Μήνυση του Δήμου Παύλου Μελά κατά ανύπαρκτων επιτροπών που «δεν παίζουν τίμια» με ανώνυμες καταγγελίες

479 Views
Μήνυση του Δήμου Παύλου Μελά κατά ανύπαρκτων επιτροπών που «δεν παίζουν τίμια» με ανώνυμες καταγγελίες Μήνυση του Δήμου Παύλου Μελά κατά ανύπαρκτων επιτροπών που «δεν παίζουν τίμια» με ανώνυμες καταγγελίες

 


Δ.Τ.

Μηνυτήρια αναφορά, του ΔΗΜΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ κατά παντός υπευθύνου, κατατέθηκε την Παρασκευή 8.1.2021, ενώπιον της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, για ποινικά αδικήματα όπως αυτά της ψευδούς καταγγελίας, ψευδούς καταμήνυσης, συκοφαντικής δυσφήμισης και παράβασης του ν. 3584/2007 (Κώδικας Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων), που τελέστηκαν λόγω των αλλεπάλληλων ανώνυμων και αποδεδειγμένα αβάσιμων καταγγελιών, σε βάρος του δήμου και των υπηρεσιών του.
 
Ειδικότερα, πρόκειται για σωρεία (άνω των 30 περιπτώσεων) άνανδρων επιθέσεων με ψευδείς, ανυπόστατες και συκοφαντικές καταγγελίες από ανύπαρκτες επιτροπές πολιτών, οι οποίες παρουσιάζονται με διάφορες επωνυμίες όπως:
«ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ» ή
«ΑΝΩΝΥΜΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ» ή
«ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ», 
απέναντι στο έργο των υπηρεσιών του δήμου.
 
Οι καταγγελίες στρέφονται κατά πράξεων και αποφάσεων των αρμοδίων οργάνων του Δήμου Παύλου Μελά, που αφορούν σε μείζονος σημασίας έργα και διαδικασίες, όπως:
➢ το έργο της ανάπλασης του πρώην Στρατοπέδου Παύλου Μελά,
➢ την εκπόνηση Στρατηγικών Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) για τις περιοχές Πολίχνης-Ευκαρπίας,
➢ το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο του πρώην Στρατοπέδου Παύλου Μελά,
➢ το πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων,
➢ τη χρηματοδότηση σχολικών αιθουσών,
➢ καθώς και σε άλλες επιμέρους αναθέσεις για την παροχή έργων και υπηρεσιών σημαντικών για τη λειτουργία του Δήμου.
Να σημειωθεί ότι οι παραπάνω πράξεις και αποφάσεις του Δήμου Παύλου Μελά έχουν ήδη ελεγχθεί και έχουν κριθεί ως νόμιμες από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές.
 
Η τακτική την οποία ακολουθούν οι ανώνυμοι καταγγέλλοντες είναι συγκεκριμένη.
 
Κατ’ αρχάς απευθύνουν τις καταγγελίες στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης, η οποία ελέγχει τη νομιμότητα των αποφάσεων των δημοτικών οργάνων. Όταν η ως άνω ελεγκτική αρχή τους διαβεβαιώνει για τη νομιμότητα των αποφάσεων του Δήμου, οι καταγγέλλοντες επικαλούνται τις ίδιες καταγγελίες και τις αποστέλλουν και σε άλλες Διοικητικές και Δικαστικές Αρχές (Εισαγγελίες Πρωτοδικών, Εισαγγελίες Διαφθοράς, Αρχή Διαφάνειας, Γραφείο Πρωθυπουργού, Υπουργείο Εσωτερικών κλπ), ευελπιστώντας να βρεθεί έστω και μια μικρή αστοχία (κάτι που επίσης δεν έχει διαπιστωθεί) που θα ικανοποιήσει την «κίτρινη» πολιτική τους. Η δε δράση τους, δε σταματά ούτε την κρίσιμη περίοδο της πανδημίας που όλοι μαζί, εργαζόμενοι και διοικούντες, έχουμε επιδοθεί στη μάχη για τη διατήρηση της ποιότητας των παρεχόμενων προς τον πολίτη υπηρεσιών και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.
 
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να απασχολούνται τα όργανα του Δήμου και κυρίως οι υπάλληλοι των Υπηρεσιών για πολλές εργατοώρες, σε βάρος των τακτικών τους καθηκόντων, με κίνδυνο καθυστέρησης της προόδου έργων και διαδικασιών, καθώς και απώλειας χρηματοδοτήσεων, προκειμένου να συντάσσουν έγγραφες απόψεις επί των καταγγελλομένων, να συγκεντρώνουν σχετικά έγγραφα και να προσέρχονται σε διάφορες υπηρεσίες (πχ Πταισματοδικείο) για να καταθέτουν, με συνέπεια να απουσιάζουν από τα γραφεία τους.
 
 

Έργο κάθε Δημοτικής Αρχής αποτελεί η υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος και η εφαρμογή πολιτικών προς όφελος του πολίτη.

Σε αυτόν τον βασικό κανόνα ορίζονται και οριοθετούνται οι ενέργειες και οι αποφάσεις της διοίκησης του Δήμου Παύλου Μελά.
Καταθέσαμε μηνυτήρια αναφορά σε συνεργασία με τις θιγόμενες Διευθύνσεις των υπηρεσιών του δήμου, με τη βεβαιότητα ότι τα στοιχεία των καταγγελλόντων θα εξευρεθούν από τις ανακριτικές αρχές και οι φυσικοί υπαίτιοι θα τεθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης, ώστε να απολογηθούν για τις παράνομες πράξεις που έχουν τελέσει σε βάρος του Δήμου μας, των υπηρεσιών του και κατ’ επέκταση σε βάρος των Δημοτών.
 
Οι ενέργειες που στηρίζονται σε αβάσιμες κατηγορίες αποτελούν στείρες και επικίνδυνες πρακτικές, πρωτίστως εναντίον των πολιτών.
 
Με δειλούς δεν αναπτύχθηκε ποτέ οι τόπος μας!
 
Προχωράμε. 

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: Δήμος Παύλου Μελά

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Εργαζόμενοι Τέχνης και Πολιτισμού: Ξεκίνησε η υποβολή δηλώσεων για το επίδομα 534 ευρώ
Εργαζόμενοι Τέχνης και Πολιτισμού: Ξεκίνησε η υποβολή δηλώσεων για το επίδομα 534 ευρώ
με 0 Σχόλια 1382 Views
..μπορούν να υποβάλλουν υπεύθυνες δηλώσεις οι εργαζόμενοι της Τέχνης και του Πολιτισμού για τη χορήγηση του επιδόματος των 534 ευρώ για τον μήνα Ιανουάριο και το επίδομα 534 ευρώ για τον μήνα Φεβρουάριο, 
Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή