Ιππότης της Λεγεώνας της Τιμής ο Γιάννης Μπουτάρης, παρασημοφορήθηκε!

307 Views
Ιππότης της Λεγεώνας της Τιμής ο Γιάννης Μπουτάρης, παρασημοφορήθηκε! Ιππότης της Λεγεώνας της Τιμής ο Γιάννης Μπουτάρης, παρασημοφορήθηκε!

 Ιππότης της Λεγεώνας της Τιμής ο Γιάννης Μπουτάρης, παρασημοφορήθηκε! 

Το παράσημο του Ιππότη της Λεγεώνας της Τιμής απένειμε στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, στο όνομα του προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας, ο πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα Christophe Chantepy, απόψε, σε ειδική εκδήλωση στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, παρουσία του γενικού προξένου της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη Philippe Ray, εκπροσώπων φορέων της πόλης, ξένων προξένων και διπλωματών, επισήμων, κ.α.

«Επιτρέψτε μου να εκφράσω το θαυμασμό μου για αυτό που είστε και για αυτό που κάνετε. Κι επιτρέψτε μου να σας πω, ότι οι περισσότεροι μοιράζονται αυτό το θαυμασμό» τόνισε ο Christophe Chantepy, παρασημοφορώντας τον δήμαρχο με το διάσημα του Ιππότη της Λεγεώνας της Τιμής. Ο πρέσβης της Γαλλίας αναφέρθηκε στην πορεία του δημάρχου στα κοινά και στις εξωστρεφείς δράσεις και πρωτοβουλίες, που ανέλαβε για τη Θεσσαλονίκη στο διάστημα της θητείας του, αλλά και σε βιογραφικά στοιχεία της ζωής του, εστιάζοντας και στο προσωπικό και στο επαγγελματικό επίπεδο, στην αμπελουργία, που τον έφερε σε επαφή ακόμη πιο πολύ με τη Γαλλία, τον πολιτισμό και την κουλτούρα της.

Ο Christophe Chantepy πρόσθεσε ότι η δημιουργία της πρώτης θερμοκοιτίδας για νεοφυείς καινοτόμες επιχειρήσεις (OK! THESS), όπως και η υποστήριξη της υποψηφιότητας της Θεσσαλονίκης για Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014, δείχνει το ενδιαφέρον του κ. Μπουτάρη για τη νέα γενιά και σημείωσε ότι και η γαλλική πρεσβεία μοιράζεται κι εκείνη την ίδια πεποίθηση «ότι η νεολαία που καινοτομεί, αξίζει όλη μας την προσοχή και ότι το μέλλον μας οικοδομείται χάρη σε αυτήν».

«Η πόλη της Θεσσαλονίκης έχει ιστορικούς δεσμούς με τη Γαλλία» επεσήμανε ο Γιάννης Μπουτάρης, κατά την τελετή της παρασημοφόρησης του, ευχαριστώντας για την τιμή προς το πρόσωπο του και αναφέροντας, ενδεικτικά, γαλλικά ιδρύματα, φορείς, χώρους και τοπωνύμια στην πόλη που υπενθυμίζουν αυτούς τους διαχρονικούς δεσμούς. Αναφέρθηκε στις επιδράσεις που άσκησε στον ίδιο η γαλλική παιδεία και κουλτούρα, τους «σχεδόν συγγενικούς δεσμούς» που τον συνδέουν με τη Γαλλία, αλλά και τις ιστορικές σχέσεις της Θεσσαλονίκης με την Γαλλία. Μεταξύ άλλων, επεσήμανε την μετανάστευση κατά τις δύο πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα, πολλών Θεσσαλονικέων εβραίων στο Παρίσι, αλλά και την συμφωνία που υπογράφηκε φέτος τον Ιανουάριο με ιδρύματα και φορείς, μεταξύ αυτών και γαλλικού οργανισμού «Mémorial de la Shoah», για παροχή τεχνογνωσίας για την δημιουργία «Μουσείου του Ολοκαυτώματος» στη Θεσσαλονίκη.

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε επίσης σε πρωτοβουλίες του δήμου, που έτυχαν ένθερμης υποδοχής από γαλλικής πλευράς, στο πλαίσιο της «διπλωματίας των πόλεων» για την ανάδειξη της Θεσσαλονίκης, ως τουριστικού και επιχειρηματικού πόλου έλξης, υπογράμμισε ότι η Θεσσαλονίκη είναι και τυπικά αδελφοποιημένη με τη Μασσαλία και τη Νίκαια, αλλά και μέλος, όπως και το Παρίσι, του προγράμματος «εκατό ανθεκτικές πόλεις» και αναφέρθηκε σε δράσεις που θα πρέπει να αναληφθούν από κοινού στο πλαίσιο του προγράμματος για την «ενίσχυση της ″ανθεκτικότητας″ των πόλεων, απέναντι στις περιβαλλοντικές, κοινωνικές και οικονομικές προκλήσεις του 21ου αιώνα».

«Στην εκδήλωση, τη σημερινή, μας δίνεται η δυνατότητα, να εμπεδώσουμε αυτή την ιστορική σχέση και να επιβεβαιώσουμε την αμοιβαία εκτίμηση που μας συνδέει εδώ και πολλά χρόνια» τόνισε ο Γιάννης Μπουτάρης.


Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: Γιάννης Μπουτάρης

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
«Ατενίζοντας τον χρόνο»: Μια ιστορία του Σ. Παρχαρίδη εμπνευσμένη από φωτογραφίες των Ελένη &. Παναγιώτη Σταθοπούλου.
«Ατενίζοντας τον χρόνο»: Μια ιστορία του Σ. Παρχαρίδη εμπνευσμένη από φωτογραφίες των Ελένη &. Παναγιώτη Σταθοπούλου.
με 0 Σχόλια 3651 Views

Όταν η πρώτη πέτρα ακούμπησε τη γη, για να γίνει θεμέλιο, που θα στέγαζε ζωές, όνειρα και ελπίδες, δεν φανταζόταν πως θα γινόταν σιωπηλός μάρτυρας μιας πορείας στην φθορά αλλά και την εξέλιξη, τη δημιουργία, τη ζωή. Μια πρωτότυπη #ιστορία γραμμένη από τον ηθοποιό και σκηνοθέτη #ΣταύροςΠαρχαρίδης εμπνευσμένη από φωτογραφίες της συγγραφέας Ελένης Σταθοπούλου και του φωτογράφου Παναγιώτη Σταθόπουλου  για τη στήλη «ΕικόνεςΛέξεις» και την #Κουλτουρόσουπα.

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή