«Δραστήρια» συνεργασία του Δήμου Παύλου Μελά με την καμπάνια Now We Move

549 Views
«Δραστήρια» συνεργασία του Δήμου Παύλου Μελά με την καμπάνια Now We Move «Δραστήρια» συνεργασία του Δήμου Παύλου Μελά με την καμπάνια Now We Move

Συνεργασία του Δήμου Παύλου Μελά με την καμπάνια Now We Move

Μέσα από μια «δραστήρια» συνεργασία, ο Δήμος Παύλου Μελά και η πανευρωπαϊκή κίνηση Now We Move μας προτρέπουν να βάλουμε την κίνηση στη ζωή σας και μας υπόσχονται ότι θα τη δούμε να βελτιώνεται άμεσα και ποιοτικά. Αυτό είναι και το βασικό αποτέλεσμα της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στους εκπροσώπους των δύο φορέων, μέσα σε ιδιαίτερα όμορφο κλίμα στο Δημαρχείο του Δήμου Παύλου Μελά, την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015.
 
«Ο αριθμός των θανάτων παγκοσμίως λόγω έλλειψης άθλησης και κίνησης αγγίζει τις 600.000, ενώ οι επιπτώσεις στο παγκόσμιο σύστημα υγείας και περίθαλψης είναι τρομακτικές, καθώς υπολογίζονται στο 100.000.000.000€ ετησίως». Τα δυσάρεστα αυτά στοιχεία παρουσίασαν στους εκπροσώπους της διοίκησης του Δήμου Παύλου Μελά ο Γιώργος Φαρφαράς και η Ελένη Λουαράση ως υπεύθυνοι της πανευρωπαϊκής καμπάνιας Now We Move στη χώρα μας. Όλα αυτά μπορούμε να τα γλιτώσουμε αρκεί να βάλουμε σε κίνηση τις ζωές μας, καθώς έχει παρατηρηθεί ότι ο μέσος Ευρωπαίος κινείται και γυμνάζεται πολύ λιγότερο από αυτό που απαιτείται για να έχει μια υγιή ζωή. Ειδικότερα ο Έλληνας, αν και ζει σε ένα εξαιρετικά φιλόξενο περιβάλλον για άθληση, δεν γυμνάζεται όσο μπορεί ή όσο πρέπει και μάλιστα υπολείπεται αδικαιολόγητα πολύ από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους.
 
Στόχος λοιπόν του Now We Move είναι να επαναπροσδιορίσουμε τη σχέση μας με την κίνηση και την άθληση γενικότερα, ξεκινώντας πρώτα απ’ όλα από την καθημερινότητά μας, κόβοντας για παράδειγμα το ασανσέρ και διαλέγοντας τις «κουραστικές» σκάλες. Ένας περίπατος, μια ποδηλατάδα ή κάποια μαθήματα Yoga μπορούν να μας δώσουν την απαιτούμενη ώθηση για μια πιο υγιεινή ζωή και να μας γλιτώσουν από μια επίσκεψη στο γιατρό η από τα χάπια. Αλλά και πάλι αν θέλετε χάπια, υπάρχουν τα λεγόμενα «MovementPills» (χάπια κίνησης) τα οποία και παρουσίασαν ο Γιώργος και η Ελένη. Και αν εξωτερικά μοιάζουν αρκετά με τα κοινά χάπια, αυτά διαφέρουν αρκετά μόλις ανοίξεις το κουτί καθώς είναι «ψεύτικα» και απλά σε κινητοποιούν να σηκωθείς από την καρέκλα σου και να ασχοληθείς με μία από τις μορφές άθλησης που υπάρχουν μέσα στο κουτί ως… χάπι. Μια ακόμη λεπτομέρεια; Μπορούν να χορηγούνται 356 μέρες το χρόνο, 7 ημέρες τη βδομάδα χωρίς καμία παρενέργεια, πέραν της αδιαμφισβήτητης βελτίωσης της υγείας και της ζωής σου.
Το εγχείρημα έχει στεφθεί από απόλυτη επιτυχία σε όλη την Ευρώπη, καθώς 1.147 πόλεις από 38 χώρες έχουν ήδη αγκαλιάσει την καμπάνια και εκατοντάδες χιλιάδες είναι και οι συμμετέχοντες. Στόχος του προγράμματος βέβαια είναι τα ήδη υψηλά νούμερα συμμετεχόντων όχι μόνο να παραμείνουν, αλλά μέχρι το 2020, 100.000.000 περισσότεροι Ευρωπαίοι να ασχοληθούν πιο ενεργητικά με τον αθλητισμό.
 
Το Δήμο Παύλου Μελά εκπροσώπησαν στη συνάντηση ο Αντιδήμαρχος Παιδείας & Πολιτισμού Μιχάλης Χριστοδούλου, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας & Προνοιακών Θεμάτων Παντελής Νιγδέλης, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ανακύκλωσης & Πρασίνου Αθανάσιος Λαζαρίδης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος σε θέματα Αθλητισμού Θεόφιλος Καπητανίδης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης «ΊΡΙΣ» Στέφανος Γιαννουλίδης, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της Δ.Ε. Ευκαρπίας Γεώργιος Ασλανίδης, η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της Δ.Ε. Σταυρούπολης Γεωργία Κωνσταντινίδου και ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της Δ.Ε. Πολίχνης Μάκης Κοσμίδης. Κοινή επιδίωξη είναι μέσα από τη συνεργασία να προωθηθεί το μήνυμα για τα οφέλη της άσκησης και κάθε είδους δραστηριότητας στην καθημερινότητα των πολιτών και να επαναπροσδιορίσει τη σχέση των ανθρώπων με την άθληση.

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Μία βραδιά γεμάτη συγκίνηση στο θέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής»
Μία βραδιά γεμάτη συγκίνηση στο θέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής»
με 0 Σχόλια 2396 Views

Ήταν μία βραδιά γεμάτη συγκίνηση, με τα αποκαλυπτήρια της επιγραφής, που μετονομάζει το θέατρο της οδού Χηλής, σε θέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής» και μία συναυλία, που ταξίδεψε το κοινό στον χρόνο.

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη