Παραδόθηκε αναμορφωμένο το πάρκο τσέπης στην οδό Χαλκιδικής - photos

1262 Views
Παραδόθηκε αναμορφωμένο το πάρκο τσέπης στην οδό Χαλκιδικής - photos Παραδόθηκε αναμορφωμένο το πάρκο τσέπης στην οδό Χαλκιδικής - photos

ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΦΡΟΝΤΙΖΕΤΕ ΣΑΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ.

Σε μια όαση πρασίνου και αναψυχής μεταμορφώθηκε το άλλοτε εγκαταλελειμμένο οικόπεδο της οδού Χαλκιδικής 66, στην περιοχή της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας. Αυτός ο χώρος, που μέχρι πρότινος παρουσίαζε μια πολύ άσχημη εικόνα, αξιοποιήθηκε και μετατράπηκε στο πρώτο πάρκο τσέπης που αποδίδεται από τον Δήμο Θεσσαλονίκης. 


Το πάρκο τσέπης της οδού Χαλκιδικής 66, το οποίο δημιουργήθηκε από τον Δήμο Θεσσαλονίκης με δωρεά της P&G και τη συνεργασία της Οργάνωσης Γη παραδόθηκε σήμερα (21/02) το πρωί παρουσία του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα, του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος Ερωτόκριτου Θεοτοκάτου και του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων και Βιώσιμης Κινητικότητας Εφραίμ Κυριζίδη.  «Παραδίδουμε σε μια γειτονιά επιβαρυμένη μια όαση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ζέρβας, θυμίζοντας ότι το πάρκο τσέπης βρίσκεται σε μια περιοχή όπου ο Δήμος  Θεσσαλονίκης υλοποιεί σειρά παρεμβάσεων στο πλαίσιο του ευρύτερου προγράμματός του για εκτεταμένες αναπλάσεις στις γειτονιές.«Μια γειτονιά με πυκνή δόμηση και πολλούς κατοίκους, αναπλάθεται, γίνεται καλύτερη», επεσήμανε ο κ. Ζέρβας, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι το πάρκο τσέπης που παραδόθηκε σήμερα θα το αγκαλιάσει όλη η γειτονιά. «Η Θεσσαλονίκη αλλάζει. Είναι στο χέρι καθενός από εμάς να κάνουμε την πόλη μας καλύτερη, πιο φιλική», σημείωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, προσθέτοντας ότι σύντομα θα διαμορφωθούν και νέα πάρκα τσέπης, ενώ θα ακολουθήσουν και πρόσθετες παρεμβάσεις ανάπλασης σε γειτονιές, με την επόμενη που εντάσσεται στον προγραμματισμό να βρίσκεται στην περιοχή της Τούμπας. 


Τη χαρά της για την παράδοση του πρώτου πάρκου τσέπης στη Θεσσαλονίκη εξέφρασε η Κορίνα Λάζαρη, υπεύθυνη Εταιρικής Επικοινωνίας της P&G Ελλάδας. «Είναι σημαντική για μας η συνεργασία και με τη γειτονιά και με τον δήμο, ώστε το πάρκο αυτό να διατηρηθεί και να ομορφύνει. Στόχος μας είναι να δημιουργούμε τέτοια σημεία που έχουν πολλαπλά οφέλη για τις γειτονιές», σημείωσε η κυρία Λάζαρη.

«Ως οργάνωση της κοινωνίας των πολιτών υπηρετούμε τις αρχές της κυκλικής οικονομίας. Φροντίζουμε ό,τι κάνουμε να μην είναι απλά πράσινο, αλλά να είναι και βιώσιμο και να δημιουργεί θετικό αντίκτυπο σε κάθε του έκφανση», υπογράμμισε από την πλευρά του ο Γενικός Διευθυντής της Οργάνωσης Γη Αλέξης Γαληνός, προσθέτοντας: «Βασικό κομμάτι της δουλειάς μας, πέρα από την αναβάθμιση σε πρακτικό επίπεδο της ποιότητας ζωής των κατοίκων και την αναβάθμιση της ασφάλειας και της ελκυστικότητας της περιοχής, είναι ακριβώς να δουλεύουμε με τους ανθρώπους της γειτονιάς, με προτεραιότητα στα παιδιά και στις πιο ευάλωτες ομάδες. Το εγχείρημά μας είναι να βοηθήσουμε τον κόσμο να συνδεθεί ξανά με τη φύση και να συνδράμουμε στην κοινωνικοποίηση και στην ανάπτυξη σχέσεων». Σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Τάτση, εκπρόσωπο της εταιρείας Τοπιοδομή, που σχεδίασε και κατασκεύασε το έργο, στον χώρο τοποθετήθηκαν περίπου 350 θάμνοι και δέντρα, ενώ όλα τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν είναι είτε φυσικά είτε ανακυκλώσιμα. Στο πάρκο τσέπης τοποθετήθηκαν αυτόνομα φωτοβολταϊκά φώτα, έξυπνο σύστημα ποτίσματος, καθιστικά, φωλιές πουλιών όπως και ταΐστρες και ποτίστρες ζώων. 


Φωτογραφικό υλικό

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
'Σασμός - Ψυχογραφώντας την Άννα',
'Σασμός - Ψυχογραφώντας την Άννα', "Πέρα από αυτό που βλέπεις" | Νέλη Βυζαντιάδου.
με 0 Σχόλια 3408 Views

Η Άννα, όπως και πολλές άλλες γυναίκες, δεν ξέρουν να είναι τίποτα άλλο πέρα από νοικοκυρές, σύζυγοι και μητέρες. Αν βγουν από τη ζώνη ασφαλείας που είναι το σπίτι τους, θα τα χάσουν. Θα τα χάσουν και θα χαθούν. Γράφει η Νέλη Βυζαντιάδου για την Κουλτουρόσουπα.


Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη