Εβδομάδα Νεανικής και Κοινωνικής Καινοτομίας στη Θεσσαλονίκη.

281 Views
Εβδομάδα Νεανικής και Κοινωνικής Καινοτομίας στη Θεσσαλονίκη. Εβδομάδα Νεανικής και Κοινωνικής Καινοτομίας στη Θεσσαλονίκη.

Εβδομάδα Νεανικής και Κοινωνικής Καινοτομίας στη Θεσσαλονίκη.

Η Εβδομάδα Νεανικής και Κοινωνικής Καινοτομίας με τίτλο «Θεσσαλονίκη Forum» θα πραγματοποιηθεί από τις 28 Νοεμβρίου έως τις 2 Δεκεμβρίου 2015, στο πλαίσιο υλοποίησης του Συμφώνου Συνεργασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης με το ίδρυμα Anna Lindh. Στη διάρκεια του φόρουμ θα διοργανωθούν εκπαιδευτικά εργαστήρια, συναντήσεις με θέμα τη νεανική κοινωνική επιχειρηματικότητα και συνέδριο, στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Η συνεργασία ανάμεσα στο Δήμο και το ίδρυμα Anna Lindh εγκαινιάστηκε το 2014, με την ανάδειξη της Θεσσαλονίκης ως «Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας» και κορυφώθηκε με την υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας το 2015.

Το ίδρυμα Anna Lindh (ALF) δημιουργήθηκε το Νοέμβριο του 2004 και είναι ο πρώτος φορέας από τη σύσταση της Ευρωμεσογειακής Συνεργασίας, με 43 κράτη – μέλη, που χρηματοδοτείται από κοινού από όλα τα κράτη μέλη της, με την οικονομική αρωγή και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το «Θεσσαλονίκη Forum» επικεντρώνεται στην έρευνα και την καταγραφή της υπάρχουσας κατάστασης γύρω από τις πολιτικές για τη νεολαία, τη συμμετοχή των νέων και την κοινωνική επιχειρηματικότητα στην περιοχή της Μεσογείου. Μετέχουν ακόμη πολλά διεθνή ιδρύματα, δίκτυα και οργανισμοί, μεταξύ των οποίων το Δίκτυο EUNIC στην Ελλάδα, το Βρετανικό Συμβούλιο, η UNESCO και το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Στο πλαίσιο του φόρουμ, την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015, από τις 09.00 έως τις 19.00, θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου το συνέδριο με τίτλο «Think Social. Act Business II» σε συνεργασία με το Δίκτυο Πολιτιστικών Ινστιτούτων EUNIC στην Ελλάδα, με πρωινά θεματικά εργαστήρια και απογευματινές συνεδρίες και με τη συμμετοχή διεθνών ειδικών πάνω στην κοινωνική καινοτομία και επιχειρηματικότητα με άξονα τους νέους.


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
  • 2020: Έτος Μελίνα Μερκούρη - Το πρόγραμμα εκδηλώσεων
    2020: Έτος Μελίνα Μερκούρη - Το πρόγραμμα εκδηλώσεων
    639 Views

     Το πρόγραμμα εκδηλώσεων για το έτος Μελίνα Μερκούρη, όπως έχει ανακηρυχθεί το 2020 από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, ανακοινώθηκε στο Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη από την υπουργό Λίνα Μενδώνη, τον πρόεδρο του Ιδρύματος Χριστόφορο Αργυρόπουλο, τη γενική γραμματέα Μανουέλα Παυλίδου, τον διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη, μέλη της επιτροπής του τιμητικού έτους, στην οποία προεδρεύει ο πρώην Γάλλος υπουργός Πολιτισμού, Ζακ Λανγκ.


    Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή