«Μαθηματικά ΜΕ διάκριση και ΧΩΡΙΣ διακρίσεις» στον Πύργο της Παιδαγωγικής του ΑΠΘ

610 Views
«Μαθηματικά ΜΕ διάκριση και ΧΩΡΙΣ διακρίσεις» στον Πύργο της Παιδαγωγικής του ΑΠΘ «Μαθηματικά ΜΕ διάκριση και ΧΩΡΙΣ διακρίσεις» στον Πύργο της Παιδαγωγικής του ΑΠΘ

«Μαθηματικά ΜΕ διάκριση και ΧΩΡΙΣ διακρίσεις» στον Πύργο της Παιδαγωγικής του ΑΠΘ

Η Ένωση Ερευνητών της Διδακτικής των Μαθηματικών σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης και το Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης της Παιδαγωγικής Σχολής του ΑΠΘ, διοργανώνουν το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο, με διεθνή συμμετοχή, με θέμα: «Μαθηματικά ΜΕ διάκριση και ΧΩΡΙΣ διακρίσεις».

Σύμφωνα με τους διοργανωτές «τα Μαθηματικά αποτελούν ένα υψηλό ανθρώπινο δημιούργημα με ευρύτατες εφαρμογές σε όλες τις διαστάσεις της προσωπικής, επαγγελματικής και κοινωνικής ζωής των ανθρώπων και θεμελιώδες αντικείμενο διδασκαλίας στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Για το λόγο αυτό η ανάγκη  προσέγγισης και κατανόηση τους από όλα τα νέα παιδιά είναι σημαντικό ζητούμενο.

Ωστόσο ζητήματα που συνδέονται με πολιτικές και εκπαιδευτικές επιλογές έχουν εμποδίσει την ολοκληρωμένη αυτή προσέγγιση και έχουν στερήσει την πρόσβαση πολλών παιδιών στη μαθηματική γνώση. Παράλληλα όμως έχουν υποβιβάσει και τις ευκαιρίες που δίνονται στα παιδιά εκείνα που διακρίνονται στα Μαθηματικά».

Σκοπός του Συνεδρίου είναι η ανάπτυξη επιστημολογικών, κοινωνικο- πολιτισμικών, ψυχολογικών, διδακτικών και παιδαγωγικών προσεγγίσεων στη μελέτη του συνεχούς ανάμεσα στα χαρισματικά παιδιά και τα παιδιά που έχουν δυσκολίες με τα Μαθηματικά και προτάσεων που επιτρέπουν τη ολοκληρωμένη πρόσβαση στη μαθηματική γνώση.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 4 έως και την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015, στον Πύργο της Παιδαγωγικής του ΑΠΘ.

Επίσημες γλώσσες του Συνεδρίου είναι η ελληνική και η αγγλική.
 


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Συνταρακτική «Σέρρα, Η ψυχή του Πόντου» και καθηλωτική Χρύσα Παπά. Είδαμε & σχολιάζουμε
Συνταρακτική «Σέρρα, Η ψυχή του Πόντου» και καθηλωτική Χρύσα Παπά. Είδαμε & σχολιάζουμε
με 0 Σχόλια 3811 Views
Πρόκειται για μια άκρως αξιόλογη παράσταση που αξίζει ο καθένας μας να την παρακολουθήσει, γιατί πέρα απ’ την ενδιαφέρουσα πλοκή, τα έντονα συναισθήματα και την ικανότητα της ηθοποιού, είναι ένα έργο που διεισδύει βαθιά στην ανθρώπινη ψυχή..  Είδε η Ελένη Γιαννακίδου και σχολιάζει για την Κουλτουρόσουπα
Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο