ΝΕΡΙΤ 2 στη Θεσσαλονίκη προαναγγέλλει ο Παντελής Καψής με πανελλήνια εμβέλεια. Αντε να δούμε.

267 Views
ΝΕΡΙΤ 2 στη Θεσσαλονίκη προαναγγέλλει ο Παντελής Καψής με πανελλήνια εμβέλεια. Αντε να δούμε. ΝΕΡΙΤ 2 στη Θεσσαλονίκη προαναγγέλλει ο Παντελής Καψής με πανελλήνια εμβέλεια. Αντε να δούμε.

ΝΕΡΙΤ 2 στη Θεσσαλονίκη προαναγγέλλει ο Παντελής Καψής με πανελλήνια εμβέλεια. Αντε να δούμε.

«Σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό του δ.σ της ΝΕΡΙΤ, προβλέπεται η δημιουργία 2ου καναλιού πανελλαδικής εμβέλειας καθώς και Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακού Περιεχομένου η οποία θα έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη», ανακοίνωσε την Πέμπτη ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, Παντελής Καψής.
Σύμφωνα με τον ίδιο ήδη προκηρύχθηκαν ή θα προκηρυχθούν τις αμέσως προσεχείς ημέρες 64 θέσεις δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών υπαλλήλων, αναφέρει το ΑΠΕ.
Με αφορμή τις αντιδράσεις, μεταξύ άλλων, της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ) και της Νομαρχιακής Επιτροπής Α' Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ, που μιλούν για υποβάθμιση της δημόσιας ενημέρωσης στη Βόρεια Ελλάδα, χαρακτηρίζοντας «επιτακτική την ανάγκη για επαναλειτουργία δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα με έδρα τη Θεσσαλονίκη», ο κ. Καψής σημειώνει ότι σύμφωνα με  η Γενική Διεύθυνση θα έχει την ευθύνη για τον σχεδιασμό, την ανάθεση και την παραγωγή τοπικού και περιφερειακού προγράμματος

(Φωτό: Παναγιώτης Τζάμαρος, fosphotos)
Επίσης όπως λέει στο πλαίσιο αυτό, θα μπορεί να προχωρήσει σε συνεργασία με την τοπική πολιτιστική βιομηχανία στην παραγωγή ενημερωτικών εκπομπών και να προσλάβει για το σκοπό αυτόν τους αναγκαίους δημοσιογράφους και συντελεστές παραγωγής που επιπλέον θα χρειαστούν, με συμβάσεις έργου.
Ο κ. Καψής επισημαίνει πως ο εξορθολογισμός των δαπανών σε σχέση με το καθεστώς της ΕΤ-3, επιτρέπει να διατεθεί σημαντικά αυξημένο ποσό για την παραγωγή προγράμματος παρά τη μείωση του προϋπολογισμού της ΝΕΡΙΤ κατά 60%, τονίζοντας πως στη ΝΕΡΙΤ προβλέπονται πάνω από 8,5 εκατ. για το πρόγραμμα του 2ου καναλιού.

«Πρόθεση του ΔΣ της ΝΕΡΙΤ -και για τον σκοπό αυτόν έχει ήδη αρχίσει τις σχετικές επαφές- είναι να προχωρήσει σε μια στενή συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις ζωντανές δημιουργικές δυνάμεις της Θεσσαλονίκης, όπως είναι το Πανεπιστήμιο, οι επαγγελματικοί και κοινωνικοί φορείς αλλά και με την Εκκλησία.
Όπως υποστηρίζει μια τέτοια συνεργασία θα επιτρέψει στην τοπική κοινωνία να αποκτήσει βήμα έκφρασης μέσα από το 2ο κανάλι της ΝΕΡΙΤ, και βέβαια θα συμβάλει στην ακόμα πληρέστερη παραγωγή τοπικού περιεχομένου.

«Στο πλαίσιο της ψηφιακής μετάβασης μάλιστα - η οποία σχεδιάζεται για τον Νοέμβριο του 2014 και θα επιτρέψει τη χρήση πολύ περισσότερων συχνοτήτων-, οι προοπτικές μιας τέτοιας συνεργασίας θα είναι σημαντικά αναβαθμισμένες. Σε μια εποχή οικονομικής στενότητας είναι λάθος να τα περιμένουμε όλα από την κεντρική διοίκηση» επισημαίνει ο κ. Καψής και συνεχίζει λέγοντας ότι όσοι πραγματικά ενδιαφέρονται να στηρίξουν την περιφέρεια, οφείλουν να κινητοποιηθούν και οι ίδιοι.
«Η διοίκηση της ΝΕΡΙΤ δεν είναι απλώς ανοιχτή, αλλά θα επιδιώξει ενεργητικά τέτοιες συνεργασίες. Είναι στα χέρια όλων να πετύχει, και να γίνει το 2ο κανάλι, πραγματικά το κανάλι της περιφέρειας» καταλήγει ο υφυπουργός.


Φωτογραφικό υλικό

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
In Tempo με τον Νίκο Χρηστίδη: «Μας μένει μόνο η ελπίδα, στην οποία έχουμε επενδύσει τη μισή μας ζωή».
In Tempo με τον Νίκο Χρηστίδη: «Μας μένει μόνο η ελπίδα, στην οποία έχουμε επενδύσει τη μισή μας ζωή».
με 0 Σχόλια 337 Views

Παρά τις δυσκολίες της εποχής, συνεχίζει να ελπίζει και να παραμένει πιστός στη μεγάλη του αγάπη, που δεν είναι άλλη από την τραγουδοποιία και τις ενορχηστρώσεις. Με μεγάλη χαρά αυτόν τον μήνα φιλοξενούμε στο InTempo τον Νίκο Χρηστίδη, έναν εξαίρετο μουσικό-τραγουδοποιό της πόλης. Συνέντευξη στη Βένια Αδαμάκου για την Κουλτουρόσουπα.

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή