Εβδομάδα Νεανικής και Κοινωνικής Καινοτομίας στη Θεσσαλονίκη.

553 Views
Εβδομάδα Νεανικής και Κοινωνικής Καινοτομίας στη Θεσσαλονίκη. Εβδομάδα Νεανικής και Κοινωνικής Καινοτομίας στη Θεσσαλονίκη.

Εβδομάδα Νεανικής και Κοινωνικής Καινοτομίας στη Θεσσαλονίκη.

Η Εβδομάδα Νεανικής και Κοινωνικής Καινοτομίας με τίτλο «Θεσσαλονίκη Forum» θα πραγματοποιηθεί από τις 28 Νοεμβρίου έως τις 2 Δεκεμβρίου 2015, στο πλαίσιο υλοποίησης του Συμφώνου Συνεργασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης με το ίδρυμα Anna Lindh. Στη διάρκεια του φόρουμ θα διοργανωθούν εκπαιδευτικά εργαστήρια, συναντήσεις με θέμα τη νεανική κοινωνική επιχειρηματικότητα και συνέδριο, στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Η συνεργασία ανάμεσα στο Δήμο και το ίδρυμα Anna Lindh εγκαινιάστηκε το 2014, με την ανάδειξη της Θεσσαλονίκης ως «Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας» και κορυφώθηκε με την υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας το 2015.

Το ίδρυμα Anna Lindh (ALF) δημιουργήθηκε το Νοέμβριο του 2004 και είναι ο πρώτος φορέας από τη σύσταση της Ευρωμεσογειακής Συνεργασίας, με 43 κράτη – μέλη, που χρηματοδοτείται από κοινού από όλα τα κράτη μέλη της, με την οικονομική αρωγή και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το «Θεσσαλονίκη Forum» επικεντρώνεται στην έρευνα και την καταγραφή της υπάρχουσας κατάστασης γύρω από τις πολιτικές για τη νεολαία, τη συμμετοχή των νέων και την κοινωνική επιχειρηματικότητα στην περιοχή της Μεσογείου. Μετέχουν ακόμη πολλά διεθνή ιδρύματα, δίκτυα και οργανισμοί, μεταξύ των οποίων το Δίκτυο EUNIC στην Ελλάδα, το Βρετανικό Συμβούλιο, η UNESCO και το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Στο πλαίσιο του φόρουμ, την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015, από τις 09.00 έως τις 19.00, θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου το συνέδριο με τίτλο «Think Social. Act Business II» σε συνεργασία με το Δίκτυο Πολιτιστικών Ινστιτούτων EUNIC στην Ελλάδα, με πρωινά θεματικά εργαστήρια και απογευματινές συνεδρίες και με τη συμμετοχή διεθνών ειδικών πάνω στην κοινωνική καινοτομία και επιχειρηματικότητα με άξονα τους νέους.


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
4.800 ψήφοι. Ανατροπές και εκπλήξεις στην ψηφοφορία για τα Βραβεία Κοινού. Ψηφίζετε μέχρι σήμερα Κυριακή 22/05
4.800 ψήφοι. Ανατροπές και εκπλήξεις στην ψηφοφορία για τα Βραβεία Κοινού. Ψηφίζετε μέχρι σήμερα Κυριακή 22/05
με 1 Σχόλια 3005 Views

Ποιες προηγούνται - Μεγάλη αύξηση επισκεψιμότητας και 4.800 ψήφοι ως τώρα ανατρέπουν –ως συνήθως- τα μέχρι στιγμής δεδομένα. Όμως τίποτα δεν έχει κριθεί. Ψηφίζετε μέχρι σήμερα Κυριακή 22/05 στις 12μμ

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερη Παράξενη ζωή