«Καλλιτεχνικά στο σκοτάδι», μια δράση με άτομα που στερούνται την όραση στο BLOCK 33.

563 Views
«Καλλιτεχνικά στο σκοτάδι», μια δράση με άτομα που στερούνται την όραση στο BLOCK 33. «Καλλιτεχνικά στο σκοτάδι», μια δράση με άτομα που στερούνται την όραση στο BLOCK 33.

«Καλλιτεχνικά στο σκοτάδι», μια δράση με που στερούνται την όραση στο BLOCK 33.

Πρωτότυπη δράση με τον τίτλο «Καλλιτεχνικά στο σκοτάδι» τον συντονισμό της οποίας θα έχουν άτομα που στερούνται την όραση, διοργανώνεται με την συνεργασία της «Θεσσαλονίκη-Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014» και της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης «Αναπηρία Σήμερα» την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014, κατά τις ώρες 11.00-20.00, στον Πολυχώρο πολιτισμού  BLOCK 33 (26ης  Οκτωβρίου 33).

Η εκδήλωση  που αφορά στην ευαισθητοποίηση των πολιτών σε ζητήματα σχετικά με την αναπηρία, θα αναπτυχθεί σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο και θα επιτρέπει στους συμμετέχοντες να διαισθανθούν την ιδιαιτερότητα παραγωγής τέχνης σε συνθήκες απόλυτου σκότους βιώνοντας έτσι μια μοναδική εμπειρία.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης μια καλλιτεχνική δραστηριότητα στο σκοτάδι, όπως για παράδειγμα η ζωγραφική, θα επιδιώξει να αναδείξει την πραγματικότητα, αφού στο απόλυτο σκοτάδι ο τυφλός και αυτός που βλέπει είναι το ίδιο.
Η  «Αναπηρία Σήμερα» είναι οργάνωση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με μέλη που προέρχονται από τον αναπηρικό χώρο ή  λειτουργούν με διάφορες ιδιότητες  σε αντικείμενα συναφή με τις ανάγκες των αναπήρων και των εμποδιζόμενων ατόμων. Στόχοι της είναι η οργανωμένη εθελοντική προσφορά, η εποικοδομητική παρέμβαση προς τους αρμόδιους φορείς, η προσβασιμότητα των πολιτών με αναπηρίες και η καταπολέμηση της ανισότητας και των διακρίσεων.
 
Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη δράση μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 6974530195 (υπεύθυνος Φώτης Μπίμπασης).
           

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερη Παράξενη ζωή