Μεγάλο αναπτυξιακό εργαλείο η ΔΕΘ, δήλωσε ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου.

689 Views
Μεγάλο αναπτυξιακό εργαλείο η ΔΕΘ, δήλωσε ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου. Μεγάλο αναπτυξιακό εργαλείο η ΔΕΘ, δήλωσε ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου.

Μεγάλο αναπτυξιακό εργαλείο η ΔΕΘ, δήλωσε ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου.

Ένα από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά εργαλεία της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας, χαρακτήρισε τη ΔΕΘ-Helexpo, ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, σημειώνοντας πως "από εδώ και πέρα κάθε χρόνος θα είναι καλύτερος για τον εθνικό εκθεσιακό φορέα".
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΔΕΘ-Helexpo, ο κ. Καράογλου έθεσε και τις προκλήσεις για την εταιρεία για το 2014, υπογραμμίζοντας το ζήτημα της αναζήτησης ενός διεθνούς στρατηγικού εταίρου, με μεγάλη εκθεσιακή εμπειρία και τεχνογνωσία.
Όσον αφορά στις εκθεσιακές εγκαταστάσεις, ο Υπουργός επισήμανε ότι είναι εφικτό το 2014 να ξεκινήσει η ανακαίνιση και αναβάθμιση των υφιστάμενων εκθεσιακών εγκαταστάσεων, ενώ ο στόχος της μετεγκατάστασης υπήρξε και παραμένει, όταν το επιτρέψουν οι οικονομικές συνθήκες.
Ο κ. Καράογλου τόνισε επιπλέον πως στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού των εκθεσιακών εγκαταστάσεων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ένα μέρος του ακινήτου θα αποδοθεί στην πόλη για Μητροπολιτικό Πάρκο.
Ακόμη, δήλωσε πως η ΔΕΘ-Helexpo μπορεί να εστιάσει και σε νέα εκθεσιακά γεγονότα.
Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, είπε πως η εξωστρέφεια είναι ο βασικότερος πυλώνας για τη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία και μπορεί να υπηρετηθεί με φορείς, όπως η ΔΕΘ-Helexpo.
Παράλληλα, ανέφερε πως "η ΔΕΘ έχει και πάλι την ευκαιρία να αλλάξει και να εκσυγχρονιστεί, να γίνει ένα σύγχρονο εκθεσιακό κέντρο με συνεδριακές υποδομές. Μέσα από αυτό να τονώσουμε και το τουριστικό ρεύμα στην περιοχή".
Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, κ. Γιώργος Τσαμασλής, σημείωσε πως η ΔΕΘ-Helexpo θα καταγράψει επιτυχίες και το 2014.
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας, επισήμανε ότι "το 2013 ήταν μία χρονιά επανεκκίνησης για τον εθνικό εκθεσιακό φορέα και το δείγμα γραφής το δώσαμε σε δύο πολύ σημαντικά γεγονότα, στη ΔΕΘ με περίπου 200.000 επισκέπτες και στον Αστερόκοσμο, όπου ξεπεράσαμε τους 150.000 επισκέπτες".
"Ο στόχος φέτος είναι η διεθνοποίηση της ΔΕΘ-Helexpo. Βέβαια και η αναβάθμιση των κλαδικών εκθέσεων και η συμμετοχή της πόλης στα γεγονότα της έκθεσης είναι επίσης κορυφαίοι στόχοι", κατέληξε ο κ. Τζήκας.
Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, αναφέρθηκε στις επιδόσεις της εταιρείας το 2013, αλλά και στις προοπτικές του 2014.
Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε πως η εταιρεία στο δεύτερο εξάμηνο του 2013 παρουσίασε κερδοφόρο αποτέλεσμα και το σύνολο της περσινής χρήσης θα παρουσιάσει θετικό αποτέλεσμα προ φόρων, ενώ το 2014 θα καταγραφτεί κερδοφορία και μετά φόρων.
Στο "μέτωπο" της προετοιμασίας για την 79η ΔΕΘ τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, έχουν ήδη γίνει προκρατήσεις για σχεδόν τα μισά εκθεσιακά περίπτερα.
Το φετινό εκθεσιακό πρόγραμμα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τρία εκθεσιακά γεγονότα στην Αθήνα, ενώ ο κ. Ποζρικίδης υπογράμμισε ότι η επικείμενη έκθεση Agrotica αναμένεται να καταγράψει πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών και σημαντική διεύρυνση εκθετών.
Ακόμη, η διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo, που έχει υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με τον Ρωσικό Εκθεσιακό φορέα, θα μεταβεί τον Μάρτιο στη Ρωσία μαζί με τις Περιφέρειες της Βόρειας Ελλάδας για να παρουσιαστούν οι δυνατότητες προσέλκυσης τουριστών στη Μακεδονία-Θράκη.
Η ΔΕΘ-Helexpo ανέλαβε πριν λίγες ημέρες να υλοποιήσει και το πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και στοχεύει να επιτύχει το ίδιο και για την Περιφέρεια Κεντρικής και για την Δυτικής Μακεδονίας.
Χαιρετισμούς και ευχές για τη νέα χρονιά, αλλά και για τις προοπτικές ανάπτυξης της ΔΕΘ-Helexpo, απηύθυναν στην εκδήλωση και μέλη του Δ.Σ. της εταιρείας, ενώ τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης εκπροσώπησε ο Αρχιμανδρίτης Αλεξίου Μεθόδιος.
 
Τα Ευχόδεντρα της Αγάπης
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, παραδόθηκαν και οι επιταγές από τους φορείς, που «υιοθέτησαν» τα Ευχόδεντρα της Αγάπης, προς κοινωφελή ιδρύματα.
Η ΔΕΘ-Helexpo εγκατέστησε τα Ευχόδεντρα της Αγάπης, πέντε αληθινά έλατα, δύο μέτρων έκαστο, στην καρδιά του «Αστερόκοσμου» και τα έσοδα από την «υιοθέτηση» κάθε Ευχόδεντρου κατευθύνθηκαν στα παρακάτω κοινωφελή ιδρύματα.
Ειδικότερα, η Τράπεζα Αττικής παρέδωσε την επιταγή στο Ίδρυμα Άσυλο του Παιδιού, η Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης στο Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες Βορείου Ελλάδος Η Λάμψη, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης στο Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία) και το Πάρκο του Αστερόκοσμου-ΔΕΘ Helexpo AE στο Ορφανοτροφείο Θηλέων Η Μέλισσα.

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
'Σασμός - Ψυχογραφώντας την Άννα',
'Σασμός - Ψυχογραφώντας την Άννα', "Πέρα από αυτό που βλέπεις" | Νέλη Βυζαντιάδου.
με 0 Σχόλια 3396 Views

Η Άννα, όπως και πολλές άλλες γυναίκες, δεν ξέρουν να είναι τίποτα άλλο πέρα από νοικοκυρές, σύζυγοι και μητέρες. Αν βγουν από τη ζώνη ασφαλείας που είναι το σπίτι τους, θα τα χάσουν. Θα τα χάσουν και θα χαθούν. Γράφει η Νέλη Βυζαντιάδου για την Κουλτουρόσουπα.


Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη