Εκτεταμένες εργασίες καθαρισμού στο στρατόπεδο Κόδρα

425 Views
Εκτεταμένες εργασίες καθαρισμού στο στρατόπεδο Κόδρα Εκτεταμένες εργασίες καθαρισμού στο στρατόπεδο Κόδρα

 

 
Μεγάλη εκστρατεία καθαρισμού της συνολικής έκτασης  του πρώην στρατοπέδου Κόδρα, ξεκίνησε σήμερα παρουσία του Δημάρχου Καλαμαριάς, Γιάννη Δαρδαμανέλη, της Γενικής Γραμματέως Ελένης Φύκα και του Αντιδημάρχου Καθαριότητας, Πρασίνου και  Ανακύκλωσης, Στυλιανού Ματσαρίδη. Η υλοποίηση των εργασιών γίνεται πρωταρχικά για λόγους υγειονομικούς αλλά και με στόχο την υπεράσπιση του χαρακτήρα του χώρου, την περιβαλλοντική φυσιογνωμία του και την ακίνδυνη μελλοντικά  διέλευση των  πολιτών.
 
Οι εργασίες για τον καθαρισμό του χώρου που εκτελούνται από συνεργεία και μηχανικό εξοπλισμό του Δήμου Καλαμαριάς άρχισαν με την περισυλλογή  και απομάκρυνση  των σκουπιδιών, ογκωδών αντικειμένων  και μπαζών, όπως και διαφόρων άλλων υλικών που εναπόθεταν κατά καιρούς διάφοροι  καταληψίες και ρακοσυλλέκτες. 
 
Οι εργασίες θα συνεχιστούν  με την κατεδάφιση των παράνομων παραπηγμάτων και των πρόχειρων κατασκευών που υπάρχουν μέσα στο πρώην στρατόπεδο καθώς και την απομάκρυνση των καταπατητών.
Επίσης, προωθούνται οι διαδικασίες για την απομάκρυνση και την υιοθέτηση  των αδέσποτων ζώων που βρίσκονται εντός του χώρου  με την υιοθέτηση από φιλόζωους ιδιώτες.
 
Θα ακολουθήσει  κλάδεμα  των  δέντρων και  κοπή της χαμηλής αυτοφυούς βλάστησης (χόρτα).
 
Δήλωση δημάρχου Καλαμαριάς

«Τα πρώτα βήματα σε ένα από τους σπουδαιότερους ελευθέρους χώρους του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης άρχισαν ήδη να  γίνονται. Γκρεμίστηκαν οι πρώτες πρόχειρες κατασκευές, απομακρύνθηκαν οι περισσότεροι καταπατητές και συνεχίζουμε δυναμικά και με μεγάλη διάθεση τις εκτεταμένες παρεμβάσεις, ώστε να προστατευθεί η υγεία και η ασφάλεια των πολιτών και   σταδιακά να καταστήσουμε τον χώρο, πόλο αναψυχής υπερτοπικής σημασίας».

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: Κόδρα

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Utøya 22. Juli: Η αιματηρή τρομοκρατική επίθεση στο νησί Ουτόγια, προσεχώς στους κινηματογράφους.
Utøya 22. Juli: Η αιματηρή τρομοκρατική επίθεση στο νησί Ουτόγια, προσεχώς στους κινηματογράφους.
με 0 Σχόλια 717 Views

 Με ένα αγωνιώδες μονοπλάνο 72 λεπτών, ο θεατής ζει λεπτό προς λεπτό τον πανικό, την απελπισία των θυμάτων και την εφιαλτική ατμόσφαιρα της ανελέητης επίθεσης.


Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή