Τροποποιήσεις σε δρομολόγια του ΟΑΣΘ από 1η Φεβρουαρίου - Ποιες αλλαγές προβλέπονται

1345 Views
Τροποποιήσεις σε δρομολόγια του ΟΑΣΘ από 1η Φεβρουαρίου - Ποιες αλλαγές προβλέπονται Τροποποιήσεις σε δρομολόγια του ΟΑΣΘ από 1η Φεβρουαρίου - Ποιες αλλαγές προβλέπονται

Τροποποιήσεις στα ωράρια ή και τις διαδρομές λεωφορειακών γραμμών (Νο 42, 78 και 78Ν), που θα τεθούν σε ισχύ από την 1η Φεβρουαρίου 2018, γνωστοποίησε, με ανακοίνωσή του, ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης και του εξορθολογισμού των δρομολογίων των αστικών συγκοινωνιών, που προωθούνται για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.Συγκεκριμένα, με απόφαση του ΟΑΣΘ, προωθούνται οι εξής βασικές αλλαγές:

  • Το πρώτο πρωινό δρομολόγιο της λεωφορειακής γραμμής Νο 78 θα αναχωρεί στις 5:30 (αντί για 5:00) από το «ΚΤΕΛ Μακεδονία» και το τελευταίο δρομολόγιό της θα αναχωρεί από εκεί στις 21:45 (αντί για 22:00), ενώ ο συνολικός αριθμός δρομολογίων (32) παραμένει σταθερός.
  • Αντίστοιχα διαμορφώνεται η λειτουργία της λεωφορειακής γραμμής 78Ν, η οποία θα ξεκινάει τη λειτουργία της στις 22:10 (αντί για 22:30) και θα εκτελεί το τελευταίο δρομολόγιο από ΚΤΕΛ στις 5:00 (αντί για 4:30), ενώ αυξάνεται ο αριθμός των πραγματοποιούμενων δρομολογίων κατά δύο.
  • Σε ό,τι αφορά τις τροποποιήσεις στη λεωφορειακή γραμμή 83 «Λαγκαδάς-Θεσσαλονίκη», μετά από σχετική απόφαση του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης ΑΕ (ΟΣΕΘ ΑΕ), τροποποιείται η λειτουργία της ως εξής: Η διαδρομή των λεωφορειακών γραμμών 83 «Λαγκαδάς-Θεσσαλονίκη», 83Α «Λαγκαδάς-Θεσσαλονίκη» (Ανάληψη-Λαγκαδάς-Θεσσαλονίκη), 83Μ «Λαγκαδάς-Θεσσαλονίκη» (μέσω Λουτρών), 83Τ «Λαγκαδάς-Θεσσαλονίκη» (μέσω ΙΕΚ) και 83Χ «Λαγκαδάς-Θεσσαλονίκη» (Χρυσαυγή-Λαγκαδάς-Θεσσαλονίκη) δεν περιλαμβάνει τις οδούς εξυπηρέτησης της Εγνατίας Οδού στην περιοχή του Δερβενίου (Δερβένι-Κόμβος Γηροκομείου).
  • Η διαδρομή επιστροφής από το Πανεπιστήμιο προς τον Λαγκαδά των δρομολογίων των 7:00 και 7:20 της λεωφορειακής γραμμής 83Τ «Λαγκαδάς-Θεσσαλονίκη» (μέσω ΙΕΚ) τροποποιείται στην περιοχή των Λαγυνών και εξυπηρετεί τον οικισμό όπως η γραμμή 83Β, μέσω της οδού Εγνατίας (οδός προς το εκκλησάκι Αγίων Ραφαήλ-Νικολάου και Ειρήνης).
  • Οι στάσεις επί της δυτικής οδού εξυπηρέτησης της Εγνατίας Οδού (διαδρομή μετάβασης) ορίζονται «Άνω Δερβένι» (Θ-04/168), «Αρχαία Λητή» (Θ-04/169) και «Ανθόκηποι» (Θ-04/170), ενώ δεν εξυπηρετούνται από τις λεωφορειακές γραμμές 83Α «Λαγκαδάς-Θεσσαλονίκη» (Ανάληψη-Λαγκαδάς-Θεσσαλονίκη), 83Τ «Λαγκαδάς-Θεσσαλονίκη» (μέσω ΙΕΚ) και 83Χ «Λαγκαδάς-Θεσσαλονίκη» (Χρυσαυγή-Λαγκαδάς-Θεσσαλονίκη).
  • Οι στάσεις επί της ανατολικής οδού εξυπηρέτησης της Εγνατίας Οδού (διαδρομή επιστροφής) ορίζονται «Διασταύρωση» (Θ-04/165), «Περιβαλλοντικό Πάρκο» (Θ-04/166) και «Εγνατία Οδός» (Θ-04/167), ενώ δεν εξυπηρετούνται από τις λεωφορειακές γραμμές 83Μ «Λαγκαδάς-Θεσσαλονίκη» (μέσω Λουτρών) και 83Τ «Λαγκαδάς-Θεσσαλονίκη» (μέσω ΙΕΚ).
  • Τα δρομολόγια των 7:00 και 7:20 της λεωφορειακής γραμμής 83Τ «Λαγκαδάς-Θεσσαλονίκη» (μέσω ΙΕΚ) στην περιοχή των Λαγυνών, στο νέο τμήμα της διαδρομής μέσω Λαγυνών, θα εξυπηρετούν τις υφιστάμενες στάσεις «Ρέμα Γαλανούδη» (Θ-05/112), «Εκκλησάκι» (Θ-05/113β) και «Είσοδος Λαγυνών» (Θ-05/114β). Τα συγκεκριμένα δρομολόγια δεν θα εξυπηρετούν τη στάση «Λαγυνά» (Θ-05/200) επί της π.Ε.Ο. Νο2.
  • Η λεωφορειακή γραμμή Νο 83 «Λαγκαδάς-Θεσσαλονίκη» (διαδρομή με χαρακτηριστικά express) εξυπηρετεί μόνο τις στάσεις Διαδρομής Μετάβασης, Διαδρομής Επιστροφής και Λαγκαδάς-Θεσσαλονίκη.
Με σχετική απόφαση της ΟΣΕΘ ΑΕ, οι βασικές αλλαγές στη λεωφορειακή γραμμή Νο 42 «Κορδελιό-Κοιμητήρια Ευόσμου» συνοψίζονται ως εξής: 

Το πρόγραμμα θα είναι σταθερό καθόλη τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, το πρώτο πρωινό δρομολόγιο θα αναχωρεί στις 5:30 (αντί για 4:45) από το σταθμαρχείο Μενεμένης και το τελευταίο θα φεύγει στις 19:00 (αντί για 19:30) τις καθημερινές και 20:00 (αντί για 19:40) τα Σάββατα και τις Κυριακές. Ο συνολικός αριθμός δρομολογίων καθημερινά μειώνεται στα εννέα από 13, ενώ τα Σάββατα και τις Κυριακές μειώνεται στα 11, από επίσης 13.

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: ΟΑΣΘΛεωφορεία

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Το ΦΝΘ γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα της Γης με 3 συναρπαστικά ντοκιμαντέρ σε πανελλήνια πρεμιέρα.
Το ΦΝΘ γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα της Γης με 3 συναρπαστικά ντοκιμαντέρ σε πανελλήνια πρεμιέρα.
με 0 Σχόλια 740 Views

 Ταξίδια θάρρους, ελπίδας, γενναιοδωρίας με πρωταγωνιστές νέους ανθρώπους που παλεύουν και καταφέρνουν να φέρουν την αλλαγή στη ζωή τους και φόντο το γεμάτο προκλήσεις περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνουν.


Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή