Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών στο Δήμο Παύλου Μελά

331 Views
Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών στο Δήμο Παύλου Μελά Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών στο Δήμο Παύλου Μελά

 


Ο Δήμος Παύλου Μελά υποδέχεται την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 11.30, την Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Συλλόγων και Φορέων Εθελοντών Αιμοδοτών της Π.Ο.Σ.Ε.Α., που για 17η χρονιά ταξιδεύει σε όλη τη χώρα, μεταλαμπαδεύοντας το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας, της ευαισθητοποίησης των πολιτών για τη δωρεά οργάνων, της αγάπης και της αλληλεγγύης σε αυτούς που έχουν ανάγκη.

Η φλόγα ξεκίνησε το φετινό της ταξίδι στις 26 Ιουλίου από την Αθήνα και περνά από πόλεις στις οποίες, κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων, γίνεται αναφορά στις ανάγκες της χώρας σε αίμα. Συγχρόνως το κοινό ενημερώνεται για την απλή και σύντομη διαδικασία της αιμοληψίας. Η τελετή λήξης θα πραγματοποιηθεί στις 27 Σεπτεμβρίου, στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας.
Στο Δήμο Παύλου Μελά η τελετή υποδοχής της Φλόγας της Αγάπης θα έχει ως αφετηρία το πρώην στρατόπεδο και μελλοντικό Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά (είσοδος απέναντι από το Δημαρχείο), η πορεία θα διέλθει από τις οδούς Αγίας Μαρίνης, Δαβάκη, Αγνώστου Στρατιώτη και θα τερματίσει στον τόπο εκκίνησης, όπου θα ενημερωθούν οι πολίτες από τους παρευρισκόμενους φορείς για την αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας και της δωρεάς οργάνων.

Να σημειωθεί ότι από τις 09.00, στον ίδιο χώρο, θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη αιμοδοσία του Τμήματος Δομών Υγείας και Τρίτης Ηλικίας του Δήμου Παύλου Μελά σε συνεργασία με την κινητή μονάδα του Τμήματος Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, η οποία διοργανώνεται 4 φορές ετησίως, με στόχο τη στήριξη ατόμων που πάσχουν από χρόνιες ασθένειες καθώς και ατόμων που αντιμετωπίζουν έκτακτα γεγονότα της οικογένειάς τους ή αιφνίδιες προσωπικές καταστάσεις.

Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Χαρά Αμανατίδου απευθύνουν ανοιχτή πρόσκληση σε όλη την πόλη, σε συλλόγους και φορείς και τους καλούν να υποστηρίξουν με τα μέλη τους τη λαμπαδηδρομία, στην οποία μπορούν να συμμετέχουν άτομα από την προσχολική, έως και την τρίτη ηλικία, ανεξαρτήτως αθλητικής ή όχι ιδιότητας.

Στην επιστολή τους προς τους συμπολίτες μας, αναφέρουν χαρακτηριστικά:
«Ο εθελοντισμός είναι δείκτης πολιτισμού της κοινωνίας μας, είναι στάση ζωής, κατάθεση ψυχής, ανιδιοτελής πράξη. Η συμμετοχή σας μας ενδυναμώνει και μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε την προσπάθεια για την ανάδειξη αξιών και  την προώθηση της ιδέας του εθελοντή δημότη, ως βασικού στοιχείου ενεργούς συμμετοχής των πολιτών στα θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία, αλλά και το συνάνθρωπο. Ο καθένας μας, σε ατομικό επίπεδο, μπορεί να ενσωματώσει την προσφορά και την αλληλεγγύη στις συνήθειες τις καθημερινότητάς του.
Ευχόμαστε η υποστήριξη της εθελοντικής αιμοδοσίας να γίνει κοινό μας όραμα».

Απόστολος Χαριτωνίδης και Αλέξανδρος Νικολαϊδης ανάβουν τη δάδα της Αγάπης
Ο βωμός θα ανάψει από δύο συντοπίτες μας που διακρίθηκαν πέρα από τα ελληνικά σύνορα, μοιράζονται κυρίως με τους νέους τις εμπειρίες τους από τον αθλητισμό και τον πρωταθλητισμό, διαδίδοντας πολλαπλά μηνύματα μέσα από τις δράσεις τους.

Ο Απόστολος Χαριτωνίδης, παγκόσμιος πρωταθλητής δισκοβολίας της ομάδας μεταμοσχευμένων αθλητών, που χρόνια τώρα μας προτρέπει να πετάξουμε μακριά το φόβο και να γίνουμε δότες μυελού των οστών.

Ο Αλέξανδρος Νικολαϊδης, δυο φορές Ολυμπιονίκης του Τάε Κβο Ντο, που έμαθε να νικά, να σέβεται και να υποκλίνεται στον αντίπαλο πριν τον αγώνα.        
 

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
In Tempo με τον Θανάση Σκαργιώτη! «Η αντικειμενικότητα της Φυσικής και η υποκειμενικότητα της Τέχνης μού προσφέρουν ισορροπία»
In Tempo με τον Θανάση Σκαργιώτη! «Η αντικειμενικότητα της Φυσικής και η υποκειμενικότητα της Τέχνης μού προσφέρουν ισορροπία»
με 0 Σχόλια 375 Views

 Ο Θανάσης Σκαργίωτης, ένας ιδιαίτερος ερμηνευτής και τραγουδοποιός λίγο μετά τη κυκλοφορία του πρώτου του δίσκου που μοιράζεται τις σκέψεις και τα όνειρά του στο InTempo τη; Ωένιας Αδαμάκου

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή