Νέες διαλέξεις ανοικτού πανεπιστημίου στην Καλαμαριά.

782 Views
Νέες διαλέξεις ανοικτού πανεπιστημίου στην Καλαμαριά. Νέες διαλέξεις ανοικτού πανεπιστημίου στην Καλαμαριά.

 

 

 
Με τρείς ακόμη πολύ ενδιαφέρουσες διαλέξεις του Ανοιχτού Πανεπιστημίου του Δήμου Καλαμαριάς, που πραγματοποιούνται στην αίθουσα του δημοτικού θεάτρου «Μελίνα Μερκούρη», ολοκληρώνεται η ενότητα    που είχε σαν αντικείμενο μελέτης, θέματα σύγχρονα τα οποία αφορούν  τις εξελίξεις των τελευταίων χρόνων στην Επιστήμη και την Τεχνολογία.
 
Την ερχόμενη Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020 στις 7 το βράδυ, ο ομότιμος καθηγητής του Α.Π.Θ. κ. Βασίλης Ταρλατζής θα αναπτύξει το θέμα
«Υποβοηθούμενη αναπαραγωγή».
 
Στις μέρες μας, ολοένα και περισσότερα ζευγάρια απευθύνονται στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, η οποία υποστηρίζει τη γονιμότητα με θεραπευτικά σχήματα που προσαρμόζονται στις ιδιαιτερότητες και τις προσωπικές ανάγκες κάθε ζευγαριού, για την απόκτηση ενός παιδιού.
 
Η επόμενη διάλεξη θα γίνει την Τρίτη 21 Ιανουαρίου, στις 7 το βράδυ, στη διάρκεια της οποίας  ο αναπληρωτής καθηγητής του Α.Π.Θ. κ.  Ανδρέας Συμεωνίδης θα αναφερθεί και θα αναλύσει το θέμα «Τεχνολογίες Ρομποτικής και Διαδικτύου των πραγμάτων» .
 
Η ρομποτική τεχνολογία που φαίνεται να κυριαρχεί και να επηρεάζει κάθε πτυχή της εργασιακής και προσωπικής ζωής των ανθρώπων. Η ρομποτική, όπως ισχυρίζονται οι επιστήμονες,   μπορεί να μεταβάλει τη ζωή  και τις εργασιακές πρακτικές, να αυξήσει το επίπεδο της αποτελεσματικότητας και της ασφάλειας, να βελτιώσει την ποιότητα των υπηρεσιών και να δημιουργήσει θέσεις εργασίας. Ο αντίκτυπός της θα αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου, όπως θα αυξάνεται και η διαδραστικότητα μεταξύ των ρομπότ και των ανθρώπων.
 
Η τελευταία διάλεξη με την οποία κλείνει  και η συγκεκριμένη ενότητα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 28 Ιανουαρίου στις 7 το βράδυ.  Το θέμα που θα αναπτυχθεί έχει τίτλο «Επεμβαίνοντας στο DNA– Γενετική Μηχανική» . Ο καθηγητήςτου Α.Π.Θ. κ. Ζαχαρίας Σκούρας θα αναπτύξει τις προόδους που έχουν σημειωθεί στην επιστήμη της βιολογίας και της  γενετικής μηχανικής με τις οποίες οι επιστήμονες μπορούν να πραγματοποιούν μεγάλης ακρίβειας επεμβάσεις στο DNA και ανοίγει δρόμους στην προσπάθεια καταπολέμησης ή και εξουδετέρωσης διαφόρων κληρονομικών και άλλων σοβαρών γενετικών ασθενειών.
 
Η βραδιά θα κλείσει με εκδήλωση η οποία θα περιλαμβάνει αντιπροσωπευτικά μουσικά έργα από τη jazz και το blues.
 
Η λειτουργία του Ανοιχτού Πανεπιστημίου του Δήμου Καλαμαριάς, υπηρετεί το ιδεώδες της δια βίου μάθησης, συνδέει με ιδανικό τρόπο την επιστημονική κοινότητα με την κοινωνία και προσφέρει στους πολίτες έγκυρη επιστημονική γνώση σε εκλαϊκευμένη γλώσσα.
 

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή