλλικό Σχολείο να προέρχεται από προσωπικότητες εθνικής εμβέλειας. Επιλογή άκρως συμβολική, διότι αυτές οι προσωπικότητες πρέπει να είναι σημείο αναφοράς για τους μικρούς Γάλλους μαθητές!

Γι αυτό και το Γαλλικό Σχολείο αναζητά ένα συμβολικό όνομα μιας προσωπικότητας, που να έχει συμβάλει στην ιστορία της Θεσσαλονίκης και ευρύτερα στις σχέσεις των δύο χωρών!

Προσκαλούμε λοιπόν μικρούς και μεγάλους να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό μας (δείτε σε συνημμένο αρχείο το έντυπο)προτείνοντας το όνομα μιας διακεκριμένης προσωπικότητας, συνοδεύοντας την πρότασή τους από ένα μικρό κείμενο, 10 σειρών το μέγιστο, όπου θα εξηγούν την επιλογή σας.

Με βάση τις προτάσεις που θα κατατεθούν, η επιλογή θα πραγματοποιηθεί από μια επιτροπή αποτελούμενη από επιφανείς Έλληνες και Γάλλους. Το όνομα που θα επελεχθεί, θα ανακοινωθεί το φθινόπωρο του 2017, στο πλαίσιο εκδήλωσης μνήμης για την επέτειο των εκατό χρόνων από την πυρκαγιά της Θεσσαλονίκης και για το ρόλο που διαδραμάτισε η Γαλλική Λαϊκή Αποστολή στην περίθαλψη των θυμάτων αυτού του τραγικού γεγονότος.  

Στους νικητές θα δοθούν πλούσια δώρα, ενδεχομένως κατόπιν κλήρωσης σε περίπτωση που περισσότεροι από ένας συμμετέχοντες πρότειναν το όνομα που επικράτησε, μεταξύ των οποίων ένα αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Παρίσι μετ’επιστροφής. Η τάξη που θα διακριθεί, θα κερδίσει μια ημέρα παιδαγωγικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων που θα οργανώσει το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης. 
ΓΑΛΛΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Λεωφόρος Στρατού 2Α 
54640 Θεσσαλονίκη
Τηλ. 2310 821 231
www.eft.gr

ΕCOLE FRANÇAISE DE THESSALONIQUE
Leoforos Stratou 2A 
54640 Thessalonique
Tél. 2310 821 231
www.eft.gr

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη