Ο Δήμος Καλαμαριάς καθάρισε την παραλία στο Καραμπουρνάκι

933 Views
Ο Δήμος Καλαμαριάς καθάρισε την παραλία στο Καραμπουρνάκι Ο Δήμος Καλαμαριάς καθάρισε την παραλία στο Καραμπουρνάκι

 

 
 
Με στόχο ο Δήμος Καλαμαριάς να προσφέρει μια παραλία καθαρή, τόσο στους κατοίκους, όσο  και στο κοινό  που την επισκέπτεται, ξεκίνησε σήμερα τον καθαρισμό στην παραλία  στο Καραμπουρνάκι μέχρι και το Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης.  
 
Από το πρωί, παρουσία του Δημάρχου Γιάννη Δαρδαμανέλη και του Αντιδημάρχου Καθαριότητας Πρασίνου και Ανακύκλωσης, Στέλιου Ματσαρίδη, συνεργεία του Δήμου ξεκίνησαν τις εργασίες  απομάκρυνσης του στρώματος των φυκιών που συγκεντρώθηκαν στην περιοχή όλο τον Χειμώνα,  λόγω των καιρικών συνθηκών. Οι εργασίες θα συνεχιστούν έως ότου ολοκληρωθεί ο καθαρισμός και καταστεί η παραλία, ενόψει και του καλοκαιριού,  όμορφη καθαρή και ασφαλής.
 
Πάντως από την περιοχή αναμένεται να συγκεντρωθούν μεγάλες ποσότητες φυκιών τα οποία ο Δήμος θα διαχειριστεί με μηχάνημα και στη συνέχεια  θα τα απομακρύνει με φορτηγά.
 
Πριν λίγες μέρες μέσα από εθελοντικές δράσεις έγινε καθαρισμός  της παραλίας στη  Ν. Κρήνης και σκοπός είναι να ακολουθήσουν εργασίες καθαρισμού και στα υπόλοιπα τμήματα έως ότου απομακρυνθούν φύκια και σκουπίδια  σε όλο το μήκος του παραλιακού μετώπου.
 
Δήλωση δημάρχου Καλαμαριάς
«Ξεκινήσαμε σήμερα τον καθαρισμό στην παράκτια ζώνη στο Καραμπουρνάκι, μια όχι και τόσο εύκολη δουλειά, για να απομακρύνουμε τον όγκο των συσσωρευμένων φυκιών που έχει ξεβράσει η θάλασσα. Ο καθαρισμός της ακτής γίνεται χειρωνακτικά, με τσουγκράνες από συνεργεία του Δήμου μας κι αυτό γιατί η γραφειοκρατία, λειτουργεί ανασταλτικά στη χρήση μηχανημάτων που θα ολοκλήρωναν τις εργασίες  σε πολύ λιγότερο χρόνο, καθώς είναι απαραίτητη προϋπόθεση η έγκριση του Λιμεναρχείου. Σε ένα Δήμο που προσπαθεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του προς όφελος των πολιτών της τοπικής κοινωνίας δεν μπορεί να εξαντλείται η γραφειοκρατία.
 
Σήμερα που πλησιάζουμε το καλοκαίρι και ο υδράργυρος παίρνει την ανιούσα, με ότι αυτό συνεπάγεται, θέλουμε με τον καθαρισμό να καταστήσουμε την παραλία   καθαρή και προστατευμένη τόσο για τους κατοίκους, όσο και για επισκέπτες και περιπατητές που απολαμβάνουν την εκπληκτική θέα της πόλης.

Τις προηγούμενες μέρες ξεκινήσαμε εθελοντική δράση καθαρισμού στην παραλία της Νέας Κρήνης και στόχος μας είναι να συνεχίσουμε αυτές τις δράσεις για να αλλάξουμε τη συνολική εικόνα του παραλιακού μετώπου».

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Ρέκβιεμ για την Σμύρνη: Kορυφαία επετειακή εκδήλωση του Κέντρο Πολιτισμού ΠΚΜ για την Μικρασιατική Καταστροφή
Ρέκβιεμ για την Σμύρνη: Kορυφαία επετειακή εκδήλωση του Κέντρο Πολιτισμού ΠΚΜ για την Μικρασιατική Καταστροφή
με 0 Σχόλια 906 Views
Το “Ρέκβιεμ για την Σμύρνη” αποτελεί ανάθεση του Κέντρου Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στον συνθέτη και θα παρουσιαστεί, σε παγκόσμια πρώτη, στο Φεστιβάλ Επταπυργίου  2022.

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή