Εκδήλωση μνήμης και τιμής για την Κύπρο στην Καλαμαριά.

283 Views
Εκδήλωση μνήμης και τιμής για την Κύπρο στην Καλαμαριά. Εκδήλωση μνήμης και τιμής για την Κύπρο στην Καλαμαριά.

Εκδήλωση μνήμης και τιμής για την Κύπρο στην Καλαμαριά.

        Παρουσία του υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας,
ο Δήμος Καλαμαριάς πραγματοποιεί εκδήλωση για την Κύπρο
Με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων από το προδοτικό πραξικόπημα και τη βάρβαρη τουρκική εισβολή στην Κύπρο, στις 20 Ιουλίου του 1974, ο Δήμος Καλαμαριάς σε συνεργασία με την ΄Ενωση Κυπρίων Βορείου Ελλάδας,  πραγματοποιεί εκδήλωση μνήμης και τιμής την Κυριακή 6 Ιουλίου 2014. Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο  υπουργός Παιδείας της Κύπρου, Κώστας Καδής, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών-Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος Παναγιώτης Θεοδοσιάδης, ο γενικός Πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη αλλά και εκπρόσωποι από Ενώσεις και Συλλόγους Κυπρίων στη Θεσσαλονίκη. 
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:
 
·       Στις   7.30 μ.μ. θα γίνει  Παράκληση για τους αγνοούμενους στον Ιερό Ναό Αγίου Αλεξάνδρου (πρώην στρατόπεδο Κόδρα) και θα ακολουθήσει συμβολική   δενδροφύτευση και περιποίηση του «΄Αλσους των Αγνοουμένων»
·       Στις    8.30 μ.μ. η εκδήλωση ολοκληρώνεται με την κεντρική ομιλία του υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου, Κώστα Καδή, στην πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού (πλατεία Δημαρχείου) και τους χαιρετισμούς των επισήμων, ενώ η βραδιά θα κλείσει με  παραδοσιακούς χορούς από τα Χορευτικά Συγκροτήματα   της ΄Ενωσης  Κυπρίων Βόρειας Ελλάδας, του Μορφωτικού-Πολιτιστικού Συλλόγου «Καλλίστη» καθώς και της ΄Ενωσης Ποντίων Καλαμαριάς και της Αδελφότητας Κρωμναίων Καλαμαριάς.
 
Να σημειωθεί ότι η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Γενικού Προξενείου της Κύπρου στη Θεσσαλονίκη, των Πολιτιστικών υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου και της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας.
 

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή