Ο «Κήπος» οργανώνει επίσκεψη στο Τελλόγλειο Ίδρυμα με αποκλειστική ξενάγηση στην εκθέσηTériade.

363 Views
Ο «Κήπος» οργανώνει επίσκεψη στο Τελλόγλειο Ίδρυμα με αποκλειστική ξενάγηση στην εκθέσηTériade. Ο «Κήπος» οργανώνει επίσκεψη στο Τελλόγλειο Ίδρυμα με αποκλειστική ξενάγηση στην εκθέσηTériade.

Ο «Κήπος» οργανώνει επίσκεψη στο Τελλόγλειο Ίδρυμα με αποκλειστική ξενάγηση στην εκθέση Tériade.

Σαράντα χρόνια μετά την μεγάλη έκθεση στο Grand Palais στο Παρίσι, το Τελλόγλειο Ίδρυμα, τιμά το μυτιληνιό κοσμοπολίτη εκδότη και τεχνοκριτικό Στρατή Ελευθεριάδη-Tériade (1897-1983). Η έκθεση επιδιώκει να παρουσιάσει συνολικά την προσωπικότητα του Τériade, δίνοντας έμφαση στην πρωτοποριακή εκδοτική του δραστηριότητα στο Παρίσι και στην προβολή της μοντέρνας τέχνης, αλλά και στην «ανακάλυψη» του Θεόφιλου, στην οποία ο Tériade συνέβαλε αποφασιστικά. Οι δυο καίριες αυτές πτυχές της συμβολής του φωτίζονται μέσα από αδημοσίευτα τεκμήρια του Αρχείου Σπητέρη. Τα τεύχη του περιοδικού Verve – στα ελληνικά Οίστρος – αλλά και τα περίφημα «Μεγάλα Βιβλία» που φιλοτέχνησαν οι Picasso, Matisse, Chagall, Mirò κ.ά. εκτίθενται για πρώτη φορά στην Θεσσαλονίκη. Μαζί με τα άλλα έργα του Θεόφιλου από την συλλογή Tériade, παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό έξι θρησκευτικές φορητές εικόνες του, σπανιότατα δείγματα από την πρώτη περίοδο της δημιουργίας του ζωγράφου, στη Σμύρνη.
 
-Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να το δηλώσουν στο kiposseminaria@gmail.com ή στο 6949121787 καθώς ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι συγκεκριμένος. Η τιμή για όσους θα συμμετάσχουν στην συγκεκριμένη ξενάγηση της έκθεσης είναι 2,5 ευρώ κατά άτομο.
.
-Τετάρτη 21 Ιανουαρίου στις 17.45 θα συναντηθούμε έξω από το Τελλόγλειο Ίδρυμα.
.
-Πληροφορίες για τις δραστηριότητες του Κήπου βρίσκετε στη σελίδα μας στο facebook.com/kipos.seminaria, twitter/kiposseminaria
6949121787 (Θεοδοσία Κωνσταντινίδου)

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Σε σοβαρό τροχαίο ο ηθοποιός Νίκος Κορεξιανός -  Αναρρώνει στο σπίτι του (φωτό)
Σε σοβαρό τροχαίο ο ηθοποιός Νίκος Κορεξιανός - Αναρρώνει στο σπίτι του (φωτό)
με 0 Σχόλια 2290 Views

«Ήρωας» του επεισοδίου ο γνωστός ηθοποιός της Θεσσαλονίκης, Νίκος Κορεξιανός που ενεπλάκη σε σοβαρό τροχαίο ατύχημα με αποτέλεσμα να επιβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.


Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή