Το Μάιο ολοκληρώνεται η εκκένωση της Αγοράς Μοδιάνο

658 Views
 Το Μάιο ολοκληρώνεται η εκκένωση της Αγοράς Μοδιάνο Το Μάιο ολοκληρώνεται η εκκένωση της Αγοράς Μοδιάνο

Μέχρι το Μάιο αναμένεται ότι θα εκδοθούν οι άδειες, για να ξεκινήσει η αποκατάσταση της ιστορικής Αγοράς Μοδιάνο στη Θεσσαλονίκη. Εντός του ίδιου χρονοδιαγράμματος, αναμένεται ότι θα ολοκληρωθεί η εκκένωση της Στοάς από τους υπάρχοντες καταστηματάρχες. Αμέσως μετά θα ξεκινήσουν οι εργασίες αναπαλαίωσης του εμβληματικού κτιρίου, που αναμένεται θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος  του 2019 ή τις αρχές του 2020 να ανοίξει ανανεωμένη.

Η εταιρεία «Στοά Μοδιάνο Α.Ε.» των ομίλων Φάις και Notos Com, επιδιώκει να καταστήσει την αγορά υπερσύγχρονη σκεπαστή αγορά τροφίμων και τουριστική ατραξιόν. Ωστόσο, ο χώρος θα διατηρήσει το παραδοσιακό του χρώμα. 

Σύμφωνα με δηλώσεις κύκλων της εταιρείας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, άμεσα, ενδεχομένως και την επόμενη εβδομάδα, θα ξεκινήσει η διαδικασία τοποθέτησης ικριωμάτων στο υπόγειο της Στοάς για τη στήριξη του δαπέδου.  
Η παρέμβαση πρέπει να γίνει άμεσα. Σύμφωνα με πόρισμα επιτροπής του υπουργείου Πολιτισμού, στο χώρο υπάρχουν «πολύ σοβαρά στατικά προβλήματα».

Ο χώρος είναι διατηρητέος, τόσο ως ακίνητο όσο και ως χρήση. Το υπόγειο θα παραμείνει ως έχει, δηλαδή ως αποθήκη. Δικαίωμα «πρώτης επιλογής» για τους σημερινούς καταστηματάρχες

Την ίδια ώρα, η εκκένωση του κτιρίου προχωρά, αφού καθημερινά φεύγει κι ένα κατάστημα. Οι ίδιοι κύκλοι υποστηρίζουν ότι οι συνεπείς επιχειρηματίες και επαγγελματίες, που καταβάλλουν κανονικά τα ενοίκιά τους θα έχουν το δικαίωμα πρώτης επιλογής για να επιστρέψουν στη Στοά, όταν ολοκληρωθεί. Ωστόσο, η επιστροφή τους θα γίνει «με τους τότε όρους». Πάντως, με βάση τα στοιχεία που διαθέτουν, μόλις 6-7 καταστήματα εμπίπτουν στην κατηγορία των συνεπώς, ενώ οι υπόλοιποι δεν είχαν πληρώσει μισθώματα «ακόμη και για 6-7 χρόνια». 

Τα ενοίκια θα είναι υψηλότερα, αλλά το τελικό ύψος θα οριστεί με βάση τις συνθήκες της αγοράς το 2020. 

Επενδύσεις 4,5 – 5 εκατ. ευρώ 

Η εταιρεία βρίσκεται σε συνομιλίες για τη μεταβίβαση ποσοστού άλλων ιδιοκτητών σε αυτή, ενώ εκτιμάται ότι στο τέλος θα έχει περίπου το 55%. Μέχρι στιγμής ο όμιλος έχει το εξαγόρασε από το ΤΑΙΠΕΔ το 43,63% έναντι τιμήματος 1,9 εκατ. ευρώ σε διαγωνισμό. 

Στο ακίνητο αναμένεται να γίνουν επενδύσεις ύψους 4,5-5 εκατ. ευρώ, ωστόσο το ακριβές ύψος δεν έχει οριστικοποιηθεί. 


Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: ΕπικαιρότηταΜοδιάνο

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Η «Πελότα» της απόλαυσης, των ανατροπών, του ερμηνευτικού άθλου… Είδαμε και σχολιάζουμε
Η «Πελότα» της απόλαυσης, των ανατροπών, του ερμηνευτικού άθλου… Είδαμε και σχολιάζουμε
με 0 Σχόλια 1219 Views

 Ο θεατής θα απολαύσει με όλη τη σημασία της λέξης, μια ευφάνταστη «πολυπρόσωπη» κωμωδία και τις θεαματικές επιδόσεις ενός άξιου ηθοποιού σε ρόλους-αποκάλυψη… Η «Πελότα» της απόλαυσης, των ανατροπών, του ερμηνευτικού άθλου… Είδε και σχολιάζει η Πίτσα Στασινοπούλου

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή