«Καλλιτεχνικά στο σκοτάδι», μια δράση με άτομα που στερούνται την όραση στο BLOCK 33.

391 Views
«Καλλιτεχνικά στο σκοτάδι», μια δράση με άτομα που στερούνται την όραση στο BLOCK 33. «Καλλιτεχνικά στο σκοτάδι», μια δράση με άτομα που στερούνται την όραση στο BLOCK 33.

«Καλλιτεχνικά στο σκοτάδι», μια δράση με που στερούνται την όραση στο BLOCK 33.

Πρωτότυπη δράση με τον τίτλο «Καλλιτεχνικά στο σκοτάδι» τον συντονισμό της οποίας θα έχουν άτομα που στερούνται την όραση, διοργανώνεται με την συνεργασία της «Θεσσαλονίκη-Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014» και της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης «Αναπηρία Σήμερα» την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014, κατά τις ώρες 11.00-20.00, στον Πολυχώρο πολιτισμού  BLOCK 33 (26ης  Οκτωβρίου 33).

Η εκδήλωση  που αφορά στην ευαισθητοποίηση των πολιτών σε ζητήματα σχετικά με την αναπηρία, θα αναπτυχθεί σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο και θα επιτρέπει στους συμμετέχοντες να διαισθανθούν την ιδιαιτερότητα παραγωγής τέχνης σε συνθήκες απόλυτου σκότους βιώνοντας έτσι μια μοναδική εμπειρία.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης μια καλλιτεχνική δραστηριότητα στο σκοτάδι, όπως για παράδειγμα η ζωγραφική, θα επιδιώξει να αναδείξει την πραγματικότητα, αφού στο απόλυτο σκοτάδι ο τυφλός και αυτός που βλέπει είναι το ίδιο.
Η  «Αναπηρία Σήμερα» είναι οργάνωση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με μέλη που προέρχονται από τον αναπηρικό χώρο ή  λειτουργούν με διάφορες ιδιότητες  σε αντικείμενα συναφή με τις ανάγκες των αναπήρων και των εμποδιζόμενων ατόμων. Στόχοι της είναι η οργανωμένη εθελοντική προσφορά, η εποικοδομητική παρέμβαση προς τους αρμόδιους φορείς, η προσβασιμότητα των πολιτών με αναπηρίες και η καταπολέμηση της ανισότητας και των διακρίσεων.
 
Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη δράση μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 6974530195 (υπεύθυνος Φώτης Μπίμπασης).
           

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
In Tempo με τον Νίκο Χρηστίδη: «Μας μένει μόνο η ελπίδα, στην οποία έχουμε επενδύσει τη μισή μας ζωή».
In Tempo με τον Νίκο Χρηστίδη: «Μας μένει μόνο η ελπίδα, στην οποία έχουμε επενδύσει τη μισή μας ζωή».
με 0 Σχόλια 337 Views

Παρά τις δυσκολίες της εποχής, συνεχίζει να ελπίζει και να παραμένει πιστός στη μεγάλη του αγάπη, που δεν είναι άλλη από την τραγουδοποιία και τις ενορχηστρώσεις. Με μεγάλη χαρά αυτόν τον μήνα φιλοξενούμε στο InTempo τον Νίκο Χρηστίδη, έναν εξαίρετο μουσικό-τραγουδοποιό της πόλης. Συνέντευξη στη Βένια Αδαμάκου για την Κουλτουρόσουπα.

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή