KIF EXPRESS: Ο πολιτισμικός φιλε... ελευθερισμός...!!!

2091 Views
KIF EXPRESS: Ο πολιτισμικός φιλε... ελευθερισμός...!!! KIF EXPRESS: Ο πολιτισμικός φιλε... ελευθερισμός...!!!

.

Από τον Γιάννη Κυφωνίδη.


Ο Ελευθέριος Πλακίδας είναι ο Ελευθέριος Βενιζέλος του αθλητισμού που συναντά την παιδεία  και τον πολιτισμό μέσα από το πρίσμα του φιλελευθερισμού. Του πραγματικού, του  ουσιαστικού, του πάσης φύσεως υπέρ της ελευθερίας έκφρασης και δράσης κινήματος.
.
Συνδέει τις αθλητικές διοργανώσεις που υποστηρίζει ή εργάζεται για την ολοκλήρωση τους με την εκπαίδευση και τον πολιτισμό, την ιστορία και το παρόν με το μέλλον. Είναι ο ιθύνων νους πολλών συνεργασιών χορηγών με διοργανώσεις.
.
Όλα όμως αρχίζουν με την παράδοση και την ιστορία και καταλήγουν στο αύριο και τις προοπτικές του.
 
Κολύμπι, τρέξιμο, ποδηλασία, θάλασσες, λίμνες, ποτάμια, τοπωνύμια, ιστορικά γεγονότα, αξιοθέατα. Όλα  γίνονται ένα μοναδικό χαρμάνι γεύσεων, εικόνων, ήχων, αισθήσεων και δράσεων που οδηγούν στο αίσθημα της πολιτισμικής πληρότητας.
 
Μοιάζει με ταξίδι με υπερσιδηροδρομική αμαξοστοιχία που συνδέει το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον. Η ιστορία, τα γεγονότα, οι παραδοσιακές γεύσεις και μυρωδιές, τα ήθη και τα έθιμα μπλέκονται σε με τον επαγγελματικό και ερασιτεχνικό αθλητισμό, τη δράση και τα ταξίδια με τις περιηγήσεις. Αλιγκάρι Κιλκίς , Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, Λίμνη Ιωαννίνων, Μαραθώνας, Αρχαία Πέλλα, Πρωτεΐνη, Αμινοξέα, Τροφή, Γεύση, Κατάποση, Μυρωδιά, Αίσθηση, Ύδωρ, Ενυδάτωση, Ταχύτητα, Ρυθμός, Αναπνοές, Γνώση, Μάθηση.
.
Όλα ένα κουβάρι από πολύχρωμες και αυθεντικές κλωστές πλοήγησης και οδήγησης με μονοπάτια φύσει και θέσει ανεξερεύνητα και απάτητα ή έστω σπανίως ή ειδικώς επισκέψιμα.
 
Με μία συνένωση πολλών και διαφορετικών δυνάμεων και με πολλές συνεργασίες σπάνιες στον Ελλαδικό χώρο, έγινε η παρουσίαση της δεύτερης διοργάνωσης του Αλιγκάρι Run που θα γίνει στα Μεγάλα Λιβάδια στο δάσος του Πάικου από τις 26 έως 28 Οκτωβρίου.
 
Μία διοργάνωση του Συλλόγου Μεγαλολιβαδιωτών Πάικου, του Συλλόγου Γυναικών οι Αρμάνες, με την υποστήριξη του Δήμου Παιονίας και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. 
Το αθλητικό τριήμερο που θα έχει τέσσερεις δρομικές διαδρομές την Κυριακή 27 Οκτωβρίου με 5, 15 χιλιόμετρα στο δάσος και 500 και 1000 μέτρα για παιδιά έως 12 ετών μέσα στους δρόμους του χωριού.
Το Σάββατο 26 Οκτωβρίου θα έχει παρουσίαση γαστρονομική με τοπικά προιόντα και γευστική δοκιμή. Θα υπάρχει και σεμινάριο από τον Γιώργο Παλησίδη. Επίσης θα γίνουν παρουσιάσεις παραδοσιακών χορών και μουσικής από τον Σύλλογο Μεγαλολιβαδιωτών Πάικου. Τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου θα έχει ποδηλατική βόλτα.
 
Ο πρόεδρος της Οργωνατικής Επιτροπής του Αλιγκάρι Run και εμπνευτής της ιδέας, Τάσος Τζήκας αναφέρθηκε για τις ομορφιές της περιοχής και το σημαντικό κομμάτι της συνένωσης δυνάμεων για το στόχο να προβληθεί το χωριό και η ιστορία του. Τόνισε την απολαυστική διαδρομή στο δάσος που την έχει τρέξει και ο ίδιος και την προσπάθεια να αγκαλιάσουν τη διοργάνωση όσο δυνατόν περισσότεροι. 
/
Ο Αλέξανδρος Θάνος τομεάρχης τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας γνωρίζοντας καλά το αντικείμενο του θεματικού τουρισμού, δεσμεύτηκε για πλήρη κάλυψη και βοήθεια, γιατί κάθε τέτοια ενέργεια είναι προς τη σωστή κατεύθυνση που και ο ίδιος και ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας έχουν θέσει ως προτεραιότητα τους. 
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Μεγαλολιβαδιωτών Πάικου Νίκος Περόντσης που μαζί με το Σύλλογο Γυναικών οι Αρμάνες είναι συνδιοργανωτές του Αλιγκάρι Run εξήρε την πρωτοβουλία για τη δημιουργία της αθλητικής διοργάνωσης και μαζί με το χοροδιδάσκαλο Αστέριο Σταμπουλή θα ηγηθούν στην προσπάθεια για όσο δυνατόν καλύτερη εκδήλωση.

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Βόλτες στις γειτονιές της Άνω Πόλης | Ελένη Γιαννακίδου| Το ταξιδιωτικό μου χνάρι.
Βόλτες στις γειτονιές της Άνω Πόλης | Ελένη Γιαννακίδου| Το ταξιδιωτικό μου χνάρι.
με 0 Σχόλια 1682 Views
...όταν λέμε Άνω Πόλη εννοούμε την περιοχή από Ολυμπιάδος και προς τα πάνω… Να ξεκινάμε δηλαδή λίγο πιο κάτω απ το Τσινάρι ή στην άλλη πλευρά απ’ το σπίτι του Πασά και ν αρχίσουμε  ν ανεβαίνουμε… Γράφει η Ελένη Γιαννακίδου για την Κουλτουρόσουπα
Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο