Ακυρώνεται η καρναβαλική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

1055 Views
Ακυρώνεται η καρναβαλική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη Ακυρώνεται η καρναβαλική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

 


Με μια λιτή και απλή ανακοίνωση, έκανε γνωστό η ομάδα "Thessaloniki Drasis" πως δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά η καρναβαλική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, που ήταν προγραμματισμένη για τη 1 Μαρτίου. 

Τα προβλήματα είχαν ξεκινήσει από νωρίς, με τους διοργανωτές να ακυρώνουν συναυλίες και δράσεις που θα πλαισίωναν την καρναβαλική παρέλαση. Ωστόσο, τα μαύρα σύννεφα πάνω από την παρέλαση μεγάλωναν συνεχώς, με τον χρόνο να τελειώνει και τις πιέσεις από τον δήμο Θεσσαλονίκης να γίνονται μεγαλύτερες. Έτσι, σήμερα η εταιρεία που σκόπευε να διοργανώσει το καρναβάλι, έβγαλε ανακοίνωση αναφέροντάς πως: «Η εταιρεία Thessaloniki Drasis και ο πρόεδρός της κ. Γρηγοριάδης Μίκης, ανακοινώνουν τη μη διεξαγωγή της φετινής αποκριάτικης παρέλασης στην πόλη της Θεσσαλονίκης, λόγω αντικειμενικών δυσκολιών που προέκυψαν κατά τη φάση της προετοιμασίας και σχετίζονται αμιγώς με ζητήματα έλλειψης χρόνου».

Η «Θ» έκανε γνωστό πως το μοναδικό άρμα που θα υπήρχε στην παρέλαση όχι απλά δεν είχε κατασκευαστεί, αλλά δεν υπήρχαν καν τα τελικά σχέδια για την κατασκευή του. Ωστόσο, ο μεγαλύτερος μοχλός πίεσης ήταν το «πλαφόν» του δήμου Θεσσαλονίκης για τις συμμετοχές. Όπως μάθαμε, από το γραφείο δημάρχου, ενημέρωσαν τους διοργανωτές πως θα επιτρέψουν να χρησιμοποιήσουν την παραλιακή λεωφόρο για την διεξαγωγή της παρέλασης μόνο εάν οι καρναβαλιστές ξεπερνούν τα 2.000 άτομα. Όμως τα προβλήματα συνεχώς αυξάνονταν και η διοργάνωση ναυαγούσε, καθώς η έλλειψη χρόνου δεν εξασφάλισε χορηγούς αλλά και όλες τις προδιαγραφές για μια μεγάλη εκδήλωση στην πόλη.

Πάντως, τα προβλήματα και οι αμφισβητήσεις για την συγκεκριμένη εκδήλωση είχαν ξεκινήσει από νωρίς. Από τα τέλη Αυγούστου, οι διοργανωτές ξεκίνησαν να τρέχουν τo project, αλλά η αποδοχή από χορηγούς και ανθρώπους του χώρου δεν ήταν η αναμενόμενη. Άμεσα αποχώρησαν δυο στελέχη της ομάδας, όμως η τρίτη αποχώρηση επηρέασε σημαντικότερα την διοργάνωση. Όπως γράφαμε στη "Θ" στην ομάδα συμμετείχε ένας ιερέας που ήταν παρών στις περισσότερες συναντήσεις που αφορούν οικονομικές συμφωνίες, προσέλκυση χορηγιών αλλά και συζητήσεις με πιθανούς συνεργάτες. Μάλιστα, αυτός παρουσίασε την ιδέα στον Κωνσταντίνο Ζέρβα, καθώς διατηρούν φιλικές σχέσεις. Αν και παράδοξο για πολλούς, ο ιερέας ήταν ένας από τους βασικούς διοργανωτές. Ο κληρικός αποχώρησε την προηγούμενη εβδομάδα από την ομάδα και όπως φαίνεται ήταν το τελικό χτύπημα για το καρναβάλι στη Θεσσαλονίκη. 

Σήμερα, ανακοινώθηκε επίσης, πως δεν θα πραγματοποιηθούν αποκριάτικες εκδηλώσεις στην πλατεία Δικαστηρίων από τον δήμο Θεσσαλονίκης. 

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: Τα στραβά κι ανάποδα

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Φιλοσοφούμε τη ζωή με τον «Μικρό αυτοκράτορα» του Γιώργου Α. Φυτιλή. Διαβάσαμε & Σχολιάζουμε
Φιλοσοφούμε τη ζωή με τον «Μικρό αυτοκράτορα» του Γιώργου Α. Φυτιλή. Διαβάσαμε & Σχολιάζουμε
με 0 Σχόλια 705 Views

Πολλοί άνθρωποι βρίσκονται στο δρόμο, σαν πεταμένοι από την ίδια τη ζωή. Αναρωτήθηκες πώς βρέθηκαν εκεί;  Ο ήρωας του βιβλίου, ξέρει. Ας τον παρακολουθήσουμε, καθώς μας διηγείται την ιστορία της ζωής του. Διάβασε η Μαριάννα Μπουρουτζή και σχολιάζει για την Κουλτουρόσουπα.

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή