Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στις «Μαγεμένες»

556 Views
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στις «Μαγεμένες» Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στις «Μαγεμένες»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στις «Μαγεμένες»

Εντυπωσιασμένος από τις «Μαγεμένες», που κοσμούν εδώ και λίγο καιρό το περίπτερο 3 του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, εμφανίστηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την επίσκεψή του στην έκθεση των αντιγράφων των τεσσάρων αμφίπλευρων γλυπτών, η οποία πριν από λίγες ημέρες συμπληρώθηκε και με ένα θραύσμα από τον πέμπτο πεσσό του μνημείου.

Ο κ. Παυλόπουλος ξεναγήθηκε στον χώρο από τον πρόεδρο της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσο Τζήκα, τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, κ. Κυριάκο Ποζρικίδη και τον εκπρόσωπο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης, κ. Αστέριο Λιούτα, και έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον θρύλο και την ιστορία των «Μαγεμένων», που αποχωρίστηκαν βίαια τη γενέτειρα πόλη τους πριν από 151 χρόνια. «Τα γλυπτά είναι πολύ εντυπωσιακά» σημείωσε, συγχαίροντας τη ΔΕΘ-Helexpo για την πρωτοβουλία της και χαρακτηρίζοντάς την «όαση» για τη Θεσσαλονίκη. Ιδιαίτερα στάθηκε ο κ. Παυλόπουλος στο γεγονός ότι η έκθεση των «Μαγεμένων» είναι προσβάσιμη σε πολύ κόσμο και ειδικά στη νεολαία. Σημείωσε δε πως τώρα είναι η κατάλληλη εποχή για να κάνει η πόλη μεγάλα πράγματα.

Ο κ. Τζήκας ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πως μετά το πέρας της έκθεσης των «Μαγεμένων», τα γλυπτά θα επιστραφούν στην πόλη, έπειτα από την απόφαση που θα πάρουν το υπουργείο Πολιτισμού και ο δήμος Θεσσαλονίκης για το πού θα χωροθετηθούν. 


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
'Η Στοργή - Ψυχογραφώντας το Χρήστο και την Αγνή',
'Η Στοργή - Ψυχογραφώντας το Χρήστο και την Αγνή', "Πέρα από αυτό που βλέπεις" | Νέλη Βυζαντιάδου.
με 0 Σχόλια 2176 Views

Δεν κρατάμε έναν άνθρωπο δίπλα μας αν δε θέλει να μείνει. Ούτε περιμένουμε από τον άλλο να μας πει να φύγουμε αν εμείς έχουμε ήδη αποφασίσει ότι θέλουμε να φύγουμε.  Γράφει η Νέλη Βυζαντιάδου για την Κουλτουρόσουπα.

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη