Ο Πέτρος Λεκάκης αναδείχθηκε νέος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης

609 Views
Ο Πέτρος Λεκάκης αναδείχθηκε νέος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης Ο Πέτρος Λεκάκης αναδείχθηκε νέος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης


 

Ο Πέτρος Λεκάκης αναδείχθηκε νέος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο ειδικής συνεδρίασης του οργάνου, που διεξήχθη το πρωί σήμερα (Κυριακή 7 Μαρτίου 2021).

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανάδειξής του στη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου ο κ. Λεκάκης προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

“Θα προσπαθήσω στη θητεία μου να συνεχίσω αυτό που έκαναν οι προκάτοχοί μου, δηλαδή να υπάρχει δημοκρατία. Ούτως ή άλλως στον χώρο του δημοτικού συμβουλίου χτυπάει η καρδιά της δημοκρατίας για την πόλη μας. Αυτός είναι ο χώρος όπου η διοίκηση καταθέτει τις προτάσεις της και το όραμά της για την πόλη, είναι όμως και ο χώρος όπου η αντιπολίτευση κριτικάρει, αντιπροτείνει και μέσα σε αυτόν πραγματικά υπάρχει μια δημοκρατική διαδικασία. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο και σας εγγυώμαι ότι θα συνεχίσει να γίνεται. Εκεί που πραγματικά για μένα τίθεται μια κόκκινη γραμμή είναι να διασφαλιστεί από όλους μας, με πρώτο το προεδρείο, ότι μέσα στο δημοτικό συμβούλιο δεν θα υπάρχουν φωνές αντιδημοκρατικές και φωνές μίσους. Αυτό για μένα αποτελεί μια κόκκινη γραμμή”.
.
.
Απευθυνόμενος προς τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας σημείωσε: “Θα ήθελα με τη σειρά μου να σας ευχαριστήσω για τη σημερινή διαδικασία. Αυτές είναι διαδικασίες που περιγράφονται επαρκώς από τον νόμο και αυτές τηρούνται απαρέγκλιτα -πέρα και πάνω από τον όποιο πολιτικό ανταγωνισμό. Εύχομαι καλή θητεία στον νέο πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου. Είμαι βέβαιος ότι θα ανταποκριθεί επάξια στα νέα του δύσκολα και σημαντικά καθήκοντα και θα αναβαθμίσει με τη συνεργασία όλων σας τις συλλογικές διαδικασίες. Με τη δημιουργική σύνθεση απόψεων στο πλαίσιο της λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου, που αποτελεί το κορυφαίο δημοκρατικό όργανο της πόλης, μπορούμε όλοι μαζί να πετύχουμε τη σημαντική αλλαγή που επιθυμούμε για τη Θεσσαλονίκη. Το δημοτικό συμβούλιο είναι θεσμός, είναι το κύτταρο της δημοκρατίας. Εκεί αποτυπώνονται προτάσεις και επιχειρήματα, εκεί ασκείται κριτική κι εκεί λαμβάνονται αποφάσεις. Πρέπει να λειτουργεί απρόσκοπτα, γιατί αυτό είναι το συμφέρον της πόλης. Τα ζητήματα είναι πολλά και υπάρχει πολλή δουλειά για όλους μας”.

Ο Πέτρος Λεκάκης, όπως προβλέπει η σχετική διαδικασία, προτάθηκε για τη θέση του προέδρου από την πλευρά της διοικούσας δημοτικής παράταξης και η εκλογή του επικυρώθηκε από το δημοτικό συμβούλιο.

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: Πέτρος Λεκάκης

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
«Εις το όνομα του ιού» της Σοφίας Μουτίδου και της ανεπάρκειας… Είδαμε & Σχολιάζουμε
«Εις το όνομα του ιού» της Σοφίας Μουτίδου και της ανεπάρκειας… Είδαμε & Σχολιάζουμε
με 0 Σχόλια 3036 Views

Σε ένα σύνολο με πολλαπλές ατέλειες… η πρωταγωνίστρια τουλάχιστον προσπάθησε…

Είδε ο Γιώργος Μπαστουνάς και σχολιάζει για την Κουλτουρόσουπα.
Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή