Απαντούν και απειλούν με μηνύσεις οι Onirama στα δημοσιεύματα για την αμοιβή των 19.250 ευρώ.

1036 Views
Απαντούν και απειλούν με μηνύσεις οι Onirama στα δημοσιεύματα για την αμοιβή των 19.250 ευρώ. Απαντούν και απειλούν με μηνύσεις οι Onirama στα δημοσιεύματα για την αμοιβή των 19.250 ευρώ.

Αντιδράσεις και σχόλια έχουν προκαλέσει οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του δήμου Θεσσαλονίκης. Ο δήμος, δέχθηκε πυρά, σχετικά με την αμοιβή των καλλιτεχνών που θα συμμετέχουν.
 
Μετά από αυτές τις αντιδράσεις και τα σχετικά δημοσιεύματα για την αμοιβή των Onirama, η εταιρεία management του συγκροτήματος εξέδωσε αυστηρή ανακοίνωση, παίρνοντας θέση για το θέμα. Διέψευσαν ότι η αμοιβή των Onirama θα είναι 19.250 και υποστήριξαν ότι το πόσο αυτό αφορά το συνολικό κόστος της εκδήλωσης. Ενώ, αναγράφουν, πως σε περίπτωση που συνεχιστούν να γράφονται ψευδή δημοσιεύματα, θα ακολουθήσουν την νομική οδό.
 
Αναλυτικά, η ανακοίνωση ανέφερε: 

«Την τελευταία εβδομάδα αναπαράγονται ψευδή δημοσιεύματα σχετικά με τη συμμετοχή και την αμοιβή των «Onirama» στο άναμμα του δέντρου του Δήμου Θεσσαλονίκης στις 30 Νοεμβρίου 2017 στην Πλατεία Αριστοτέλους.
Πρόκειται για αναληθή και ψευδή δημοσιεύματα τα οποία αφορούν το κόστος του συνόλου των εξόδων της εκδήλωσης και όχι την αμοιβή των Onirama, άρα αποτελούν ξεκάθαρη συκοφαντική δυσφήμιση για το συγκρότημα.

Την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου από το Δήμο Θεσσαλονίκης σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα και τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις γενικότερα. Μέχρι τότε, η οποιαδήποτε αναπαραγωγή σχετικών ψευδών δημοσιευμάτων θα μας αναγκάσει να ακολουθήσουμε τη νομική οδό».Οι Onirama θα είναι οι πρωταγωνιστές των Χριστουγεννιάτικων εκδήλωσεων στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο έγινε πολύς λόγος για το ύψος του κόστους της συναυλίας του συγκροτήματος. 

Θυμίζουμε την σκληρή κριτική και έντονη αντιπαράθεση που «σημαδεύτηκε» η συζήτηση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης, για τις φετινές καλλιτεχνικές χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και τον εορταστικό διάκοσμο της πόλης. Το θέμα εγκρίθηκε οριακά, με τη διπλή ψήφο της προέδρου, Καλυψώς Γούλα, όπως προβλέπει ο νόμος.

Υπέρ των χριστουγεννιάτικων καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, που παρουσίασε ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης, ψήφισαν οι 19 δημοτικοί σύμβουλοι της διοικούσας παράταξης. Κατά ψήφισαν 16 δημοτικοί σύμβουλοι (η παράταξη «Εντάξει» με επικεφαλής τον Σταύρο Καλαφάτη, ο δημοτικός σύμβουλος της «Ανοιχτής Πόλης», Γιώργος Αβαρλής, οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», οι επικεφαλής των παρατάξεων «Γειτονιές σε Δράση» Μόνικα Αϊβάζογλου και «Μένουμε Θεσσαλονίκη», Κωνσταντής Σεβρής και ο δημοτικός σύμβουλος, Κωνσταντίνος Ζέρβας), ενώ λευκό ψήφισαν οι Παναγιώτης Αβραμόπουλος, Ανδρέας Κουράκης και Γιώργος Αρβανίτης.
 
Επίθεση Μπουτάρη σε Καλαφάτη
Αργότερα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης εξαπέλυσε επίθεση στον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Σταύρο Καλαφάτη, και στους άλλοτε στενούς του συνεργάτες και πλέον αποστασιοποιημένους από την «Πρωτοβουλία», Παναγιώτη Αβραμόπουλο και Ανδρέα Κουράκη.
 
Αρχικά στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, στη διάρκεια της συζήτησης έθεσε θέμα νομιμότητας ως προς την εισήγηση. «Είναι γελοίο και γραφικό να μιλάμε εδώ και εφτά χρόνια για το ίδιο πράγμα. Είναι λάθος η εισήγηση και καλείται το δημοτικό συμβούλιο να πάρει μια απόφαση που δεν είναι νόμιμη. Πρέπει να αποφασίσει όχι μόνο για τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις αλλά και την παραχώρηση του κοινόχρηστου χώρου» είπε. Πρόσθεσε πως ο σχεδιασμός θα πρέπει να ξεκινάει αμέσως μετά τις γιορτές, ώστε να υπάρχει ο χρόνος να συζητιούνται εγκαίρως οι προτάσεις.
 
Η αμοιβή των Onirama
Ο δημοτικός σύμβουλος, Κωνσταντίνος Ζέρβας, στάθηκε στην αμοιβή του συγκροτήματος των «Onirama» αναφέροντας πως η Θεσσαλονίκη θα πληρώσει για τη συναυλία 19.250 ευρώ, ενώ ο δήμος Λάρισας πέρσι είχε δώσει 8.000 ευρώ λιγότερα. «Κάθε φορά τα Χριστούγεννα έρχονται καθυστερημένα, τα παρουσιάζει κάποιος άλλος και ξοδεύουμε περισσότερα από άλλους δήμους» είπε.
 
Κόντρα αντιδημάρχου Τουρισμού με Π. Αβραμόπουλο
Αντιπαράθεση σημειώθηκε ανάμεσα στον αντιδήμαρχο Τουρισμού, Σπύρο Πέγκα και τον Παναγιώτη Αβραμόπουλο, όταν ο πρώτος έκανε λόγο για «επιλεκτικές αναφορές».
«Εγώ επί εφτά χρόνια έλεγα τι πρέπει να γίνει» απάντησε ο κ. Αβραμόπουλος. «Μην εκνευρίζεστε. Ήσασταν μέλη αυτής της συζήτησης και της κουβέντας είπε ο κ. Πέγκας, αναφερόμενος στον χριστουγεννιάτικο διάκοσμο των προηγούμενων ετών.
«Είστε μικρό μέγεθος για να εκνευριστώ. Όταν φτάσεις σε σημείο να γίνεις μια προσωπικότητα θα σου μιλήσω» του απάντησε ο κ. Αβραμόπουλος, για να προσθέσει: «σε Gauleiter δεν απαντώ. Τα είχα πει και παλαιότερα για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό και υπήρξε αφορμή για σύγκρουση μου με τον Γιάννη Μπουτάρη».
 
Επιπλέον, ο κ. Πέγκας αναφορικά με τις διαφωνίες που εξέφρασε ο κ.Ζέρβας, για τα χρήματα που θα λάβουν οι «Onirama» έθεσε θέμα αξιοπιστίας. «Η διαπραγμάτευση έχει γίνει προσωπικά. Θέτετε θέμα αξιοπιστίας;». «Τα νούμερα μιλάνε» είπε από την πλευρά του ο κ.Ζέρβας.
Η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Έλλη Χρυσίδου, με αφορμή όσα ειπώθηκαν για τα χρήματα που θα λάβουν τα συγκροτήματα ζήτησε από τον κ.Ζέρβα «να παρουσιάζονται στο δημοτικό συμβούλιο νούμερα που να ανταποκρίνονται σε αυτά που καλύπτουν».
 
Τι δήλωσε ο Γιάννης Μπουτάρης
Ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FΜ», λίγες ώρες μετά την οριακή πλειοψηφία με την οποία εγκρίθηκαν οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα, δήλωσε: «Μόνο θλίψη μου προκαλεί το θέαμα και από την αντιπολίτευση και από τους αποστασιοποιημένους της δικής μας παράταξης. Τα Χριστούγεννα θέλουμε δεν θέλουμε, θα τα κάνουμε».
Ο κ. Μπουτάρης υποστήριξε πως ο Σταύρος Καλαφάτης, ως επικεφαλής των «Εντάξει», «δεν μπορεί παρά να υποστηρίζει την παράταξή του, που είναι συνέχεια της εποχής Παπαγεωργόπουλου. Ας μην μιλήσουμε καλύτερα για την εποχή Παπαγεωργόπουλου». Πρόσθεσε δε, πως «τον Καλαφάτη τον έπιασε ένα θρησκευτικό ντελίριο. Να υπάρχει φάτνη στην Αριστοτέλους. Δεν λέει όμως ότι κάθε χρόνο κλέβανε τον Χριστούλη».
 
Όσον αφορά τους αποστασιοποιημένους της δικής του παράταξης ο κ. Μπουτάρης υποστήριξε πως υπάρχει «μια υπόγεια συνεννόηση με τον κ. Καλαφάτη και έτσι λειτουργεί το σύστημα. Αλλιώς δεν θα ζητούσαν κάθε τόσο ονομαστική ψηφοφορία».
 
Πρόσθεσε μάλιστα πως «ο καθένας για δικούς του λόγους κάνει αντιπολίτευση. Άλλους λόγους έχει ο Αβραμόπουλος, άλλους ο Κουράκης, άλλους ο Αρβανίτης. Δεν είναι καν ομαδοποιημένοι και δεν φορούν παντελόνια. Θα μπορούσαν να αποστασιοποιηθούν πλήρως και να πουν «δεν θέλουμε να είμαστε στην Πρωτοβουλία». Το ότι ίδρυσαν την Πρωτοβουλία δεν σημαίνει ότι και οι ίδιοι δεν την καταστρέφουν. Εγώ έδωσα σε Αβραμόπουλο και Κουράκη συγκεκριμένες ευθύνες και δεν τις δέχτηκαν. Στην τελική, δήμαρχος είμαι εγώ. Δεν είμαι ούτε αυταρχικός, ούτε τίποτα. Απλά εάν δεν γίνει κάτι στην πόλη, θα λένε «ο Μπουτάρης δεν τα έκανε καλά»».
 
Ο δήμαρχος απηύθυνε κάλεσμα στα επιμελητήρια, τους εμπορικούς συλλόγους και τους καταστηματάρχες της πόλης να συμβάλουν και αυτοί από την πλευρά τους στη δημιουργία της εορταστικής ατμόσφαιρας στην πόλη.
Ερωτηθείς για το σχόλιο του Ανδρέα Κουράκη πως η απομάκρυνσή του από την ομάδα εργασίας για τα αρχαία στο σταθμό Βενιζέλου του Μετρό αποτελεί «πράξη εκδίκησης» ο κ. Μπουτάρης είπε: «Ζει στον κόσμο του και ας συνεχίσει να ζει. Μόνιμα ήταν ο Κουράκης πνεύμα αντιλογίας».
 
«Δεν δίνω σημασία σε αυτά που λέει ο Ζέρβας», ήταν το σχόλιο του κ. Μπουτάρη για πρόσφατη δήλωση του Κωνσταντίνου Ζέρβα στο «Πρακτορείο 104,9Fm» πως ο δήμαρχος βαριέται και αυτό φαίνεται στο έργο της διοίκησης.
 
Το πρόγραμμα των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, φέτος τα Χριστούγεννα την Πλατεία Αριστοτέλους θα στολίσουν ένα φυσικό έλατο ύψους 20 μέτρων «ντυμένο» με περισσότερα από 14.000 λαμπιόνια τύπου led, ενώ σε κλειστό χώρο θα στηθεί η «Εποχή των Παγετώνων» με παλαιολιθικά θηλαστικά, όπως μαμούθ, τριχωτό ρινόκερο και αρκούδα των σπηλαίων.
 
Μεταξύ άλλων, τον γιορτινό σχεδιασμό θα συμπληρώνουν μουσικές συναυλίες με μεγάλα καλλιτεχνικά ονόματα, η αλλαγή του χρόνου με χιλιάδες πυροτεχνήματα, ένα τεράστιο αστέρι στην οδό Φιλικής Εταιρίας που θα «πέφτει» επάνω στο Λευκό Πύργο και φωτεινοί μπλε κύκλοι στην Μητροπόλεως.
 
Το χριστουγεννιάτικο δέντρο αναμένεται να ανάψει στις 30  Νοεμβρίου στις 8 το βράδυ.

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: ΧριστούγενναΓιορτέςOnirama

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή