Ανοιχτή πρόσκληση σε καλλιτέχνες της Θεσσαλονίκης για την αισθητική αναβάθμιση των πάρκων ΚΑΦΑΟ

1305 Views
Ανοιχτή πρόσκληση σε καλλιτέχνες της Θεσσαλονίκης για την αισθητική αναβάθμιση των πάρκων ΚΑΦΑΟ Ανοιχτή πρόσκληση σε καλλιτέχνες της Θεσσαλονίκης για την αισθητική αναβάθμιση των πάρκων ΚΑΦΑΟ

 

Σε πόλο έλξης για μικρούς και μεγάλους έχουν αναδειχθεί τα άλλοτε άχαρα ΚΑΦΑΟ στο πάρκο πλησίον του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στη νέα παραλία, τα οποία με πρωτοβουλία του Δήμου Θεσσαλονίκης και της ΚΕΔΗΘ έχουν μετατραπεί σε μικρά έργα τέχνης.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας έθεσε τον στόχο η τέχνη να γίνει μέρος της καθημερινότητας στην πόλη. Σε αυτό το πλαίσιο σχεδιάστηκε από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης η δράση για την αισθητική αναβάθμιση των ΚΑΦΑΟ, που μέχρι πρότινος με την επιβαρυμένη όψη τους πλήγωναν τον δημόσιο χώρο. Ήδη έχουν αναβαθμιστεί περισσότερα από είκοσι ΚΑΦΑΟ, με την παρέμβαση να έχει προσδώσει μια εντελώς διαφορετική εικόνα στην περιοχή της νέας παραλίας πλησίον του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Όπως σημείωσε η Πρόεδρος της ΚΕΔΗΘ Ναταλία Βαρσάμη, αυτή είναι μόνον η πρώτη φάση του εγχειρήματος, καθώς στόχος του Δήμου Θεσσαλονίκης είναι να παρέμβει σε όσα περισσότερα σημεία γίνεται.
Στο ιστορικό κέντρο
H ΚΕΔΗΘ ενεργοποιεί τώρα τη δεύτερη φάση της δράσης, που αφορά την αισθητική αναβάθμιση επιπλέον 40 ΚΑΦΑΟ στην περιοχή του ιστορικού κέντρου της πόλης.

Σε αυτή τη δεύτερη φάση η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης απευθύνει ένα ανοιχτό κάλεσμα για την υποβολή προτάσεων για ευρύτερες παρεμβάσεις σε καλλιτέχνες και street artists της πόλης, που θα αποτυπώσουν διάφορα έργα τέχνης με γκραφίτι, ζωγραφική ή κολάζ. Στόχος είναι αφενός να δοθεί στους καλλιτέχνες της πόλης η δυνατότητα να εκφραστούν δημιουργικά στον δημόσιο χώρο και αφετέρου να αναβαθμιστούν τα ΚΑΦΑΟ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ώστε να εναρμονιστούν άρτια με το αστικό περιβάλλον και να αποτελέσουν μια ευχάριστη νότα για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης.
Μετά την υποβολή των προτάσεων από τους καλλιτέχνες που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον, η Συμβουλευτική Επιτροπή Εικαστικών της Διεύθυνσης Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης θα επιλέξει τα έργα που θα προχωρήσουν στη φάση της υλοποίησης. Δεδομένου ότι τα ΚΑΦΑΟ έχουν διάφορες διαστάσεις, μετά την επιλογή του έργου, θα γίνει η αντίστοιχη κατανομή και πιθανόν να χρειαστεί η προσαρμογή του εκάστοτε έργου.


Η ΚΕΔΗΘ θα διαθέσει όλα τα απαραίτητα εργαλεία και υλικά για την εικαστική παρέμβαση σε συνεννόηση με τους καλλιτέχνες που θα επιλεγούν.

Οι προτάσεις των καλλιτεχνών θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 28 Μαΐου 2021 στην πλατφόρμα: 
https://docs.google.com/forms/d/1VXmKHIldp7_fJ7mxt5SEvP6Dh0wS7bALsIDZ9fpjVkA/edit


Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: ΘεσσαλονίκηΚΑΦΑΟ

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή