ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΚΕΔΡΙΝΟ ΛΟΦΟ – ΤΟΥΜΠΑ - ΑΛΣΟΣ ΝΕΑΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ - ΤΡΙΑΝΔΡΙΑ

835 Views
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΚΕΔΡΙΝΟ ΛΟΦΟ – ΤΟΥΜΠΑ  - ΑΛΣΟΣ ΝΕΑΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ - ΤΡΙΑΝΔΡΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΚΕΔΡΙΝΟ ΛΟΦΟ – ΤΟΥΜΠΑ - ΑΛΣΟΣ ΝΕΑΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ - ΤΡΙΑΝΔΡΙΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΚΕΔΡΙΝΟ ΛΟΦΟ – ΤΟΥΜΠΑ  - ΑΛΣΟΣ ΝΕΑΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ - ΤΡΙΑΝΔΡΙΑ

            Εκδηλώσεις με παραδοσιακή μουσική και χορό, αναβίωση πατροπαράδοτων εθίμων και προσφορά εδεσμάτων διοργανώνουν οι Δημοτικές Κοινότητες και η Δημοτική Ενότητα Τριανδρίας, για την Καθαρά Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου 2015.    
 
            Το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:
 
ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΣΤΟΝ ΚΕΔΡΙΝΟ ΛΟΦΟ
            Εκδήλωση με την αναβίωση πατροπαράδοτων εθίμων διοργανώνει η 3η Δημοτική Κοινότητα με τη συμμετοχή του μουσικού συγκροτήματος «Τα Χάλκινα της Γουμένισσας» στον Κέδρινο Λόφο (πλατεία Π. Τσιάτρα), από τις 11.00. Θα προσφερθούν παραδοσιακά εδέσματα, ενώ θα συμμετάσχουν τα χορευτικά συγκροτήματα του Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου «Οι Φίλοι της Παράδοσης» της 3ης  Δημοτικής Κοινότητας.
 
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ
            Με παραδοσιακούς χορούς από τη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Μ. Ασία, την Κρήτη και τον Πόντο, η 4η Δημοτική Κοινότητα διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο «Κούλουμα 2015» στον αύλειο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Τούμπας (Γρ. Λαμπράκη και Παπαηλιάκη), από τις 10:30. Στους παρευρισκόμενους θα προσφερθούν νηστίσιμα εδέσματα.       Θα πάρουν μέρος το Κέντρο Έρευνας και Μελέτης του Παραδοσιακού Χορού και Λαϊκού Πολιτισμού «Διόνυσος», ο Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος Αποφοίτων και Φίλων Παπαφείου «Ο Ιωάννης Παπάφης», το Παραδοσιακό Χορευτικό Συγκρότημα Ιερού Ναού Αγίας Βαρβάρας Άνω Τούμπας και το Παραδοσιακό Χορευτικό Συγκρότημα του 4ου   Παραρτήματος ΚΑΠΗ του Δήμου Θεσσαλονίκης.
 

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΕΔΕΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ ΝΕΑΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ

           Η 5η Δημοτική Κοινότητα διοργανώνει εκδήλωση στο Άλσος της Νέας Ελβετίας, από τις 11:30, στην οποία θα πάρουν μέροςτο μουσικό συγκρότημα «Τα Χάλκινα της Γουμένισσας», ο «Κοινωνικός Σύνδεσμος Κατοίκων Χαριλάου» και οι χορωδίες του 5ου και 6ου παραρτημάτων του Κ.Α.Π.Η του Δήμου Θεσσαλονίκης. Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα προσφερθούν παραδοσιακά εδέσματα καθώς και χαρταετοί στα παιδιά, τα οποία θα μπορούν να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες με αποκριάτικες ζωγραφιές και σχέδια. Η αφίσα της εκδήλωσης στην ιστοσελίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης:

 
«ΚΟΥΛΟΥΜΑ 2015» ΣΤΗΝ ΤΡΙΑΝΔΡΙΑ
            Με χαρταετούς, κλόουν και ζωγραφιές με αποκριάτικα σχέδια θα έχουν την ευκαιρία να γιορτάσουν την Καθαρά Δευτέρα τα παιδιά στην εκδήλωση που διοργανώνει η Δημοτική Ενότητα Τριανδρίας, στο πάρκο Μέσα Γειτονιάς Κύπρου.
            Η γιορτή που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους θα ξεκινήσει στις 11:00, με παραδοσιακή μουσική, χορό και εδέσματα. Σε περίπτωση βροχής η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του παλαιού 1ου Δημοτικού Σχολείου.

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
«Νόστος Ρίζα μ’ και κλαδί μ’…» και προχειρότητα… Είδαμε και σχολιάζουμε.
«Νόστος Ρίζα μ’ και κλαδί μ’…» και προχειρότητα… Είδαμε και σχολιάζουμε.
με 3 Σχόλια 4624 Views

 Μετά από σχεδόν 4 μήνες ήρθε επιτέλους η ώρα να βιώσουμε τη μαγεία του ζωντανού θεάτρου, αλλά βρεθήκαμε μπροστά σε μια προχειροδουλειά που καλό θα είναι όλοι όσοι ασχολούνται με το ποντιακό θέατρο, να το πάρουν στα σοβαρά.

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή