«Ως εδώ και μη παρέκει». Οι νέοι για την λογοδοσία στην πολιτική στη Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης

614 Views
«Ως εδώ και μη παρέκει». Οι νέοι για την λογοδοσία στην πολιτική στη Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης «Ως εδώ και μη παρέκει». Οι νέοι για την λογοδοσία στην πολιτική στη Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης

«Ως εδώ και μη παρέκει». Οι νέοι για την λογοδοσία στην πολιτική στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης
Η Θεσσαλονίκη - Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014 σε συνεργασία με το «Ίδρυμα Φρίντριχ Νάουμαν για την Ελευθερία» διοργανώνει ανοικτή συζήτηση για την ιστορία της πολιτικής λογοδοσίας στα Βαλκάνια και την εξέλιξή της στη σύγχρονη εποχή.
Η εκδήλωση, που έχει τίτλο «Ως εδώ και μη παρέκει», θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης (Εθνικής Αμύνης 27) την Τρίτη 29 Απριλίου (19.30 -21.00).
Την εκδήλωση θα ανοίξει με χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.
Στη συνέχεια θα γίνει η συζήτηση με συμμετέχοντες ομιλητές τους: Dusko Kisberi, επικεφαλής του επιτελείου του Προέδρου της περιφέρειας Ίστρια (Κροατία),  Jelena Mili, διευθύντρια του Κέντρου Ευρω-Ατλαντικών Σπουδών (CEAS), Βελιγράδι (Σερβία), Παναγιώτη  Λιαργκόβα,  καθηγητή  Οικονομιών, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Τον συντονισμό θα έχει η   Χριστίνα Τρεμόντι, ιδρύτρια και Πρόεδρος του «Έδωσα Φακελάκι».
Ο όρος λογοδοσία (απόδοση του αγγλικού accountability) αναφέρεται στην υποχρέωση κάθε φορέα ή ατόμου που σχετίζεται με τη δημόσια διοίκηση να δίνει λόγο για τις πράξεις του στους πολίτες, παρουσιάζοντας ανά σταθερά διαστήματα τη χρήση των πόρων που του εμπιστεύτηκαν και τα αποτελέσματα των δράσεών του.
Για κράτηση θέσεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν στο http://tinyurl.com/FNF-Greece

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
'Η Στοργή - Ψυχογραφώντας το Χρήστο και την Αγνή',
'Η Στοργή - Ψυχογραφώντας το Χρήστο και την Αγνή', "Πέρα από αυτό που βλέπεις" | Νέλη Βυζαντιάδου.
με 0 Σχόλια 2167 Views

Δεν κρατάμε έναν άνθρωπο δίπλα μας αν δε θέλει να μείνει. Ούτε περιμένουμε από τον άλλο να μας πει να φύγουμε αν εμείς έχουμε ήδη αποφασίσει ότι θέλουμε να φύγουμε.  Γράφει η Νέλη Βυζαντιάδου για την Κουλτουρόσουπα.

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη