Ποια 6 έργα ενέκρινε η Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης και με πόσες χιλ. ευρώ...…

657 Views
Ποια 6 έργα ενέκρινε η Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης και με πόσες χιλ. ευρώ...… Ποια 6 έργα ενέκρινε η Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης και με πόσες χιλ. ευρώ...…ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Στη σημερινή συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, η Μητροπολιτική Επιτροπή ενέκρινε έξι έργα που εντάσσονται στην Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) συνολικού προϋπολογισμού περίπου 9 εκ. ευρώ, που στόχο έχουν την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών της Θεσσαλονίκης.
 
Τα πέντε έργα αφορούν την πρόσκληση για την δημιουργία και αναβάθμιση του πρασίνου στην περιοχή εφαρμογής της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης και το έκτο την πρόταση του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου για την πρόσκληση που αφορά τις καθαρές αστικές μεταφορές.
 
Πιο συγκεκριμένα έργα που εγκρίνονται είναι:
 
1.Βιοκλιματική αναβάθμιση του συνοικισμού Αγίου Νεκταρίου στον Δήμο Αμπελοκήπων Μενεμένης.
Πρόκειται για μία πράξη που εντάσσεται στην προσπάθεια του Δήμου για μία ολοκληρωμένη παρέμβαση του πρασίνου με ανάπλαση ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων στον συνοικισμό Αγίου Νεκταρίου Δενδροποτάμου.
 
Προϋπολογισμός έργου 4.210.521,34 ευρώ
 
2. Εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης(Led) σε όλες τις διαδρομές προς τους χώρους πρασίνου του Δήμου Αμπελοκήπων -Μενεμένης που ενέταξε στη Στρατηγική της ΟΧΕ-ΒΑΑ η οποία στόχο έχει την δημιουργία ενός συνολικά "πράσινου" αποτυπώματος στην περιοχή.
 
Προϋπολογισμός έργου: 2.525.076,48 ευρώ
 
3.Προμήθεια επτά ηλεκτροκίνητων οχημάτων, ενός απορριμματοφόρου αντιρρυπαντικής τεχνολογίας και τριών επιδαπέδιων σταθμών φόρτισης στον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου. Μ' αυτόν τον τρόπο ο Δήμος συμμετέχει στην προσπάθεια που γίνεται μέσω της ΣΒΑΑ να στηθεί στην Μητροπολιτική περιοχή της Θεσσαλονίκης ένα πρότυπο δίκτυο ηλεκτροκίνησης αυτοδιοικητικών οχημάτων.
 
Προϋπολογισμός έργου: 324.136 ευρώ
 
4. Ανάπλαση του πάρκου Μπότσαρη Ηλέκτρας. Πρόκειται για ένα έργο συνολικής αναβάθμισης μίας "δύσκολης" περιοχής του αστικού ιστού που έχει ανάγκη από πράσινο.
 
Προϋπολογισμός έργου 884.000 ευρώ
 
5.Ανακατασκευή Πάρκου Πασσαλίδη στην Καλαμαριά . Η διαμόρφωση του χώρου θα αναβαθμίσει το άμεσο αστικό περιβάλλον, το μικροκλίμα της περιοχής και θα παρέχει στους κατοίκους ένα χώρο ανάπαυσης και αναψυχής
 
Προϋπολογισμός έργου:613.609,44
 
6. Εκσυγχρονισμός του Δημοτικού φωτισμού σε επιλεγμένους οδικούς άξονες του Δήμου Καλαμαριάς
 
Προϋπολογισμός έργου : 482.016,46 ευρώ.
 
Παρά τις δυσκολίες που ανέκυψαν στην μετά Κορωνιό εποχή, η Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης λόγω των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων, διαθέτει πληθώρα αναπτυξιακών δυνατοτήτων και  συνεχίζει να "τρέχει" την Στρατηγική για την Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη προς όφελος των πολιτών
-----------------------------------------
 
* H Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης (ΜΕΘ) είναι ο μητροπολιτικός αυτοδιοικητικός θεσμός σε επίπεδο νομού Θεσσαλονίκης με Αντιπεριφερειάρχη την κ. Βούλα Πατουλίδου στο πλαίσιο της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας.
 
*Ως προς τις αρμοδιότητες η Μητροπολιτική Επιτροπή ασκεί τις αρμοδιότητες του Περιφερειακού Συμβουλίου. 

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
«Drama for Life» της Δέσποινας Καλαϊτζίδου: Η νέα θεατρική στήλη της «Κ» από 15/4
«Drama for Life» της Δέσποινας Καλαϊτζίδου: Η νέα θεατρική στήλη της «Κ» από 15/4
με 0 Σχόλια 524 Views

Η στήλη αυτή θα προσπαθήσει να δείξει πτυχές θεατρικών κειμένων και θεατρικών τεχνικών που συνδέονται με τον άνθρωπο και την κοινωνία στην οποία ζει, βασανίζεται, αλλά συνεχίζει με τόλμη να αγαπά.


Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή