Φεστιβάλ Παιδείας με συμμετοχή 1.300 μαθητών στην Καλαμαριά

776 Views
Φεστιβάλ Παιδείας με συμμετοχή 1.300 μαθητών στην Καλαμαριά Φεστιβάλ Παιδείας με συμμετοχή 1.300 μαθητών στην Καλαμαριά

 Με παιδικά χαμόγελα, ενέργεια και ζωντάνια αναμένεται να  γεμίσει και φέτος η αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου της «οδού Χηλής»,  την Τρίτη 2 Απριλίου 2019  και για μια εβδομάδα περίπου, καθώς ξεκινά  το 9ο Φεστιβάλ Παιδείας, με τίτλο «Τα παιδιά  δημιουργούν και επικοινωνούν μεταξύ τους», που διοργανώνει  ο Δήμος Καλαμαριάς, σε συνεργασία με τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της πόλης.

Πρωταγωνιστές  είναι μικροί και μεγάλοι μαθητές, οι οποίοι με τη βοήθεια και υποστήριξη των καθηγητών και των δασκάλων τους παρουσιάζουν στη μαθητική κοινότητα μέσα από τις πολυπληθείς και ποικίλες εκδηλώσεις,  τις καλλιτεχνικές δεξιότητες, τις αναζητήσεις, τις ανησυχίες τους, το ταλέντο, τη φαντασία τους  και την δημιουργικότητά τους.

Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν  1.300 μαθητές από ένα Νηπιαγωγείο, 13 Δημοτικά Σχολεία, 4 Γυμνάσια  και το ΕΠΑΛ και στόχος του Φεστιβάλ είναι η καλλιέργεια της πολιτισμικής συνείδησης αλλά και η σύσφιγξη των σχέσεων μεταξύ των μαθητών.

Το Φεστιβάλ Παιδείας που ολοκληρώνεται την Πέμπτη 11 Απριλίου, καθιερώθηκε ήδη ως ένας σημαντικός πολιτιστικός θεσμός της πόλης μας. Κάθε χρόνο, την άνοιξη, οι μαθητές ξεδιπλώνουν τη φαντασία, το ταλέντο και το μεράκι τους παρουσιάζοντας με τον πιο πειστικό τρόπο ένα σωρό όμορφες πινελιές στο θέατρο, στη μουσική, στο χορό. Και αυτό βέβαια που ευχαριστεί κυρίως  γονείς και δασκάλους, είναι η μεγάλη συμμετοχή που σημειώνεται κάθε χρόνο.

Το φεστιβάλ Παιδείας στηρίζεται αποκλειστικά στη δύναμη της παιδικής φαντασίας, απελευθερώνει την καλλιτεχνική φύση που υπάρχει μέσα τους. Μέσα από διαφορετικές εκφράσεις τέχνης, όπως ο χορός, η μουσική, το τραγούδι, η ζωγραφική, το θέατρο, και άλλα,  οι μαθητές επικοινωνούν μεταξύ τους και προτείνουν με τη δική τους φωνή, κίνηση και  βλέμμα, μια νεανική οπτική για την κοινωνία και τα προβλήματα που όλοι βιώνουμε. Επιπλέον μοιράζονται με το κοινό το ταλέντο,  τις καλλιτεχνικές δημιουργίες και ανησυχίες τους, με τον πλέον δημιουργικό, ευφάνταστο και ευχάριστο τρόπο.

Επίσης στο φουαγιέ και την αίθουσα του θεάτρου σε όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ  θα λειτουργεί έκθεση εικαστικών και άλλων δημιουργιών των μαθητών των 1ου, 11ου, 12ου  και 20ου δημοτικών σχολείων.

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο