Ο δήμος Νεάπολης-Συκεών δίπλα στους πολίτες, εν μέσω της νέας πανδημικής κρίσης

416 Views
Ο δήμος Νεάπολης-Συκεών δίπλα στους πολίτες, εν μέσω της νέας πανδημικής κρίσης Ο δήμος Νεάπολης-Συκεών δίπλα στους πολίτες, εν μέσω της νέας πανδημικής κρίσης

 

Όπως και στην πρώτη δύσκολη περίοδο της πανδημίας του νέου κορωνοϊού COVID- 19, έτσι και στην τωρινή δεύτερη φάση της έξαρσης και του γενικού lockdown, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών ενισχύει το πλαίσιο στήριξης της κοινωνίας, με το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», που υλοποιείται από το Δημοτικό Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης (ΔΚΚΠΑ), να επεκτείνεται πέραν των μόνιμων ωφελούμενων, στο σύνολο των μελών του ΚΑΠΗ, μετρώντας 13.000 άτομα.

Ήδη, ξεκίνησε κύκλος τηλεφωνικής επαφής από στελέχη του δήμου προς 13.000 συμπολίτες μας, μέλη των ΚΑΠΗ και ωφελούμενους του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», τους οποίους ενημερώνουν για τα μέτρα υγιεινής και προστασίας που πρέπει να τηρούν, αλλά και για το ότι για οποιοδήποτε θέμα τους, μπορούν να επικοινωνούν με τα κατά τόπους ΚΑΠΗ του δήμου.

Συνταγογράφηση φαρμάκων και εξασφάλιση της τροφοδοσίας τους με τα αναγκαία φάρμακα, αιμοληψίες INR, ιατρικές και νοσηλευτικές υπηρεσίες (αντικατάσταση καθετήρα, κατακλύσεις, αφαίρεση ραμμάτων και φροντίδα φρεσκχειρουργημένων), παροχή συσσιτίου και τροφοδοσία με τρόφιμα είναι μερικές από τις υπηρεσίες που θα παρέχονται σε όσους βρίσκονται σε δυσχερέστατη θέση στον κατ’ οίκον περιορισμό.

«Οι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας και οι συμπολίτες μας που ανήκουν στις ευάλωτες και ευπαθείς κοινωνικά ομάδες δεν πρέπει να αισθάνονται ότι είναι μόνοι τους αλλά ότι έχουν εμάς στο πλευρό τους. Τους καλούμε να παραμείνουν στις οικίες τους και να τηρούν με αυστηρότητα τους κανόνες υγιεινής» σημειώνει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, ενώ προσθέτει ότι ήδη συντονίζεται η ομάδα για τη διανομή τροφίμων του ΤΕΒΑ στους ωφελούμενους συνδημότες μας.

«Πρόκειται για μια μεγάλη κινητοποίηση, που γίνεται και σε αυτή τη φάση της πανδημίας, προκειμένου να καλύψουμε τις επείγουσες ανάγκες κάθε συμπολίτη μας που βρίσκεται σε δυσχερή θέση», σχολιάζει ο πρόεδρος του Δημοτικού Κέντρου Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Αρίστος Γαλανός».

Πηγή: Μακεδονία

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
InTempo με τον Γιώργο Αρβανιτίδη «Τα κομμάτια μου πρώτα τα αξιολογώ σαν ακροατής»
InTempo με τον Γιώργο Αρβανιτίδη «Τα κομμάτια μου πρώτα τα αξιολογώ σαν ακροατής»
με 0 Σχόλια 555 Views

Ξεκινάμε τη χρονιά στο InTempo δυναμικά με ροκ μουσική από τον Γιώργο Αρβανιτίδη και τους συνεργάτες του (Free Down Noize)  Συνέντευξη στην Βένια Αδαμάκου για την Κουλτουρόσουπα.

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή