Kif Express: Η Αμάντα και ο Κανέλλος στην Copa Potama

2877 Views
Kif  Express: Η Αμάντα και ο Κανέλλος στην Copa Potama Kif Express: Η Αμάντα και ο Κανέλλος στην Copa Potama

 


Η Αμάντα και ο Κανέλλος είναι το πιο αυτοκόλλητο ζευγάρι σκύλων που έχω δει. Τόσο αυτοκόλλητοι και πιστή η μία στον άλλον, που μόνο σε κάποιους ανθρώπους έχω συναντήσει τέτοια σχέση. Εκτός και εάν του έχει επιβληθεί η Αμάντα του Κανέλλου και δεν είναι πραγματική αγάπη αυτό που εμείς βλέπουμε. Μια σκέψη κάνω, διότι πιστεύω ότι αγαπιούνται διότι όντως συμπεριφέρονται ως οικογένεια. Η αλήθεια όμως είναι ότι η Αμάντα ορισμένες φορές είναι τόσο κτητική και ζηλιάρα που δεν αφήνει άλλα θηλυκά να τον πλησιάσουν και πολλές φορές μπλέκει σε σκυλοκαυγάδες για χάρη του.
 
Τα δύο αυτά αγαπημένα και χαριτωμένα για εμάς αδέσποτα στην Παραλία του Ποταμού της Επανομής έχουν ουσιαστικά υιοθετηθεί από τους χειμερινούς κολυμβητές της περιοχής. Που όχι μόνο τα ταΐζουν, αλλά φροντίζουν να καλέσουν και κτηνίατρο εάν χρειαστεί.
 Και τελικά μου έδωσαν την ιδέα να γράψω ένα σενάριο με τίτλο Copa Potama, δηλαδή την ιδέα πως να ονομάσω τελικά τους κεντρικούς ήρωες του στόρυ που στριφογυρίζει στο μυαλό μου. Οι ήρωες μου λοιπόν θα είναι ένα ζευγάρι η Αμάντα και ο Κανέλλος που ενώ κολυμπάνε γυμνοί στη θάλασσα, μία σπείρα τους κλέβει μαγιό σκουφάκια γυαλάκια ρούχα πορτοφόλια κάρτες και κλειδιά. Και τους αφήνει με δύο πετσέτες κι ένα αυτοκίνητο χωρίς όμως το κλειδί του.
 
Οι ήρωες του στόρυ που εμπνεύστηκα είναι ένα ζευγάρι μεταξύ 50-55 ετών, με τα παιδιά τους "εγκλωβισμένα στο εξωτερικό" ελέω μεταπτυχιακών σπουδών κ Πανδημίας και με τη σχέση τους να τίθεται υπό αμφισβήτηση. Αυτός απόστρατος αξιωματικός ,αυτή οφθαλμίατρος. Εκ πρώτης όψεως αυτοκόλλητοι. Εκ δευτέρας όμως σε μία προσπάθεια να επιβληθούν η μία στον άλλον.
 

 
Μια μέρα τινά, αφού κολυμπήσουν με στολή και μετά μόνο με μαγιό, αποφασίζουν να απολαύσουν τη θάλασσα φυσιολατρικά, χωρίς καν μαγιό.
 
Μέχρι να βγουν τους έχουν κλέψει τα πάντα εκτός από μια πιστωτική, ένα κινητό αποφορτισμένο, ένα αυτοκίνητο χωρίς κλειδί και δύο πετσέτες.
 
Μέσα στα κλοπιμαία οι εισπράξεις του ιατρείου της και ολόκληρη η συνταξή του.
 
Οι κολυμβητές, οι δρομείς και οι ποδηλάτες της περιοχής θα περάσουν άραγε από κοντά τους για να τους βοηθήσουν;
 
Αλλά μήπως αντί της αστυνομίας έρθει τελικά το Τμήμα Ηθών;
 
Και από μία ζωή πάντα σε τάξη πως θα διαχειριστούν το αίσθημα του αδέσποτου; Αυτό το ζευγάρι δε μένει μόνο κυριολεκτικά γυμνό, αλλά και ουσιαστικά, καθώς απογυμνώνεται ο χαρακτήρας τους και η σχέση τους.

Αυτό που απομένει τώρα είναι να αρέσει το σενάριο στον Έλληνα σκηνοθέτη από το Σικάγο Ανδρέα Βερνή και να έρθει να το γυρίσει όταν επιτραπούν ξανά επισήμως τα ταξίδια και τα γυρίσματα.
 
Πάντως ο Ποταμός Επανομής είναι ένα εξαιρετικό φυσικό σκηνικό για κινηματογράφηση. Αλλά και μία περιοχή που τον τελευταίο καιρό σπείρα σπάει τα αυτοκίνητα χειμερινών κολυμβητών και κλέβει τα πράγματα τους.

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Ιωάννης Κυφωνίδης
Ιωάννης Κυφωνίδης

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
'Σασμός - Ψυχογραφώντας την Άννα',
'Σασμός - Ψυχογραφώντας την Άννα', "Πέρα από αυτό που βλέπεις" | Νέλη Βυζαντιάδου.
με 0 Σχόλια 3398 Views

Η Άννα, όπως και πολλές άλλες γυναίκες, δεν ξέρουν να είναι τίποτα άλλο πέρα από νοικοκυρές, σύζυγοι και μητέρες. Αν βγουν από τη ζώνη ασφαλείας που είναι το σπίτι τους, θα τα χάσουν. Θα τα χάσουν και θα χαθούν. Γράφει η Νέλη Βυζαντιάδου για την Κουλτουρόσουπα.


Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη