Εκδηλώσεις Καθαρας Δευτέρας στην Θεσσαλονίκη.

330 Views
Εκδηλώσεις Καθαρας Δευτέρας στην Θεσσαλονίκη. Εκδηλώσεις Καθαρας Δευτέρας στην Θεσσαλονίκη.

Εκδηλώσεις Καθαράς Δευτέρας στην Θεσσαλονίκη.
 
Εκδηλώσεις για την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας 3 Μαρτίου 2014 με παραδοσιακή μουσική και χορό, αναβίωση πατροπαράδοτων εθίμων και προσφορά παραδοσιακών εδεσμάτων διοργανώνουν οι Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Συγκεκριμένα:

ΧΑΡΤΑΕΤΟΙ ΣΤΟΝ ΚΕΔΡΙΝΟ ΛΟΦΟ

  • Εκδήλωση για την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας 3 Μαρτίου 2014 διοργανώνει η 3η Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τοΔήμο Νεάπολης-Συκεών, με τη συμμετοχή του μουσικού συγκροτήματος «Τα Χάλκινα της Γουμένισσας», στον Κέδρινο Λόφο  (πλατεία Π. Τσιάτρα). Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα διανεμηθούν στους παραβρισκόμενους χαρταετοί, προκειμένου να αναβιώσει το πατροπαράδοτο έθιμο της Καθαράς Δευτέρας, καθώς και παραδοσιακά εδέσματα. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν εθελοντικά, χορευτικά συγκροτήματα του Παραδοσιακού Λαογραφικού Συλλόγου «Οι Φίλοι της Παράδοσης» της 3ης  Δημοτικής Κοινότητας.
Ώρα έναρξης: 09:00.

ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΕΔΕΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ

  • Με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα και νηστίσιμα εδέσματα διοργανώνει εκδήλωση την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας 3 Μαρτίου 2014, η 4η Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Τούμπας (Γρηγορίου Λαμπράκη – Κλεάνθους) με ώρα έναρξης 10:00. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν, με τη συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας, τα χορευτικά συγκροτήματα του Συλλόγου «ΔΙΟΝΥΣΟΣ», του Μορφωτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Κουφαλίων «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» και του ΚΑΠΗ του Δήμου Θεσσαλονίκης.

ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ  

  • Εορταστική εκδήλωση για μικρούς και μεγάλους με παραδοσιακή μουσική διοργανώνει η 5η Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης την Καθαρά Δευτέρα, 3 Μαρτίου 2014. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στο Άλσος της Νέας Ελβετίας, στις 10:00, θα διανεμηθούν παραδοσιακά εδέσματα στους παρευρισκομένους.

«ΚΟΥΛΟΥΜΑ 2014» ΣΤΗΝ ΤΡΙΑΝΔΡΙΑ

  • Με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης, διοργανώνει εορταστική εκδήλωση με τίτλο «ΚΟΥΛΟΥΜΑ 2014» την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας 3 Μαρτίου 2014 η Δημοτική Ενότητα Τριανδρίας.  Η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο πάρκο Μέσα Γειτονιάς Κύπρου (Γενναδίου), με ώρα έναρξης 11:00, περιλαμβάνει μουσική και χορό καθώς και διανομή παραδοσιακών εδεσμάτων στους παρευρισκόμενους (φασολάδα, χαλβά, λαγάνα, ελιές, ταραμά και κρασί). Σε περίπτωση βροχής η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του παλαιού 1ου Δημοτικού Σχολείου (Τρικούπη- Αγ. Σπυρίδωνος).

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
«Νόστος Ρίζα μ’ και κλαδί μ’…» και προχειρότητα… Είδαμε και σχολιάζουμε.
«Νόστος Ρίζα μ’ και κλαδί μ’…» και προχειρότητα… Είδαμε και σχολιάζουμε.
με 3 Σχόλια 4623 Views

 Μετά από σχεδόν 4 μήνες ήρθε επιτέλους η ώρα να βιώσουμε τη μαγεία του ζωντανού θεάτρου, αλλά βρεθήκαμε μπροστά σε μια προχειροδουλειά που καλό θα είναι όλοι όσοι ασχολούνται με το ποντιακό θέατρο, να το πάρουν στα σοβαρά.

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή